2016. november 22., kedd

Beauty kívánságlista

Próbálom visszafogni magam, amikor rám tör a vágy, hogy ilyen jellegű postokat írjak, de tulajdonképpen kit akarok átverni? Nagy, komoly könyvesblog nemigen leszek - márpedig a szösszeneteket és a bénázásokat nem bírom kihagyni -, aki meg két másodperces heveny fájdalmat érez a homloklebenyében, amikor felfedezi az RSS-ben a beauty postot... mélyen együttérzek, nekem is sok minden fáj, ilyen ez a gonosz internet. Mi se legyünk gonoszok, és valljuk be, sokan szeretjük az ilyen kis csajos-színes postocskákat.
Arról is lehetne egy sort értekezni, hogy miért népszerűbbek a tematikus könyves bejegyzések (kívánságlistás, előjegyzős stb.), az irreleváns-személyes rövidkék, az utazósok, a cicás képesek:D az egy adott könyvet bemutató cikkeknél, de most nincs hozzá kedvem - aki viszont nem bírja magában tartani a véleményét, szívesen elolvasom a kifejtését kommentben-bejegyzésben -, úgyhogy jöjjön egy kis guilty pleasure felszínesség.

Ijedten realizáltam, hogy beindult a karácsonyi nagyüzem - se az ünnepért, se a vele járó hajcihőért nem rajongok -, ami limitált, extra dizájnos, csillivilli kozmetikumokat is jelent. Szerencsére ezek mérsékelten hoznak lázba (kicsit megkönnyebbültem, hogy a TBS karácsonyi illatai szaglászás alapján nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket), most úgy alakult, hogy pár dolog eléggé érdekel. Van köztük olyan, ami nem karácsonyi kiadás, de a grumpy catnek [nekem] legalább annyi öröme legyen ebben a hacacárében, hogy legálisan megjutalmazza magát.

Catrice Victorian Poetry - Hálistennek nem vagyok sminkfüggő, de eme dizájn láttán majdnem elkezdett folyni a nyálam. Minden nagyon tetszik, de nincs szükségem aaaa negyedik szemhéjpalettára, a rúzsok túl sötétek hétköznapra, de a highlight gyöngyöcskék nagyon izgatják a fantáziámat - meg persze a körömlakkok, úgysincs még satin matt finisem.






Lush - Ha veszek tőlük valamit, az valószínűleg az ünnepek utáni leárazáskor lesz. Nagyon érdekel a Lemony Flutter és a popcornos ajakradír. Tusfürdőt nagyon nem kellene venni, de imádom az illatos habzó csodákat, ez van.








Yves Rocher - Sokan szidják a márkát amiatt, hogy nem annyira vegán meg vegyszermentes, mint amennyire hirdeti, de nekem többnyire bejönnek a termékeik, az alapozójuk, amit az összegyűlt pontokból vettem, magam a csoda, legszívesebben megpuszilgatnám az üveget. Nitával már megszaglásztuk a mandulás-vörösáfonyás kézkrémet a téli kiadások közül, de van még körtés-kakaós és mandarinos is. Ismerem magam, úgyis kipróbálom mindet valamelyiket.




Yamuna téli kézkrém - Fene a jó ízlésemet. Nagyon szereti a bőröm a magyar márka termékeit - tegnap az ő testápolójuk flakonját fejeztem le -, a kézkrémüket különösen imádom, pont az az állag, hatás, illat stb., amit mindig kerestem. Nem feltétlenül a téli kiadásra utazom a jelenlegi levendulás után, és tulajdonképpen nem sürgős a többi cuccost is el kellene használni, de biztosan újraveszem valamikor.


Paula's Choice - Nagyon érdekeltek ennek a márkának a termékei, rengeteg problémás bőrre való termékük van, de a 10-12 ezer forintos áraktól mindig elzöldültem. Tegnap fedeztem fel, hogy nemcsak, hogy van magyar honlap is, de 245 Ft-ért nagyon sok mindenből mintát is lehet rendelni, igen, itt volt az a pont, amikor elszabadult a pokol, és véggitúrtam a krémmániás véleményeket és a PC-s szakértői cikkeket, amik egyébként nagyon igényesek - olvasmányosak, viccesek, informatívak és a helyesírásuk is majdnem teljesen rendben van. Tudom, hülye vagyok, de nekem ettől sokkal szimpatikusabbak lettek. 650-700 Ft a szállítási költség, PostaPontra, boxba is lehet kérni, nyami-nyami, gyere a mamihoz!
Persze lehet, hogy rajtam még Paula se tud segíteni, próbálom helyén kezelni az elvárásaimat.

