2015. október 1., csütörtök

Ezt egészen régóta szeretném

 Dodie Smith kultikus művével már angolul is kacérkodtam, de idén októberben (egész pontosan 22-én) elhozza nekünk a Ciceró, méghozzá ezzel a tetszetős borítóval:

 

Dodie Smith: Enyém a vár








Ez a fülszövege:
"A tizenhét éves Cassandra Mortmain naplóját tartja kezében az olvasó. Cassandra egy omladozó kastélyban él nem mindennapi családjával: apja különc író ˗ aki első könyvével nagy sikert aratott, ám azóta egy sort sem képes leírni ˗, a nővére büszke szépség, a mostohaanyja festőmodell és naturista természetimádó, a szolgálatukban álló, elképesztően jóképű Stephen pedig reménytelenül szerelmes Cassandrába. A két nővér titokban szebb és jobb életre áhítozik, de anyagi helyzetük miatt erre semmi esély nem látszik. Ekkor azonban váratlan vendégek érkeznek…
Dodie Smith˗t méltán nevezik a 20. század Jane Austenjének: rendkívül életszerűen és sok humorral mutatja be a múlt század harmincas évei Angliájának vidéki és londoni életét.
A szórakoztató és megindító történetet az angol olvasók a 2002˗ben szervezett „A nagy könyv” szavazáson beválasztották a top 100 olvasmány közé."

 

7 megjegyzés:

  1. Ó, remek, még egy könyv az őszi listámra! :D

    VálaszTörlés
  2. Én ennek tegnap úgy, de úgy megörültem, repült is a beszerzendők közé :) És végre valami igazán klassz, történethez illő borító.

    VálaszTörlés
  3. katacita: hehe.:D A Kolibrin nagyon nevettem, tudtam, hogy téged az érdekelni fog.

    Nikkincs: én is.:) Egyszerű, de ízléses borító.

    VálaszTörlés
  4. Én is Nikkincshez hasonlóan feltettem a polcomra, október végén elvileg érkezik hozzám is :)))

    VálaszTörlés
  5. Tök jó.:) Én még nem döntöttem el, mit fogok megvenni, függa karácsonyi "terméstől" is. Egyelőre csak az S.-t rendeltem elő.

    VálaszTörlés
  6. Hú, ez de jól hangzik. *.* A borító is tök jó. :) A tizenharmadik történetre emlékeztet a fülszöveg.

    VálaszTörlés
  7. Ha jól tudom, ez ifjúsági, de ha olyan lesz, mint A tizenharmadik történet, nagyon fogok örülni.:)

    VálaszTörlés