2016. október 2., vasárnap

Mit csináltunk szeptemberben?

Elsősorban megpróbáltam elengedni a nyarat, és, nézve a jelenlegi barátságtalan időjárást, jól tettem, hogy treníroztam magam a szeptemberi napsütésben. Régebben imádtam az őszt, idén viszont igazi nyármániássá váltam, extrán jól bírtam a meleget, magamhoz képest egész jól lebarnultam - éljen a szabadtéri sportolás -, a színek észrevétlenül átvették az uralmat a kinézetemben, és ezen a nyáron éreztem azt, hogy kezdek kiegyezni a testképemmel, ill. kezd olyanná formálódni a testem, ami nekem is tetszik (bizalmatlan, egoista disznó vagyok, akinek a pozitív visszajelzések közel sem megnyugtatóak). Magyarán, vidoran járkáltam színes sortokban és egy olyan fürdőruhában, amitől tavaly még visszaborzadtam volna. Remélem, a színmánia jövőre is kitart, ill. tartós lesz, különben bajban leszek.

Emellett könyveket is vettem, főleg a gonosz Lírás akcióban:
Jonathan Strahan (szerk.): Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2016 Gerbrand Bakker: Az iker Cserna-Szabó András – Fehér Béla: Ede a levesben Peter Buwalda: Bonita Avenue Sylvia Plath: Az üvegbura
Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2016 (éljenek a hosszú címek!) egyszerűen muszáj volt egy szar nap és egy hosszú sorban állás végén. Az iker régóta piszkálta a fantáziámat, a Bonita Avenue-t már olvastam a könyvtárból és úgy döntöttem, kell belőle egy saját példány. A Lírás kosárba becsúszott még az Ede a levesben - van az érdeklődésemnek egy olyan szegmense, ami általában rejtve marad, de nagy akciók esetén vagy könyvtárban lesből támad, az Ede is ilyen. Az üvegbura a nem annyira gonosz Szandis akcióból van; ezt a szerencsétlen könyvet kétszer kölcsönöztem ki a könyvtárból és vittem vissza olvasatlanul, most már reménykedem benne, hogy sikerül elolvasnom.

Nem sikerült sokat olvasnom - megfordult a fejemben, hogy hátha összejön az évi száz olvasás, de már lehetetlen lesz összehozni -, összesen öt könyvet olvastam el, és csak kettő az, amit ki tudok emelni közülük:
Leonyid Cipkin: Nyár Badenben Sue Monk Kidd: Szárnyak nélkül szabadon Jonathan Strahan (szerk.): Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2016 David Guterson: Hó hull a cédrusra Joyce Carol Oates: Állatok
A Nyár Badenben kettőségéről már értekeztem, és piszkozatban a Szárnyak nélkül szabadonról is - nem rossz könyv, de olvasás közben volt némi hiányérzetem, akárcsak az Állatoknál, amit vagy három éve vettem. Szeretem, ahogy Oates ír, de ez túl rövid volt.
Az SFF novelláskötettel az elején nagy bajban voltam, de a közepe felé kezdett stabilizálódni a helyzet és győztesen keveredtünk ki a gödörből. A Hó hull a cédrusra azt a fajta olvasmányélményt okozta, ami miatt nagyon szeretem a várólistacsökkentő játékot; évek óta halogatott kincsek kerülnek előtérbe, és boldogan verem a fejem a falba, hogy ezt eddig miért nem olvastam. Csendes, múltba néző, szemlélődős könyv, háttérben az eperföldekkel, a tengerrel és a második világháború örökségével. Örülök, hogy anno sikerült levadásznom belőle egy példányt.:) Sajnos idén kevés effajta VCs-t sikerült kifogni.

Ui.: Az tuti, hogy a sablont le kell cserélnem, mert a bloglista megint eltűnt, hihetetlen.:D

A többiek szeptemberkedései:
Heloise
Nikkincs
PuPilla
Katacita
Dóri
Nita

4 megjegyzés:

  1. Az üvegburát én is folyton csak kerülgetem egyébként :D birizgálja a fantáziámat, de közben félek is tőle (mármint engem nagyon maguk alá tudnak gyűrni a depis regények, de közben vonzanak is... ki érti? )
    A Szárnyak nélkül szabadont tavaly nyáron olvastam, kíváncsi vagyok, hogy részleteiben majd mit fogsz írni róla. :)

    VálaszTörlés
  2. A Bonitával szemeztem én is, de végül nem vettem meg az akcióban. Azért sokat olvastál, csak nem akadtak annyira kiemelkedők most, nem?
    Ah, ez a blogslistás mizéria szörnyű :( Én úgy kb. soha nem akartam sablont cserélni. :( én blogszolgáltatóváltással egybekötve cserélek sablont :D :D :D

    VálaszTörlés
  3. Heloise: Én tkp. attól félek, hogy unni fogom, és kultkönyv, azok mindig félelmetesek.:) De ha a Prozac-ország tetszett, hátha ez is fog.
    Ajaj, ki fogok kapni.:D

    PuPilla: Ha szeretnéd, kölcsönadom, én nagyon-nagyon szeretem, alig bírtam letenni.
    Öt könyv nem sok, Dóri mindig toronymagasan elhúz és te is többet olvasol, de ez van.
    Tegnap megint megcsináltam a bloglistát, egyelőre megvan. Én azért vagyok nyűgös, mert a sok címke miatt kell a három hasábos sablon, abból eleve kevesebb van, és az újabb sablonok rengeteg képpel vannak telebaszva, annak nálam meg nincs értelme.

    VálaszTörlés
  4. Köszi, majd lehet, hogy élek vele. :)
    Én a bloglistával még nem foglalkoztam, de a kommentek okék, köszi a segítséget benne itt is. :)

    VálaszTörlés