Elérkeztünk ahhoz a tematikához, ami a kozmetikumokon belül számomra kész istencsapás, amit széles körben a felszínesség netovábbjának tartanak (amit én legalább ekkora ívben leszarok) - igen, a körömlakkokhoz. Továbbá ez az a kategória, amit nagyon, nagyon nem kellene nézegetnem.:D
A gonosz Nailland behozott egy csomó új MoYou lemezt, van MoYou Crystal Clear Stamper, ami biztos, hogy kelleni fog, és rengeteg ultra metallic finisű új lakk jön, amit különösen szeretek. Nem sorolom fel, mennyi minden csábít - ez valószínűleg csak Nitát érdekli -, csak annyit fűznék hozzá, hogy nehéz lesz megállni, hogy idén már nem vegyek valami körmös bizgentyűt.


Aki túlélte a postot: ti milyen szépségápolási cuccokat szeretnétek mostanában?


27 megjegyzés:

  1. A Krémmániás cikkekben azt hiszem, eddig csak az "egyenlőre" szót szúrtam ki, de az nagyon kiidegel. :D Viszont Évi, aki a posztokat írja (meg most már videók is vannak) nagyon szimpatikus :)
    Paula's Choice-tól mit néztél ki? Anno berendeltem egy rakat BHA mintát, aztán egy kis kiszerelést is, de sok mindent nem csinál a bőrömmel, pedig a legerősebbet vettem. (Most a Beauty Boxukban is volt egy BHA hámlasztó, 30 ml, egy évig tuti elég)

    A Lush leárazásra már én is fenem a fogam, arra majd számíts, hogy a karácsonyi cuccok mellett csak pár dolgot szoktak leárazni. A Lemony Flutter viszont minden forintot megér.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A krémmániás írásokkal sincs bajom (bár a nagy kezdőbetűs személyes névmásokat utálom), de a Paula's Choice-cikkekre gondoltam.:)
      Én is BHA-t, szintén a legerősebbet. Ez alapján rövid életű lesz a kapcsolatunk, pedig a Krémmánián ódákat zengtek azok, akiknek olyan bőrhibája van, mint nekem.
      Ahogy elnéztem a cuccokat, fogok tudni miből választani.:) Köszi az infót!

      Törlés
  2. Továbbra sem értem miért mentegetőzöl... arról írsz, amiről szeretnél, ami érdekel, mi meg jól elolvassuk, meg kommenteljük :)
    A Lemony fluttert én is ajánlom, most épp Popcorn-om is van, szeretem, tényleg jó cucc. Ahogy a Yamuna téli álom kiadása is, már van szappanom meg testvajam is belőle, ezt is ajánlom.
    Többihez nem tudok hozzászólni, viszont a gonosz Nailland-ről jut eszembe: ILNP karácsonyi kollekció, meg Colour Alike Stardust Stories kollekció. Keress rá, érdemes ;)
    (nekem meg új csizma kell télre, meg egy új farmer, de a fene vigye el, amikor ilyen kollekciók jönnek ki...)
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Skizofrén kettősség él bennem.:D
      Ó, testvajam még sose volt... fenébe.
      Az egyik ILNP-re mutat az egyik link (sajnos nekem a Cirque is tetszik most). :)) Bár a régebbiek közül is tudnék választani, ld. Private Cabana, pedig nem is szeretem a kéket.
      (Pucér lábbal fogsz járni, de lesznek szép új lakkjaid.:D)
      ()

      Törlés
  3. Én egy olyan kézkrémet szeretnék, ami minusz 10 fokban is ér valamit, megakadályozza, hogy berepedjen a bőröm meg ilyen apróságok. Eddig hosszú távon semmi sem vált be, se gyógynövényes, se glicerines, se natúr, se agyonreklámozott, semmi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Shea vaj, önmagában? Este bekened, cérnakésztyű-módszer? Ugyanezt hallottam olívaolajjal is, de nem tudom, mennyire hatékony...

      Törlés
    2. Ezeket nem próbáltam még, de nem hiszem, hogy tudnék kesztyűben aludni. Nincs olyan krém, amivel csak simán bekenem a kezem, felszívja, én meg megyek a dolgomra? :D Lehet, hogy túl sokat kérek... :)

      Törlés
    3. Ezek a cérnakesztyűk nem zavaróak ám. De ha nem akarod így kipróbálni, akkor szerintem kend be mérsékelten vastagon Neogranormonnal pl. és pihentesd a takaró tetején, ahogy elalszol.
      Vagy, nézz valami kézkrém-pakolást, amit kvázi szintén csak nagyobb mennyiségben felkensz a kezedre és úgy alszol. Nekem ebből a glicerines Eveline jött be, sima drogériában lehet kapni: http://kremmania.hu/kremek/eveline-cosmetics-eveline-koncentralt-glicerines-kez-es
      Persze ezek éjjelre. Amit rákensz és simán beszívja és mész a dolgodra, abból szerintem a Neutrogena és egyéb északiak a jók, ott kell nekik a védelem a szeles, hideg idő ellen. :) A sarki szedres Neutrognénának tök jó az illata is, illetve van még belőlük koncentrátum is, az is hamar beszívódik és nagyon kevés kell belőle egyszerre.

