2016. szeptember 1., csütörtök

Még mindig sok könyvet kapunk

És írni még mindig nincs időnk, de egyszer talán ennek is vége lesz. Az a fajta fáradtság honol az agyamban, amikor csak nézni bírok, képeket, a falat, a semmit, vackokat. Olvasni még tudogatok, de interakció már nincs, csak automata válaszok. Hörr.

Emily St. John Mandel: Tizenegyes állomás Joyce Carol Oates: Pikk Bubi Lionel Shriver: Ennyit erről Szvetlana Alekszijevics: Elhordott múltjaink Szvetlana Alekszijevics: Csernobili ima

Véget ért a nagy szülinapozás! Mindenki megszeretgetett néhány könyvvel; Nita a Tizenegyes állomással, fezer a Pikk Bubival, pattől kaptam az Ennyit errőlt, sztimi és ponty párosától a két Alekszejevicset. Halvány gőzöm nincs, mikor kerülnek sorra, egyelőre a Várólistacsökkentésben próbálom magam utolérni, melybe idén 18 könyvet válogattam, és most olvasom a nyolcadikat (Nyár Badenben). Utána valami nagyon könnyű, nagyon amerikai regényt szeretnék elővenni, mert a Csernobili ima után nem a Nyár Badenben volt a legjobb választás, legalábbis anno így éreztem - mostanra normalizálódott a viszonyunk.:)

Jézusom, tényleg ilyen keveset olvastam augusztusban? Bődületes! Ja, kihagytam Amandát, így már jobb képet mutathatok fel:
Cecilie Enger: Anyám ajándékaiAlan Moore – Dave Gibbons: Watchmen – Az Őrzők Lev Grossman: A varázslókirályAmanda Palmer: A kérés művészete Szvetlana Alekszijevics: Csernobili ima
Az Anyám ajándékait leginkább kellemesnek tudnám leírni, jó érzés volt bevackolni a család emlékeibe. A Watchment hosszú évek óta el akartam olvasni, aztán a zseniális film adta meg az utolsó löketet. Ritkán érzem azt, hogy a filmadaptáció jobban sikerül, mint a regény, ez esetben fej-fej mellett haladnak, mert a képregénnyel továbbra is nehezen halad az ismerkedés - túl kevés benne a szöveg!:) A varázslókirály nem volt rossz, de Quentin igazán kinyúvadhatna már, hozzá képest Anyegin, de még Werther is egy tetterős, élettől duzzadó fiatalember volt. Amanda könyvén, A kérés művészetén nagyon jól szórakoztam, és Gaimannel übercuki párbeszédeket folytatnak. A Csernobili ima - erre a könyvre nincsenek szavak, illetve nekem nagyon is sok van, csak róla szeretnék hosszabban írni.

Egyéb eredmények:
Hat Hét napja nem ittam kólát, úristen.
Ellenben, ha holnap sikerül elmennem edzeni, ismét teljesül a tervem, és szinte biztos, hogy hétvégén is mozgok valamit.
A nyavalyás női cuccoktól viszont nem bírom távol tartani magam, ráadásul könyvet is akarok venni, ami nagyon nem jó jel.

A többiek vandálkodásai:
PuPilla
katacita
Dóri 
Nita
Heloise
Nikkincs


3 megjegyzés:

  1. Most bennem is bennem van a könyvvehetnék, meg őszi ruhát vehetnék, meg a mindegy, csak vehessek már valamit érzés. :D

    VálaszTörlés
  2. Beállok melléd az 5 beszerzés - 5 olvasás kombóval :) Tök jó páros ez így!
    Ne tarts vissza magad, kellenek női cuccok, néha a könyvek is, úgysem esünk már túlzásokba, már okosabban veszünk ezt-azt :)
    Amúgy a női cuccok jelen esetben kozmetikumok vagy ruhák?

    VálaszTörlés
  3. Nita: Nálam sajnos elég gyakori:/

    Nikkincs: Micsoda szinkron.:)
    Jelen esetben kozmetikumok, ruhát ritkábban veszek... de lassan kellenek őszi cuccok, ezeket valahogy nehezebben veszem meg, mint a nyáriakat.

    VálaszTörlés