2016. szeptember 12., hétfő

Érdeklődős-új / friss megjelenős lista

Katacitának nincs kedve könyvet venni, pontosabban a friss megjelenések nem érdeklik, ezért kedvcsináló postot írunk (én meg én) - az más kérdés, hogy nem biztos, hogy Kata talál magának benne kedvére valót.:)

Jonathan Strahan: Az év legjobb sci-fi és fantasynovellái - Ez annyira birizgálta a fantáziámat, hogy egy pocsék nap és egy hosszas sorban állás után meg is vettem, csak úgy, mezei vásárlóként egy könyvesboltban. Sőt, el is kezdtem olvasni!







Jeanette Winterson: Időszakadék - Nagyon örülök, hogy a Kossuth kiadó megjelenteti a Hogarth (igen, a Virginia és Leonard Woolf-féle Hogarth) Shakespeare sorozatot, nagyon kíváncsi vagyok, Winterson mit hoz ki a Téli regéből.






Donna Tartt: Aranypinty - A fülszövege nem túl csábító, de Tartt olyan élményt okozott a Titkos történettel, hogy muszáj elolvasnom.








Sofi Oksanen: Norma - Oksanentől még csak egy regényt olvastam (Tisztogatás), és nem vagyok biztos benne, hogy a szívemnek kedves szerző lesz belőle, de a Normának annyira csábító a fülszövege a varázserejű hajkoronáról és a béranyahálózatot működtetű maffiacsaládról - hát, igen, ez nem egy háztáji mágiás kabátkönyv, Oksanen nem az a fajta, mágikus haj ide vagy oda -, hogy muszáj lesz legalább kölcsönkérnem.




Ljudmila Petrosevszkaja: Rémtörténetek - Ha valaki tényleg igazi rémtörténeteket képes írni, akkor az egy orosz szerző.:)








Max Gladstone: Nagyrészt halott - Már el is felejtettem, mennyire szeretem a jó urban fantasyt, ez pedig határozottan annak tűnik.








Donnie Eichar: Halálhegy - A konteósok egyik dédelgetett kedvence a Gyatlov-rejtély; a kirándulócsoport furcsa körülmények között történt halála rengeteg összeesküvés-elméletet eredményezett már, a titkos katonai kísérlettől a jetin át a bennszülött támadásig, a titkosított információk és a rengeteg oda nem illő részlet pedig tovább borzolja az emberek kedélyét és fantáziáját. Kíváncsi vagyok, Eichar magyarázata mennyire lesz meggyőző.




Jenny Lawson: Őrülten boldog - Azt hittem, valami újabb önsegítő könyvecskéről van szó, de nem, a szerző a saját depressziójáról ír, állítólag viccesen. Szóval, kell nekem egy beszívott mosómedve-borítós, nevettető könyv a depresszióról.







Gail Carriger: Szívtelen - Alexandra Tarabotti visszalejt a magyar könyvpiacra hiperszuper napernyőjével és mogorva farkasemberével karöltve. Instant kikapcsolódás, naná, hogy el akarom olvasni.







Egyelőre ezek azok, amelyek komolyabban érdekelnek. Hogy mikor olvasom el és/vagy szerzem be őket, nem tudom, mert mostanában elég sok könyvet vásároltam, de lesz még karácsony is, és valószínűleg pár másik érdekes megjelenés is. Valamennyire birizgál Sylvia Löhken: A csend ereje (de ha múzeumba való csodabogárnak állítja be az introveráltakat, köpködni fogok) és Mikolaj Łozinskitól a Regény, de ők még csak az olvasói radar perifériáján mozognak.

Ti milyen könyveket vártok ősszel?


5 megjegyzés:

  1. Ahhoz képest, hogy mennyire fogadkoztam hogy engem nem érdekelnek az újdonságok, perszehogy kezdenek csorogni azok, amik meg igen :D
    Aranypinty egyértelműen kötelező, év eleje óta azt a könyvet várom legjobban :) a Wintersontól meg kis híján sikítozni kedztem én is, hát még az Atwood-féle Vihartól, remélem, kiadják azt is!!!
    A Gabos novellaválogatás érdekel még + Alvó óriások és Vesalius titka az Agavétól. Meg lesz új Ulickaja októberben elvileg, azt egyszer majd biztosan...
    Ez a Csend ereje nekem nagyon úgy tűnik, hogy full ugyanaz mint a Susan Cain-féle Csend, lehet, elég volt egy belőle :/

    VálaszTörlés
  2. Óóóóó, ez az Oksanen nagyon jónak tűnik, és tetszős a külseje is. :) Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet. :) Egy barátnőm nagyon szereti az írásait, ő is örülni fog a hírnek. ;)
    Egyébként a Vesalius titkát várom (szerintem a héten megkapom), aztán a Bridget Jones babáját is, bár az nem biztos, hogy rögtön olvasós lesz, a film mindenesetre jöhet előtte, nem baj.

    Halálhegyet és Szívtelent olvassál! Kíváncsi vagyok a véleményedre. :)

    VálaszTörlés
  3. Ilweran: És még csak az ősz elején járunk.:) Wintersontól én is majdnem sikítoztam.
    Gabót tudok majd kölcsönadni, ha szeretnéd. Az Agavéval mostanában elég szkeptikus vagyok, de, ha azt mondod, hogy jó könyvek, bizalmat szavazok nekik.
    Éljen Ulickaja!! Igaz, hogy ezer éve nem olvastam tőle...
    Nem tetszett Susan Cain könyve?

    Pilla: Szívesen.:)
    A Halálhegy nem tudom, mikor jön össze, mostanában nem szeretnék több könyvet venni, a Szívtelent majd elkuncsorgom Ilwerantól.:)

    VálaszTörlés
  4. Én szerintem az Időszakadékra (nem is tudtam, hogy kiadják :O tök jó!! :) ) meg a Rémtörténetekre fogok elcsábulni, eléggé birizgálják a fantáziámat. De eddig, ezeken kívül, nagyrészt sztoikus nyugalommal szemlélem a friss megjelenéseket. Persze, ez lehet változni fog pár hét múlva.

    VálaszTörlés
  5. Dede, nagyon szerettem a Csendet, csak nem gondolom hogy túl sok újat lehetne már írni ugyanabban a témában (nem tudományos vonalon persze) :D inkább majd lapozgatom újra a Cain könyvet ha olyanom lesz ;)
    Nem rohanok beszerezni a novellást, szóval meglátjuk majd, köszi! A Szívtelen félre van téve neked :D

    VálaszTörlés