2016. augusztus 18., csütörtök

Sok körmös kép egyben

Mivel semmire nincs időm mostanában, és bizonyos szekciókból - a sárga fotel környékéről - általános méltatlankodást érzek, ha körmös post díszeleg legelöl, a sündisznók kímélése végett [nem, nem akarjátok megérteni] ömlesztett bejegyzés következik.


Néha elfelejtek fényképezni és csak néhány nap-egy hét múlva jut eszembe a képes dokumentáció - igen, akkor, amikor már ott vigyorog az alvégen a Kopás. De legalább annak illusztrálására jó, hogy két réteg Seche Vite munka mellett mennyire tartóssá tesz nekem egy manikűrt egy hétre. Ja, a lila rész kozmetikai szivaccsal lett ráütögetve a körmeimre, nem sikerült túl jól, de majd legközelebb.


Az viszont rendkívül hülye ötlet volt tőlem, hogy a SV-t használjam első rétegnek; három nap után egy az egyben vált le a körmeimről a festés, mint egy ócska műköröm. De mindegyik egy darabban jött le, mert Seche szereti komolyan venni magát. Nem tudom, miért nem fehér alapot használtam ehhez az ötlethez, ne kérdezzétek.


Szülinapra megleptem magam többek között a Cupcake Polish Jubilee nevű lakkjával. A lakkmánia nálam szezonális szenvedély, vagy jól elpiszmogok a meglévő (már önálló entitásként viselkedő) készlettel, vagy kitör a vulkán, és a korábban lanyha érdeklődést kiváltó mágikus üvegecskék hirtelen "mostazonnalkell"-hormonhullámot indítanak el. Így jártam a Jubilee-vel is. Amikor megjelent, láttam, hogy szép, de nem vágytam rá különösebben. Július vége felé viszont gyönyörűnek láttam, és, amikor felkentem, magamban kijelentettem, hogy nekem ez a világ egyik legszebb lakkja. Szinte törvényszerű volt, hogy másnap borongós idő legyen:), így képekkel nem tudom igazolni, de ez a csoda tényleg úgy szikrázik, mint mások képein. Eljött a holomennyország! És, kapaszkodjatok meg, nem nehéz lemosni! Imádom a metálos finisű lakkokat, simán vannak olyan szépek, mint a glitteresek, de nem kell atomot robbantani a leszedésükhöz. Felapplikálni is könnyű volt.
A mutató-és középső ujjam körmén dry brush-sal vittem fel a Cathyre, melynek színe a BKV vonaljegyet idézi egyesek szerint. Nagyon helytálló hasonlat.:)  


Ezt pedig azért, mert egy gonosz dög vagyok. Igen, ilyen hosszúra képesek megnőni. Sőt, tovább is tudnának, de már nagyon idegesített, hogy ennyire hosszúak a körmeim, úgyhogy tegnap lenyestem őket. Két manikűr között általában tartok egy-két nap szünetet, hogy levegőzzenek, amit úgy hálálnak meg, hogy szépé fehérek lesznek.

Ma szembesültem azzal, hogy léteznek hardcore töltőtoll-mániások is. Néhány diskurzus átfutása után nem vagyok hajlandó szabadkozni a körömlakk -és tea-növény-könyv stb. mániám miatt.:)





1 megjegyzés:

  1. Nem vehetem meg a Jubilee-t, nem vehetem meg a Jubilee-t. :D
    De jó, hogy ilyen hosszúra meg tudod növeszteni a körmöd! Nekem sajnos már feleekkoránál elkezdenek törni, ha, meg amúgy nem rágom őket, de ha túl hosszúak, ingerenciám lesz hozzá. :P

    VálaszTörlés