      Törlés
    4. Radírozni szoktad a kezed? Nekem azóta javult jelentősen a helyzet, mióta hetente odafigyelek erre. Egy próbát megér :)

      Törlés
    5. Pilla, hát ezt nem javítom ki, ha nem bánod.:)

      Bea, nézegesd szerintem a Krémmániát, regisztrálni se muszáj, hogy mit írnak a lányok a kézkrémekről, előbb-utóbb biztos találsz olyat, ami segít.

      Törlés
    6. Öööö, megint tipóztam? :D :D
      Jaja, a Krémmánia jó! :)

      Törlés
    7. Mi van? A kesztyű-késztyű elütésre gondolok.

      Törlés
    8. Na, ezt jól megkutyultuk, Amadea húgom. :D Én nem is vettem észre a te késztyű elírásodat, csak Beának "kiabáltam", hogy kesztyűzzön, merazjóóó. :) Csak utána azt hittem nekem írod, hogy nem javítasz ki valamit az én szövegemben (mint lejjebb azt az elütést) :D Hát elmagyarázni soká tartott, de érted na. :D Orbitális félreértések :D

      Törlés
  4. A kommentem az előbb eltűnt, hüpp-szipp... szóval:
    "mélyen együttérzek, nekem is sok minden fáj, ilyen ez a gonosz internet." :D Ezek szakadok! :D :D
    Csak röviden, hogy miért olvassák többen a semmi-kis posztokat a könyvértékelősökhöz képest: mert szeretünk a legkisebb ellenállás irányába menni, ez van. Ezeknél kevesebbet kell gondolkodni, néha csak nézni kell a listát, könyvkupacot, hangulatképeket, stb. :)

    Lush: Lemony Fluttert én is akarok már! :) Ajakradírból Bubblegumom van, imádom, nagyon szuper puhává varázsolja az ajkakat, még akkor is, ha cserepes. Nem hittem volna régen, hogy lehet radírozni is, és hogy jó lesz tőle. Most nemrég vettem Lushban egy új tégely Let the Good Times Roll arctisztítót, bele vagyok pistulva, nagyon szeretem használni. Isteni az illat és az állaga is. Szintén nagyon puhát hagy maga után, ezt imádom a legjobban, ezt az érzést.
    Ja meg vettem egy kék, rénszarvasos szappant is, mert csak. Gyarló vagyok. :D

    Az YR és a TBS karácsonyi illatai sem izgattak most fel túlságosan. Az YR kézkrémeit nem annyira kedvelem. Az Eveline márkát szeretem most nagyon, akármilyen piros pöttyös anyagok is vannak benne. :D Nekem jól hidratálja a kezem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úristen, azt sem tudom, miről beszéltek. :S Lush, YS meg TBS. :D

      Törlés
    2. Hát a Lush az Lush :D https://hu.lush.com/
      A TBS a The Body Shop rövidítése: http://the-body-shop.hu/?gclid=CjwKEAiAmdXBBRD0hZCVkYHTl20SJACWsZj9LjLyxtYyu8fQaRTTUY_2i0ARC40xtjoryChc_gKX3hoC-mPw_wcB
      YR az pedig az Yves Rocher: http://www.yves-rocher.hu/
      :)))

      Törlés
    3. Baszki, az én enyém is eltűnt.:D
      "Ezen"!:D
      Igazad van, hülye internetes szelektív olvasás. Nekem egyébként több időbe telik összerakni egy kis színes-képes-faszom postot, mint egy könyvbemutatást.
      Ó, ezt az arctisztítót majd megnézem, imádom az arcra kenhető vackokat. Annyira cuki cuccokat hozott ki megint a Lush, de úgy sajnálom a pénzt fürdőbombákra. >.<
      Mindenkinek más az ingerküszöbe.

      Bea: a beauty geekek is szeretik a rövidítéseket.:)

      Törlés
    4. Szent ég, hogy én mennyire nem vagyok benne ezekben. :D Pesten az Aréna Plázában jártam TBS-ben meg YS-ben (:D), de egyrészt baromi drágák, másrészt, megnéztem a próbakencéket, és annyira nem győzött meg. A Garnier-nak a bordő, extra száraz bőrre való kézkrémje elég jó, de a múltkori mínuszokban így is berepedt 1-2 ujjam. A Naturkomfort Magyar Családi Kézkrémjét vettem meg, csupa gyógynövény meg természetes anyag, de egy pici területen akkor is berepedt. :D Lehetne mondani, hogy örüljek, hogy csak egy-két helyen, de borzasztóan tud fájni és húzódik az a vacak kis 5 mm-es terület. :/
      A Neutrogenát még évekkel ezelőtt vettem egyszer, nekem nem jött be. A kézpakolással az a baj, hogy akkor nem tudok olvasni. :/ És mivel többnyire belealszom a könyvbe, olvasás után már nem tudnám bekenni vele. Vagy ezt egyáltalán naponta kellene?

