2016. december 14., szerda

Szép új Márquezek

Kakaskodó meglepetéssel tölt el a tény, hogy még egy magamfajta mániákust is érhet meglepetés, ha beszédeleg egy könyvesboltba.

 

Olyan szépek, hogy majdnem elkéstem miattuk egy könyvvételről.

Ui.: Ma akartam venni egy Marinát a Libriben (itt is elfogyott), és lófrálás közben szemtanúja lehettem az ajándékvásárlás szent folyamatának; egy idősebb nő tétován lóbálta a kezében a Maya naplóját, a csüggedten ücsörgő lányától várva tanácsot: - Ezt néztem ki neki, de nem tudom, mi van benne...
Szörnyű lehet az az érzés, hogy ott állsz a milliónyi könyv előtt, és nem tudod, mi micsoda. Néhányszor elképzeltem a következő életemet, amiben egy könyvesbolt és a könyvek teljesen közömbös tényezők, ja, könyvek, semmi különös. Borzasztó volt.


2 megjegyzés:

  1. Tényleg szépek ezek az új borítók, még én sem láttam. :) Jó érzés meglepődni valamin, amiről nem tudtál addig - a könyvesboltban ez olyan ritkán fordul elő velünk.

    Hú, nagyon kiüresedett lenne az az élet, amiben nem érdekelnek minket a könyvek. :/ A Maya naplójás nő vajon a fülszöveget elolvasta azért?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha minket is érhetnek kellemes meglepetések.:)

      Egyszeri ember csak az alapján tud tájékozódni, de az csak a történetről ír, arról már nem, hogy neked mennyire tetszik az adott stílus, és hogy jelen állapotodban, olvasottságodban tudod-e értékelni azt a könyvet. A Maya mondjuk pont elég felhasználóbarát.:)

      Törlés