2021. április 5., hétfő

A szeszélyes március

 Hiába van már április ötödike, fejben én még mindig március végén járok..

A múlt hónapban egy beszerzésem volt, ill. kettő, de az egyik villámgyorsan távozni is fog tőlem; Amy Schumer 999 Ft-ra leakciózott könyvébe éppen csak beleolvastam egy reggel a buszon és az első pár szösszenet után azon kaptam magam, hogy sokkal szívesebben bámulom az ezerszer végigvizslatott háztömböket, ez meg tudjuk, hogy mit jelent.

A másik beszerzésem a Zavaros vér volt, szégyen vagy sem, de kissé türelmetlenül vártam, hogy befejezzem a Macskaszemet és belevessem magam ebbe a majd' ezer oldalnyi tömör gyönyörbe, Rowling igazán iparkodott, hogy, amennyire tőle telik, boldoggá tegyen engem. Nem mondhatnám, hogy végigfőztem volna az elmúlt négy napot.


Whoaaa, mi történt, hogy a négy olvasás közül háromról már írtam is?! [A Macskaszem 7-én startol.] Ráadásul csupa jó könyvet olvastam, a Vezércsel nagyon magába húzós, gyorsan olvasható guilty pleasure, A láthatatlanok úgy skandináv, hogy nem akar oldalanként megölni, ellentétben a Hideg nyomonnal, ami újraolvasás volt - ez a krimi az, ami összetör. A Macskaszemmel nagyon megkínlódtam az elején, de, miután helyreraktam a saját nyűgeimet - vagy inkább praktikus szempontoktól vezérelve átpakolgattam őket -, már tudtam élvezni.
A március vezérmotívuma (teljesen véletlenül) a gyermekszemszög és a gyermekbántalmazás volt. Megütődve állapítottam meg, hogy A láthatatlanok főszereplőjének, Ingridnek volt a legboldogabb gyerekkora egy északnorvég fjordon, ahol télen olyan hideg van, hogy jégkristályok képződnek a dunyha tetején és a saját ennivalójukat adják az állatoknak, nehogy éhen haljanak és nincs folyó víz a házban; senki nem molesztálta, a társai nem terrorizálták és az altatókra sem szoktatták rá.

A többiek márciusa:

Dóri - aki szintén a Zavaros vért olvassa

Nita - aki már 6 könyvet elolvasott a Várólistacsökkentéshez

PuPilla - aki már 8-nál jár! (Nagyon le vagyok maradva...)

10 megjegyzés:

  1. Csodálkoztam is, mikor láttam, hogy Amy Schumert megvetted, de így már helyreállt a világ rendje. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilweran postja sokkal jobban sikerült, mint maga a könyv.:)
      Te olvastad?

      Törlés
    2. Nem, valahogy nem tűnt olyannak, ami engem érdekelne. :)

      Törlés
    3. Muhahaha :D köszi
      Én anno baromi jól szórakoztam rajta meg engem Schumer mint popkulturális jelenség érdekelt akkor is, de most már semmit nem tudok felidézni a könyvből :D

      Törlés
    4. Rohadt intoleráns vagyok, az önfényezésen és az önsajnáltatáson kívül mást nem láttam az irományaiban.:D

      Törlés
    5. Nita, nem is kell neked, hidd el.

      Törlés
  2. Fú, de jó, hogy eszembe juttattad a Kenzie-Gennaro sorozatot. Egy újrázáshoz meghoztad a kedvem. És még mindig annyira szomorú, hogy nem jelenik meg magyarul a többi része :(
    A Zavaros vért elkezdtem tartogatni rosszabb napokra - mindannyian olyan jókat mondtok róla, hogy nincs szívem belekezdeni, mert ha elolvasom, akkor megint lehet várakozni a folytatásra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az nekem is nagyon fájó pont, de a kiadó jelenlegi vezetője nem nagyon szíveli a krimit...
      Háhh, én is így voltam, ill. úgy, hogy elteszem későbbre, amikor lesz rá időm. Nos, az sose lesz, úgyhogy vidoran belecsaptam a lecsóba.:D

      Törlés
  3. Éljen a Zavaros vér! :D Örülök, hogy jó benne elmerülni.
    A láthatatlanokra miattad figyeltem fel, csak az olvasásig még nem jutottam, meg most nálad láttam a következő kötetet is.
    Hajrá a vcs-vel, én tudod mér toltam meg az elejét... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, nagyon, csak azt sajnálom, hogy nincs rá több időm.
      Remélem, tetszeni fog A láthatatlanok! Ha nem, szidj nyugodtan.:D

      Törlés