      Törlés
    5. Amadea, jójó, ezeN :D :D Bocs, elgépeltem! ;) Jaja, vicces, de tényleg néha többet vacakolunk egy semmi-kis poszttal, mint egy "elmésebbel". :D
      Nekem szerelem ez az arctisztító. :) És Katacita is imádja amúgy. Fürdőbombát én is ritkábban veszek, de azért szeretem őket. Kicsit olcsóbb, és nagyon-nagyon szuper minőségű kategória a Stenders golyó. Próbáld majd ki - lehet, hogy ajánlgattam már. :)
      Beauty geekek vagyunk? :O És még könyvmoly nerdök is? Halmozottan hátrányos helyzet! :D

      Bea, a TBS-nek nagyon szupik a testvajai, csak hát ja, kurva drágák! Nekem viszont ez végre nem irritálja, hanem megnyugtatja a bőröm. :) Szóval megéri néha beruházni rá.
      Nekem a Garnier nem jött be annyira. :/
      Sokszor reped be nekem is a kezem, de nekem nyáron rosszabb általában. Tény mondjuk, hogy télen eleve többet kenem. :D

      Hát, erre jó a kesztyű! :D Hogy tudjál vele olvasni is. ;)

      Törlés
    6. Bea: máris beletanultál.:) Én is belesápadok néha az árakba, az Yves Rocher még egész visszafogott, ált. a tusfürdőiket szeretik nagyon. Van egy kézkrémük, sárga tégely, napraforgó van rajta, kifejezetten télre fejlesztették ki, de lehet, hogy a te kezed kiröhögné.
      A Neutrogena szerintem se olyan veszett szuper.
      Elhiszem, hogy fáj, apámnak a kezével is ez történik, rengeteg cérnakesztyűje van.:) Neked mindenképpen naponta kellene kenni, és napközben is hordj kesztyűt, mármint rendeset, ha esetleg ez kimaradt volna.
      Ja, a TBS-nál lehet pici mintákat is venni, azok is elég borsos áron vannak, de legalább nem 5 ezret vágsz ki rögtön az ablakon.:)

      Pilla: Jaj, ne csináld már, tudod te, mennyi arctisztítóm van?:P Sok!
      Egy kicsit. Annyira nem vagyunk megveszve, sztem Kata közülünk a legperfektebb. A crazy cat lady jelzőt se hagyd ki, ha már így belejöttünk a divatos címkézésbe.

      Törlés
  5. Az Yves Rocher kézkrém (a piros) nagyon jó! Pont azt vettem a múltkor, mellé egy fűszeres mandarinos hab/tusfürdőt. Mindkettőnek jó illata van.

    Amúgy mikor tőlem is megkérdezik, mi ez, vagy megjegyzik, nem is annyira bio, én mindig benyögöm: nem is azért vásárolok náluk :D Ejha, csak nehogy kapjak emiatt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont azt nézegettük.:)) Áh, nem fogom kibírni, már tudom.
      Az YR-nál nagyon jó vásárolni, kedvezmények, szép csomagolás, nem annyira elszállt árak és még nem tudom, mi miatt. Még csak a fél lábam van bent, de már érzem a hatást.:D
      Azért nem annyira mérgezőek, hogy szaglás után leesik az orrod vagy darabokban esik le a bőröd, az INCI végén vigyorgó parabénnel találkoztam eddig csak.

      Törlés
    2. AZ YR tényleg nagyon vásárlóbarát, én is imádom. Mindig van ajándékocska, akció, jó kedvezmények, normál árak... Ha egy nagyobb szatyor cuccal jövök el, akkor se hagyok ott egy vagyont, mint mondjuk a TBS-ban.

      Törlés
    3. Van náluk egy adag parasztvakítás, de legyenek vele boldogok, mi meg a sok szarral, amit megveszünk.:D

      Törlés
  6. Annyit írok, hogy pont most írtam körömlakkos kívánságlistát. :D
    Az YR kézkrémjének az állaga nem tökéletes, de engem az illata százszorosan kárpótol. :)
    Én a Santa's Baby ajakradírt használom, azt fél áron szokták adni karácsony után, nagyon tudom ajánlani. :) A Lemony Flutter is jó, meg én nagyon szeretem a Snow Fairy illatát is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mikmikmik vannak rajta?:))
      Én azt szeretem, ha egy kézkrém folyós, utálok szilárdabb cuccba belekotorni.
      Köszi a tippet.:)

      Törlés