2019. szeptember 2., hétfő

Pecsenyesütő augusztus

A múlt hónap utolsó napján sikerült öt könyvvel duzzasztani a várólistámat, ugyanis egyesek meg kettesek elszédelegtek a Libri raktárvásárra:

Cormac McCarthy: Suttree Mai Jia: KódfejtÅ‘ Melba Escobar: A szépség háza Arundhati Roy: A FelhÅ‘tlen Boldogság Minisztériuma Munk Veronika: Kéjutca

Meg kaptam szülinapra pár könyvet, az első hármat a kedvestől, a Normális embereket Nitától, a Luna - Ordasholdat pedig magamtól:

Suzana Tratnik: Párhuzamosok Lorrie Moore: Köszönöm, hogy meghívtál Salman Rushdie: Két év, nyolc hónap, huszonnyolc éjszaka Sally Rooney: Normális emberek Ian McDonald: Luna – Ordashold

Egyébként ritka önfegyelemről tettem tanúbizonyságot, három, eredetileg a kosárba hajított darabot visszatettem a raklapra és megbeszéltem magammal, hogy nem kell nekem a Nemes teremtmények és A fiúk hazatérnek se, az eredeti ár töredékéért sem - pontosabban pusztán ezért nem kellenek, nincs értelme megvenni őket, ha nem fogom elolvasni. Szeretem, ha a mániáim beállnak egy normál, kezelhető szintre, mindenféle tekintetben.
Ketten együtt azért szép mennyiséget szedtünk össze - én megkérdeztem, nem kell-e még egy hátizsák! -, nem is tudom, miért minket állított meg egy fekete ruhás hölgy, hogy a könyvvásáron voltunk-e.

Brian K. Vaughan: Saga 3. Anthony Ryan: Az ébredÅ‘ tűz Emily M. Danforth: Cameron Post rossz nevelése

Ugyan nem emlékszem, mivel telt el az augusztus, de biztos csináltam ezt-azt, ha csak három könyvet olvastam el. A szokásos Szentendre-körre emlékszem, igen. Kínomban a falnak dörzsöltem a hátam, olyan átkozottul, istentelenül, kibaszottul meleg volt, mert Észlény páros nyilván a legmelegebb napon indul el biciklizni.

A Saga soron következő részét immár szokás szerint együltő helyemben olvastam el és kicsit megártott éhgyomorra, némileg összecsapottnak éreztem a végét. Az ébredő tűz és folytatása, A láng légiója az én #könnyűnyárim, vannak benne sárkányok, rejtélyek és pénzügyi kimutatások, több nem is kell. A Cameron Postról már értekeztem is, nagyon szerettem olvasni és örülök, hogy beszereztem.

A Saga és Az ébredő tűz olvasását a Vicomte Magánkönyvtár támogatta, együttműködésüket köszönjük!

Ja, és Buci szerintem hízott, valószínűleg a télre gyúr. Imádom a kövér macskákat.

A többiek perzselő augusztusa:

4 megjegyzés:

  1. Az ébredő tűzzel én is szemezek a Férj magánkönyvtárából, mert hát sárkányok...! De sose hajlandó arra a kérdésre válaszolni normálisan, hogy nekem tetszene-e. (mert szerinte béna ízlésem van könyvek terén :D :D ) Szóval, így akkor téged kérdezlek :D
    Holnap meg elméletileg itt az őőőőőőősz! Mármint igaziból. #utálomaperzselőnyarakat

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell rajta sokat agyalni, de elég jól van megírva, hogy fenntartsa az érdeklődést, olyan jófajta nyámmognivaló.
      A férjed meg súlyos büntetést érdemel: álmában be kell kenni a talpait májkrémmel és ráereszteni az egy napja "éheztetett" macskákat.:D
      Én ma fáztam és olyan jó volt a szakadó esőben dolgozni menni, hogy hihetetlen.:P

      Törlés
  2. Eljutottam csak idáig így szeptember 30-án. :D Végre nincs már perzselő meleg. :)
    A raktárvásárra el akartam jutni, nem is emlékszem, miért nem sikerült végül. De tényleg önmérsékletről tettél tanúbizonyságot. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolj arra, hogy mennyi helyet és pénzt megspóroltál vele.:)

      Törlés