2016. augusztus 26., péntek

Jó dolog

Hogy senki ne vágja fel az ereit a postjaim miatt [irónia bekapcs.], leírom, hogy az egyik legjobb dolog a világon pénteken nem dolgozni, azon belül a gépet nyomkodni hálóingben és kardigánban, vedelni a teát és kedvet érezni a firkálásra. És amikor az a legnagyobb gond, hogy melyik tusfürdőről írjak véleményt a Krémmániára.:D
[Természetesen nem ez a legnagyobb gondom, de muszáj elengednem a problémákat, mert tegnap éjszaka a hetes buszon a munkán emésztettem magam, miközben hazafelé utaztunk a sörözésről, ami nem normális, és annyira kiütött a stressz, hogy két hétig alig bírtam enni és úgy kapaszkodtam a Daedalonba, mint vallásos ember a feszületbe, ami meg nem egészséges.]

Egyébként tényleg kezdek öregedni; imádok itthon szöszölni, rendezgetem a kupis fiókot, a könyveket, kivasalok előre, az elmúlt napokban végre jutott időm átültetni a növényeket - a teraszon, miközben kint szakadt az eső, csak azért nem néztek hülyének, mert mindenki azért küzdött, hogy ne ázzon csatakra -, még a mosogató súrolását is élvezem. A szimpla döglés vagy az, hogy visszafekszem aludni, már nem megy, erős késztetést érzek a "hasznos" dolgokra, mert ki tudja, mikor lesz rá idő legközelebb, és megint nyomasztani fog, hogy mennyi mindennel el vagyok maradva. Azt hiszem, mindez azzal (is) összefüggésben van, hogy olyan otthonunk van, amit imádunk és ő is imád minket. Az otthon fesztivál-érzés, amikor nem mész sehova, de nem baj, mert jól érzed magad a lakásodban,. Mindennek van helye; a dvd-k nem a ruhásszekrény hátuljában fenyegetnek azzal, hogy egy stratégiailag fontos pillanatban hegyomlásszerűen kizúdulnak ránk, van konyha, egy bazinagy konyha, ami olyan, de olyan szép, hogy még nevet sem bírok neki adni, van sok növényünk - öregedés vol.3 -, nem a földön sorakoznak a könyveink, nem 200 km-re vannak a saját köteteim, nyáron egyszer se kellett bekapcsolni a légkondit. Higgyétek el, extra kínzás egy 35 fokos, tetőtéri lakásban bekapcsolni a sütőt - és bárányhimlős vagy. Ez az élményem vetekszik azzal, amikor a huszonvalahány macskát egyszerre kapta el a hasmenés a házon belül. Szerettem a kis lakást, de nem cserélném vissza a kettőt. Innen pedig csak egy 16. kerületi, saját kertes, régi ház tudna kirobbantani (ha vihetem a konyhát és ilyen járólapunk lesz), elvadultság, borostyán szívdobogtató tényező.

Ui.: Egyetlen hátránya van az itthon héderelésnek: el kell menni futni. Vááá!

Ui2.: Nitával átkonvertáltuk a könyvvásárlásmániánkat beauty cuccok vásárlására. Ja,és az új lakásban rengeteg testápoló, tusfürdő stb. fér el.

Ui3.: Van itt olyan, akit érdekel, mit kenek magamra? Mondjuk, ha lesz kedvem, úgyis írok róla.:D



13 megjegyzés:

  1. Kérlek, engem érdekel.
    Amúgy én is hasonlókat tapasztalok: már nem kapcsol ki a döglés, csak akkor, ha úgy érzem, kiérdemeltem, ha előtte produktív voltam (bár takarítani továbbra is utálok). De jó egy kicsit rendezgetni otthon, meg ecseteket mosni, ételt előállítani, hogy aztán utána jöhessen egy óra olvasás. Gondolom ezt hívják egyensúlynak vagy nemtom, mindenesetre nem is akkora közhely, hogy a jóból is megárt a sok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reménykedtem benne.:-) Utána rájöttem, hogy simán tudom tematizálni a témát.:-)
      Nálam is így van. Nem tudok normálisan pihenni, ha tudom, hogy ezt meg azt kellene csinálni és ha nem elég rendezett a környezetem.

