2016. március 20., vasárnap

"Milyen lakkod van? Hullazöld!"

Update: A Bow Good Godja óta végigvonult néhány lakk a körmeimen, mert sikerült elfelejtenem, hogy van egy kész postom piszkozatban, legközelebb a patikába is betérek, vagy a Nailland hozzácsaphatja a csomagomhoz a Cavintont, köszike.
Nézzük a jó oldalát: a viselése óta el tudom mondani, hogy egy hétig kibírta a körmeimen, ami nálam nagyon hosszú időnek számít, nem színezte el a körmöket (utálom az alaplakkot) és könnyű lemosni. Sőt, azóta volt szerencsém még egy Bowhoz, a thermo Mood Creatorhoz, amibe szintén beleszerettem. Ő sajnos nem volt olyan strapabíró - pedig négy-öt réteggel kellett piszmognom -, három nap után némi renoválást és újrafényezést igényelt. De baromi jó színei vannak, a holo mikroglitterek [mindig bizonytalan vagyok a szakszavakat illetően, valószínűleg hülyeségeket hadoválok] pedig nagyon jól feldobják. A színe a taupe-tól az enyhén bordós beütésű sötétbarnáig változik, imádtam, hogy a legtöbbször színátmenetet produkált. Ennél jobb már csak az lenne, ha felkenné magát.:) Még a kedvest se hagyta hidegen, tegnap este, miközben Az üldözöttet tárgyaltuk ki, szórakozottan dörzsölgette a körmeimet, mire felvilágosítottam, hogy ez hidegre sötétedik.:) Nagyon mattra szárad, ezért muszáj fedőlakkot kenni rá - nekem egy körömlakk fényesen az igazi. Képet nem mutatok róla, mert mára elég tragacs állapotba került, majd pótolom, amikor legközelebb sorra kerül.
Nagyon megszerettem a Dance Legendnek ezt az "almárkáját", szép, jó minőségű, egyedi lakkok, és, ami nekem bónusz, nagyon jól állnak [a körmeimet illetően nincs bennem szerénység, így van]. Nem olcsóak, de a mániákusokat aligha lepik meg a háromezer forint feletti árak.

_______________________________



Új körömlakkos post, mivé lesz így a világ.

A fenti kérdés-válasz sztimi53 szájából hangzott el szombaton, akinek pedig nekiszegezték, Nita volt. A tárgy a Bow Good God körömlakkja az Out of Space kollekcióból, ami tegnap már az éjjeliszekrényemben bulizott hasonszőrű társaival, csak az alkalomra várt, hogy felkenjem, ami a vasárnap délután lett.
Idén már másodjára történik meg velem, hogy az első rétegnél rám tör a pánik [enyhe túlzás, na]; elsőként a CbL Her Red Hair-e tréfált meg, ami először lilának tűnt, másodjára a Good God, ami kék volt. Baszki, ez kék, gondoltam, miközben egymás után vittem fel az első réteget a körmeimre. Nem lilának vagy zöldnek kellene lennie? Szép teal volt amúgy, de na. Majdnem olyan rossz, mint a hajfestés, de a körömlakkot le lehet mosni.

