2019. december 4., szerda

Novemberi zárás

Inkább nem gondolok arra, hány munkanap van hátra az évből, mert akkor bekúszok az ágy alá és elő sem jövök jövő májusig...

Rose Tremain: Zene és csend Elena Ferrante: Az elvesztett gyerek története Donna Tartt: A kis barát Michael Chabon: Kavalier és Clay bámulatos kalandjai Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve

Zilált idegeimet preventív módon megtámogattam néhány beszerzéssel. Logisztika és időmenedzselés szempontjából rendkívül okos ötlet volt összevonni a kosarat, könyvmoly-türelmetlenséget viszont borzasztóan rossz - nem mintha azóta elkezdtem volna valamelyiket olvasni -, türelmetlenül vártam, hogy fizethessek és az enyémek lehessenek végre, csak azért vérzik egy kicsit a szívem, hogy a Nápolyi regények utolsó részének más a fordítója, ahogy erről vasárnap tájékoztattak.
Kicsit meglepett, hogy a Lányok és asszonyok aranykönyve igen töppedt testvére lett Szécsi Noémi hasonló tematikájú köteteinek, de menetközben kiadóváltás is történt, lehet, hogy ez az oka.

Gardner Dozois (szerk.): A legjobbak legjobbjai 1. Isabel Allende: Elmosódó önarckép Marjorie Liu: Monstress: Fenevad 2. – Vér

Ugyan örülök, hogy Gardner Dozois A legjobbak legjobbjai I. megjelent magyarul és elolvastam, de finoman szólva nem osztatlan örömmel csuktam be a könyvet. Biztosan aládolgozott az Elmosodó önarckép kalandos családregényének, nagyon jólesett a váltás, amikor nincs más dolga a nyájas olvasónak, mint hátradőlni, és hagyni, hogy szórakoztassák. A számviteli könyveket pedig érdemes a párna alatt őrizni.
Legalább olyan türelmetlenül vártam a Monstress - Fenevad képregénysorozat második részét, mint a fent említett könyvcsomagomat, tegnap még annyi agysejtet is sikerült életre pofozni, hogy külön írjak róla. Nem lett volna nagy hátrány, ha előtte újraolvasom az első részt, de muszáj volt kihasználni a kedves szundikálását és elorozni a kötetet.

A többiek novembere:
Heloise - látom, ki fog éjszaka Monstresst olvasni
PuPilla - aki csak két könyvet szerzett be
Dóri - aki a Poketek rendületlen rajongója
Nita - aki négyszer látta a Jokert

7 megjegyzés:

  1. Ó, de király beszerzések!!
    Nahát, a fordító cseréről én se tudtam :O remélem, nem nagyon fog érződni a szövegen a váltás.
    :D :D és valóban igen kiváló a jövőbe látó képességed, eljött nálam is a Monstress ideje! :D

    VálaszTörlés
  2. Köszi a figyelmeztetést, akkor újra fogom olvasni a Monstress első részét, mielőtt majd rávetem magam a második részre. :)
    Nem is figyeltem, hogy Szécsi Noémi is kiadót váltott, nem nagyon tudom már követni ezeket a vándorlásokat...
    És majdnem ötször láttam a Jokert, csak az ötödik nézésre pont beteg lettem. :D De nemsokára kijön digitálisan, azt hiszem, látni fogom még párszor... :)

    VálaszTörlés
  3. Ugyanezt fogalmaztam meg én is nemrég - nagyon várom az újdonságokat, nem bírok magammal, muszáj megrendelnem - erre meg hagyom hetekig a polcon porosodni.
    Nem is tudtam, hogy változott a fordító :O Remélem nem fogom észrevenni a szövegben.
    Nita - nem semmi, már csak emiatt is meg akarom nézni a Jokert :)
    A Chabon remélem tetszeni fog, engem behúzott amikor olvastam!

    VálaszTörlés
  4. Nahát, én se tudtam a fordítóváltásról... kíváncsi leszek, mennyire lesz érezhető. De én még csak a másodikat fogom kezdeni nemsoká.

    VálaszTörlés
  5. Lehet, hogy kár volt ezt leírni, remélem, nem görcsöltök rá a fordítóváltásra. Kíváncsi lennék az okára...
    Nita, te hogy az istenbe nem akartad felvágni az ereid a Jokertől?
    Dóri, Chabon eddigi könyvei is tetszettek, szóval bízom a fickóban.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elsőre engem is teljesen fejbevágott, utána már más dolgokra is figyeltem az újranézésnél. Nem egy vidám film, az biztos...

      Törlés
    2. Na, ezt majd egyszer kifejthetnéd.:)

      Törlés