2018. december 27., csütörtök

Decemberi zárás

Mivel idén már nem szándékozom könyvet beszerezni, közzé teszem az e havi új könyveimet, amelyek nagy része ajándék volt:

Imogen Hermes Gowar: A hableány és Mrs. Hancock Kate Atkinson: Élet az élet után Domenico Starnone: Hurok Eleanor Catton: A próba Kazuo Ishiguro: A dombok halvány képe

Sarah Waters: A kis idegen Dan Simmons: DermesztÅ‘ nyár Alan Moore: V mint vérbosszú

Az elsőt rögtön magamtól kaptam, úgy éreztem, szükségem van erre a könyvre, és tényleg így volt, ugyanis nagy örömmel már el is olvastam. A többi könyv a pat-fezer-vicomte-Nita-sztimi-ponty-kvzs kör ajándékai, szép változatosak lettek - és a Timiével ellentétben nem süt az akut érfelvágás róluk:D -, köszönöm szépen őket!

Joanne Harris: Urak és játékosok Edward St. Aubyn: Ami kell / Végül Sarah Perry: Melmoth Nick Hornby: CiciKrisztus Bill Watterson: A tudományos fejlÅ‘dés zsákutcája

Bill Watterson: A vérszomjas hómutánsok támadása Imogen Hermes Gowar: A hableány és Mrs. Hancock

A hónapot nagy nyűgösen rögtön egy újraolvasással kezdtem, az Urak és játékosok nagy kedvencem Harristől. A maga csendességében megjelent a Patrick Melrose-sorozat második kötete, amire rögtön lecsaptam és azon melegében el is olvastam, akárcsak az említett A hableány és Mrs. Hancockot - amúgy az igénytelen kiadásokon tengődő magyar olvasóközönségnek különösen szemet gyönyörködtetőek a 21. Század Kult kötetei, ez is nagyon szépre sikerült, akárcsak a Melmoth. A Cicikrisztus könyvtári zsákmány - Hornby kezd kabátszerzővé válni -, a Kázmér és Huba-kötetek ideális olvasmányok betegség és az ezzel járó csökkent agyi tevékenység idejére. Ráadásul a mi ablakunk előtt is tanyázott egy vérszomjas hómutáns, de nem kellett semmilyen olvasztóeszközt bevetni a likvidálására.

A többiek zárásai:

13 megjegyzés:

 1. Jobbnál-jobb könyveket kaptál és olvastál!! :) A Melmoth engem is nagyon érdekel, ill. a Hurok (a Libramore legutóbbi podcastja miatt), A hableány közös pont, jaj és az Élet az élet utánra is nagyon kíváncsi vagyok! :D
  Patrick Melroseról írsz majd? Nem tudom eldönteni nekem mennyire tetszene :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. El se hiszem, hogy az Atkinson végre megjelent!
   Nekem a Melmoth nem tetszett annyira, de nagyon nem volt rá időm, nagyon szakaszosan olvastam, ez biztos közrejátszik.
   Szeretnék. Hááát... nem hiszem, hogy annyira a te könyved lenne, de majd less bele a könyvtárban.

   Törlés
 2. Nagyon jó kis kupacot kaptál, és örülök hogy tetszett a Hableány ;)
  Most rácsodálkoztam hogy újra megjelent A dombok halvány képe, évek óta vadászom a régi kiadást de nem lehetett kapni, meg is lepem magam vele újévre :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Meglepően jó volt.:)
   Ah, ezek a bizonytalan, modern idők... minden érdekeset meg kell venni, nem 25.000 darabokat nyomnak ki, mint régen.

   Törlés
 3. Szép ajándékok! :) Örülök, hogy tetszett a hableány, remélem hamarosan én is be tudom fejezni. :)
  Atkinson, nahát, már menny ideje vártad! :D
  A Cicikrisztust én is el szeretném olvasni majd. :) Az Urak és játékosokat pedig a következő része miatt újrázni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tetszik egyébként?
   Ha az Atkinson nekem se fog tetszeni ennyi várakozás után, nagyon dühös leszek.:)
   Vicces kis kötet a Cicikrisztus, olyan jó érzés volt olvasni.
   Hú, az a folytatás... nem olyan rossz, de most, az első rész újraolvasása után jobban megértem a csalódott olvasókat. Bocsi, nem azért mondtam, hogy elvegyem a kedved.

   Törlés
  2. Igen, főleg az Angelicás részeket szeretem. De még mindig az elején vagyok, nem tudok gyorsan olvasni. :)

   Hornby mindig jó, valahogy vicces akkor is, amikor komoly a téma. :)
   Atkinson - huhh, hát kicsit félek is, ha nem fog tetszeni, de legalább egyszer egy oldalon leszünk! :D Ha meg mégis, akkor szuper, csak jó sokat kellett rá várnod. :)
   Nem vetted el a kedvem, a Rúnajelek után szerintem bármi jobb lehet Harristől, majd ha nem tetszik annyira a folytatás, gondolok rá, hogy a Ragnarök milyen szar volt! :D

   Törlés
  3. Hát, szörnyű katasztrófa, ennél rosszabb nem is történhet.;)
   Azért voltunk már egy oldalon, és azért jobban örülnék, ha tetszene és nem kellene kínlódva olvasnom.
   Szerintem nem olyan rettenetes a Rúnajelek, maga a történet nem rossz (de nem is az, amitől eldobom az agyam), csak nincsenek meg benne a rá jellemző stílusjegyek.

   Törlés
  4. :D Ugye? Az imént együtt olvastunk és komolyan kb 3 mondatot tudtam olvasni, mire L haladt három oldalt... :D Szóval no comment, akkor is ha nem verseny ez. :D

   "Voltunk már egy oldalon" ez nagyon bűnözős-összekacsintósan hangzott. :D

   Igen, kevéssé érződik, csak éppenhogy a felszín alatt a Harrisesség a Rúnajelekben. Hát engem nagyon nem tudott lenyűgözni, fáradságos olvasmány volt, kusza történettel sajnos. A folytatást már nem fogom olvasni, eggyel kevesebb a várólistán. :)

   Törlés
  5. Jaj, vazze, nézegessetek albumokat együtt! Azzal legalább jólesően fejbe tudnád csapni.:D

   Törlés
  6. Milyen remek ötlet! :D :D

   Törlés
 4. Nagyon szuper kupacod lett decemberben! Engem A hableány nem annyira érdekelt a megjelenése előtt, de ahogy egyre másra hallom meg olvasom a róla szóló visszajelzéseket, csak kíváncsi lettem rá. :) És hát tényleg gyönyörű könyv, múltkor simiztem a könyvesboltban.
  Aww, Kázmér és Huba <3 én is imádom őket, erősen gondolkodni kezdtem ezeknek az angol díszdobozos kiadásának a beszerzésén.

  VálaszTörlés
 5. Atkinsont én is nagyon remélem, hogy szeretni fogod. :))
  A képregények pont tökéletesek akkor, mikor az ember akkumulátorai már nagyon lemerültek.

  VálaszTörlés