Nekem három réteg kellett a teljes fedéshez, és természetes fényben így is átlátszik a körömvégeken, de ezzel még meg tudok barátkozni - mert ez a lakk gyönyörű. Aki szereti a színjátszó löttyöket, az imádja fogja ezt a duokróm, kék (!) holo pelyhekkel nagyvonalúan megszórt lakkot. [Remélem, nem írtam hülyeséget - a következő mondat lesz az!] A második rétegnél már látszott, miből lesz a cserebogár, és olyan színorgia bontakozott ki, hogy azt figyeltem ahelyett, hogy merre tart az ecset. De könnyű volt kezelni, nem folyik, nem csíkoz és egy álom ezzel az ecsettel-lakkal íveket húzni a köröm oldalánál és a kutikulánál, még a jobb kézen is. Ráeresztettem egy réteg Séche-t, mert fedőlakk nélkül nincs szép manikűr, és ha fedőlakk, akkor Séche Vité, annyira örülök, hogy nálam működik (szegény Nitának annyira nem, fogalmam sincs, mi lehet a baj).
A folyamatról még annyit, hogy először szokatlan volt a szögletes forma, nem olyan egyszerű vele manőverezni, mint a hengeres ecsetvégekkel (vagy mikkel), de ez múló probléma volt.
Próbáltam cselezni az üveggel fotózás közben, de képen, a magam kezdetleges eszközeivel nem egyszerű elkapni az összes benne rejlő színt, a körmökön már egyszerűbb. Bizonyos kéztartással abszolút zöldnek néz ki - ezt láthatta Timi hullazöldnek:) -, az alapfelállásban gyönyörű sötétlila az extrovertált, csillogó pelyhekkel, a zöld árnyalat pedig a körömszéleken sejtetődik. Az a legjobb, hogy nem kell erőlködni, hogy meglássuk valamelyik árnyalatot, nagyon szép, erőteljes színei vannak, és nem hatszázszoros nagyításban, led fényben vehetők csak észre, hanem bárhogy.
Amikor méregzöld
Először nagyon meredeknek tűnt ez a lakk - lila és zöld, kicsit közönségesnek láttam, most már inkább extrémnek, ami nálam pozitív kicsengésű jelző. Nem olcsó mulatság a Good God, de te jó isten (bocsi, nem hagyhattam ki:), különleges, telt színei vannak és könnyű kezelni; inkább félreteszek pénz egy ilyen csúcsragadozóra, mintsem az olcsóbb, de nálam nem működő Moyrákkal vagy a Rimmel Rita Oráival kínlódjak, hogy utána elajándékozzam őket - és a hat-nyolcszáz forintok könnyen kiadnak már egy ilyen Bow-féle csodát. Félreértés ne essék, senkit nem akarok az olcsó lakkokról vagy a Rimmelről-Moyráról lebeszélni, csak nekem nincsenek velük jó tapasztalataim. A Golden Rose és a China Glaze (amiből rengeteg az akciós, 745 Ft-ba kerülő szépség) viszont nagyon jól működik.
Ja, és a Naillandnél most akciósan érhető el.

4 megjegyzés:

  1. Hullazöld! :) És tényleg! :)
    Vicces ez a duokróm dolog, amúgy a kifejezésekkel én is mindig bajban vagyok, szóval a mikroglitter helyett inkább azt mondom, hogy csillámos, azt' kész. :D
    Annak kifejezetten örülök, hogy nincs a közelemben Nailland.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon jól áll, és basszus te mi az istent csinálsz hogy ilyen hosszúra megnőnek a körmeid? :)
    Én küzdök egész télen, bár most a Bales ureás kézkrémtől jobb egy kicsit, de azért be-beszakad néha a körmöm, főleg a hüvelykujjamon, bahh... firstworldproblem :)
    Ami a Rimmel és Moyra lakkokat illeti, egyetértünk. Moyrát még csak-csak felkenek néha, de Rimmelre soha többet nem adok ki pénzt, annyira nem vagyok kompatibilis velük. Bár nekem a tartósság nem szempont, de az állaga, az ecsete és a fedése igenis az, és ebben sajnos a Rimmel nálam elvérzett.

    VálaszTörlés
  3. Olyan jó, hogy írtál róla végül! :)
    Én is nagyon megszerettem magamon, tőlem is volt, aki megkérdezte, hogy milyen színű is a lakkod? Mert megzavarta, hogy egyszer lila, másszor zöld. :))

    VálaszTörlés
  4. Katacita: Méregzöld! Mondjuk, a méreg általában hullát eredményez.:)
    Asszem, ez inkább multikróm valójában, de ti nem köveztek meg (talán), ha tévedek.
    :DD
    Hihi.:) Amióta másfél kilométerrel odébb költöztünk, a metró miatt pont útba esik a nyomorult Westend, úgyhogy már nem is baj, hogy az Árkádban nincs.

    Millabell: Öö, semmit.:) Nem véletlenül fotózzuk mindig a bal kezemet, a jobb mutatóujjam körme _mindig_ letörik, és a hüvelykujjaimon lévők is beszakadoznak.
    Vicces, hogy amikor körömerősítő van rajtuk, akkor sokkal jobban törnek. Egyébként ritkán használom. Most olajjal kenegetem őket, hadd örüljenek, és kézkrémből is muszáj volt körömápolósat venni.:) Igyál sok tejet és szedj A-vitamint, utóbbit láttam egy lányon, hogy működik, atomerősek lettek a körmei.
    Pedig olyan szép színei vannak a Rimmelnek, és még az ára is olyan barátságos.:/ Mindig megnézegetem őket. Egyébként a... basszus, nem jut eszembe, az a kollekció, aminek a kiszerelése henger alakú, valami Colormittoménmi, abból anno nagyon szerettem a kárminpirosat.

    Nita: :) Varázslatosan szörnyű dolgok ezek!

    VálaszTörlés