      Törlés
  2. Az otthoni szöszölés imádatot nagyon meg tudom érteni. Lassan nálam is az olvasással vetekszik a pakolászás:D

    Nyáron vettem egy kis virágtartót amit a bejárati ajtó mellé tettem, Mr.Csenga:-Ez meg minek? Én:-Hát nem jó mikor hazaérve üdvözöl a virág? :D:D


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, nem az volt a reakciója, hogy tűzcsap a kutyának.:D Kellenek az ilyen apróságok, hogy lakályos legyen a ház.

      Törlés
  3. Van itt olyan, akit érdekel, szóval írj :)
    Amúgy meg tudlak érteni a stressz miatt, munka miatt, pont az ilyen zaklatott időkben értékelődik fel az otthon, az otthonlét, cseng, nyugalom, szöszölés a lakásban :) És bár nekem nincs sajátom még, a kis kuckómat, szobámat kb. ugyanennyire tudom értékelni ilyenkor :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ismét megjön a zen állapot, valszleg fogok.:-)
      A saját szobánál még erősebb a nyugalom szigete-érzés.:-)

      Törlés
  4. Ó, én meg már kezdtem beletörődni, hogy sose lesz saját lakásom (van, csak még lakhatatlan), és akkor ilyeneket írsz... Most fenéken kell billentenem az összes szakembert, hogy csinálják má', mer' Timi költözni akar, meg takarítani, csinosítani, összeszedni a három településről a könyveket, stbstbstb.
    Szóval megértelek. A'sszem én is öregszem (pedig iszonyat rendetlen voltam gyerekként :D), addig meg marad a munkahelyi konyha rendben tartása, mint pótcselekvés :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha már van, túl vagy a nehezén.
      Nagyon kell őket sürgetni, különben sose készülnek el. Utálom más nyakát taposni, de néha muszáj.
      Nekem is voltak három házba szétszórva a cuccaim.

      Törlés
  5. Ó, én meg már kezdtem beletörődni, hogy sose lesz saját lakásom (van, csak még lakhatatlan), és akkor ilyeneket írsz... Most fenéken kell billentenem az összes szakembert, hogy csinálják má', mer' Timi költözni akar, meg takarítani, csinosítani, összeszedni a három településről a könyveket, stbstbstb.
    Szóval megértelek. A'sszem én is öregszem (pedig iszonyat rendetlen voltam gyerekként :D), addig meg marad a munkahelyi konyha rendben tartása, mint pótcselekvés :D

    VálaszTörlés
  6. Nem is mondok semmit a lakásra se úgyis tudod :D <3
    Nekem azért nagyon hiányzik a szimpla döglés, annyi tennivalóm van hogy egyszerűen soha nem tudok pihenni :( brühühü.
    De ha már öregedés - holnap életemben először csalamádét teszek el télire :D lassan alakul a csinos teli üvegekkel telirakott kamra :D rééémes...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindjárt jön a szimpla döglés, csak legyen jó időtök is! :-)
      Azért nem jó állandóan pörögni, én is csináltam ilyet, minek hála még hétvégén is ingerült voltam... Próbálj meg ezt-azt félresöpörni.
      Borzasztó, micsoda kispolgár vagy!: DDD

      Törlés
  7. Szörnyű, hogy mire kigyógyulunk valamiből, lesz egy újabb függésünk. :)
    Theodorával néztünk Szombathelyen a vásárban Yamuna cuccokat, fizetés után el kell menni a boltjukba. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondtam én! Majd írunk egy listát, addig gyűjtögetünk, utána,meg koplalunk.:D

      Törlés