2017. január 31., kedd

Januári győzelem

Mivel a Lehane-előrendelésem még nem érkezett meg, az év első hónapját nulla darab beszerzéssel zárom! Mekkora királylány vagyok!:P

Hat könyvet olvastam el, ezek körül egy kölcsönkért volt, a többi saját:

John Williams: Augustus Julia Rochester: Ház a világ peremén Charles Frazier: Hideghegy N. K. Jemisin: Az ötödik évszak
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes visszatér Niccolò Ammaniti: Én és te

Nagyon szerencsés voltam olvasás fronton; az Agustus gyönyörű regény, tegnap írtam róla, lírai, érdekes, mélabús, szerintem kedvenccé fog érni. A Ház a világ peremén meglepően illett hozzám, pedig a lehúzó vélemények miatt tartottam tőle. A Hideghegy az első Várólistacsökkentős olvasmányom volt. Az elején eléggé kínlódtam vele, nagyon le kell hozzá lassulni, de később belejöttem és pozitív élményt könyvelhetek el. Az ötödik évszak nagy meglepetés volt, sípoló orral, nyűgösen faltam be és a befejezése után elkapott a semmi-se-jó-ezt-akarom-folytatni - érzés. Ennek a legjobb gyógymódja Sherlock Holmes volt, aki az angolkisasszony-betegségek orvoslója is. Nem viccelek, a Tizenharmadik történetben az orvos ezt írja fel receptnek a beteg főhősnek! Majd írok róla egy rövidkét, alapvetően szeretem SH-t, de a vége felé már kicsit untam a fantasztikus eseteit. Már csak a Sherlock Holmes emlékiratai van hátra a nyomozó univerzumából, egyszer az is sorra kerül.
Az Én és te volt a harmadik VCs. Másnap kaptam kölcsön Nikitől az Ava Lavender különös és szépséges bánatát, és valami rövidke kellett, hogy minél hamarabb elkezdhessem. Röviden: nem voltam lenyűgözve - az ötlet jó, de nem ártott volna neki plusz 100 oldal.

Annak is örülök, hogy a "nagyokról" egy kivételével már sikerült bejegyzést irkálni, már csak a Hideghegy van hátra, remélem, a héten az is meglesz. Ha eltelik egy hónap az olvasás és a megírás között, általában elég nyögvenyelős szülés a vége, plusz megfogadtam, hogy igyekszem többet írni a blogra - nem a frissesség, aktualitás, statisztika miatt, hanem magamért. Én ilyen kis önző csodabogár blogger vagyok.

A többiek januárja:
Dóri
Katacita
Nikkincs
Nita
Heloise
PuPilla
Nokedli

15 megjegyzés:

  1. Úgy látom többen ilyen 0-ás hónappal zárunk, mondjuk neked jól szokott menni a könyvvásárlás-megtartóztatás :D
    Az Augustus és az Ötödik évszak érdekel, megyek is olvasni mit írtál róluk!
    Ja és a Ház a világ peremén miattad visszakerült az olvasásra várók listámra :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tavaly nem nagyon ment, most jobban koncentrálok.:)
      Ajaj.:D Remélem, nem bánod meg és nem fogok csuklani.:D

      Törlés
  2. "Kedvenccé fog érni", ez milyen jó kifejezés! Nálam is van néha így, hogy frissen nem is érzem mennyire tetszett, és később beérik az élmény. :)
    Hahh, itt is itt vagyok a listában, mint Heloise-nál.. még a végén írok mégis havi összegzést. :D most úgy állok, hogy nem, meg nekem is nullás a hónap amúgy. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi.:) Te is olyan jókat tudsz kitalálni, egyebecske-gombocska, kávéár, fülembe csengett stb.
      Nekem szinte mindig később érik be, néha jelölni is elfelejtem, ez van.:)
      Írjál már, nyomásgyakorlásként írtam bele a neved.;) Írj arról, mit olvastál, mi van folyamatban, mit szeretnél stb. Látod, nekem is nullás lett, mégis mennyit összepofáztam.:D

      Törlés
    2. Nahát, mikre nem emlékszel! :D Pedig a fülembe csengett polcot szerintem már töröltem. :D
      Nálam van, hogy rögtön beüt az érzés, néha már a könyv befejezése előtt is, hogy úúhh, ez nagyon ott van, és kedvenc, kész. :) De tényleg néha kicsit később érzem ezt, amikor még akkor is sokat gondolok rá, gondolkodom rajta.

      Ok, lehet, hogy akkor este írok egy kis zárást. Persze, lehet írni akkor is, hogy mit olvastam, stb. ;) De filozofálok a zárások átalakításán (pl. 3 havi zárásokra), majd meglátjuk. :)

      Törlés
    3. PuPi, ez úgy hangzott mint valami pénzügyes: negyedéves zárás :) Írj zárást, várjuk! :D

      Törlés
    4. Csatlakozom az előttem szólókhoz: naná, hogy írjál zárást! Beleírtuk a neved, szóval ne linketlenkedjen szegényke a sorban ;) :D

      Törlés
    5. Link alak vagyok, ha linketlenkedek. :D
      Niki, tényleg pénzügyesen hangzik. XD

      Törlés
    6. Azt nem tudom, törölted-e a polcot, de olyan jól hangzik-hangzott a neve.
      Hívhatnád negyedéves mérlegnek, hogy még pénzügyesebb legyen.:D

      Törlés
  3. Hihetetlen, hogy mindenki milyen visszafogottan, nullásan kezdte az évet. Beérett a fejünk lágya? :))
    Tényleg nagy az összhang, 6 olvasott és ebből 3 vcs-s. A Hideghegyet anno azt hiszem kétszer is beválogattam a vcs-be, úgy nem ment :) De örülök, hogy neked is jó élmény lett. És az Augustusra meg most nagyon rákívántam, bár még a Stonert sem olvastam el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy csak spórolunk a későbbiekre.:) Azt láttad, hogy az Olvasók Boltjában minden Szandi csoportos könyvre 40% kedvezmény van?:D
      Ó, a sorrend tökmindegy. Ha szeretnéd, vihetem bármelyiket a jövő héten vagy később is.;)

      Törlés
  4. Ó, igen - ezt én is megfogadtam, hogy igyekszem kicsit gyorsabban írni a könyvekről, amiket olvastam, mert tényleg nagyon nehéz hetek múltán visszaemlékezni, hogy milyen is volt pontosan olvasni. Szóval, pacsit! Bár ilyenkor hétköznap nagyon zokni vagyok agyilag, de mostantól szombatonként igyekszem összeszedni magam, ezt én is megígértem magamnak. :)
    Az Augustust én is megkívántam - nem is írom, hogy megrendeltem (pedig hát de :D ) Sherlock Holmest pedig én most olvasok, igaz a kalandjait, de én ezt most valahogy úgy képzelem, hogy amikor hasonlóan zokni vagyok, akkor előkapom és elolvasok belőle 1-2 novellát (bár a zokni-állapotaimmal számolva, ebben az esetben elég hamar a végére érek :D )
    A Hideghegy nekem is itt pihen a polcon, szóval akkor repesve várom Hölgyek a lelkendező posztokat, hogy végre annak is nekiugorjak :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá nekünk.:)
      Hétvégente, reggel a legjobb írni szerintem. Jó esetben van az ember mögött egy kiadós alvás, a tudat, hogy két napig majdnem azt csinál, amit akar, talán még a nap is süt kegyes kedvében. Nálunk most iszonyat köd van, tiszta Anglia-effekt, de nincs is még hétvége.:))
      Tetszeni fog az Augustus.:) Zokni-állapotra kiváló gyógyír egy-egy novella. Megadja a siker és a haladás érzését.
      Oh, igyekszem.:))

      Törlés
  5. Tök jó, hogy te is beszálltál a nullások közé a hónapban. :)
    Örülök, hogy tetszett a Ház a világ végén, Az ötödik évszakot pedig én is nagyon szerettem, elvileg ősszel jön a folytatás, remélem képes az első rész színvonalát megtartani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jön még kutyára dér, érzem.:)
      Jaj, az nagyon soká van, áááá! Én is remélem, tiszta stresszben vagyok miatta.

      Törlés