2018. október 1., hétfő

Szeptember végén

Tudom, közhely, de hiába látta a szemem a dátumot, nem jutott el az agyamig, hogy már megint tovatűnt egy hónap. Az ember nyög a hatefő miatt, jaj, még csak kedd van, úristen, szerda van, legyenmárpéntek, basszameg, már vasárnap este van, és kezdődik elölről.

Ebben a hónapban se vettem könyvet, de piszkozatban gyűlnek már gyűlnek az érdekesnek tűnő friss vagy várható megjelenések, szóval lesznek még új könyveim.

Michelle Richmond: Úgysem ismered Jussi Valtonen: Nem tudják, mit cselekszenek Virginia Woolf: Egy jó házból való angol úrilány Joyce Carol Oates: Pikk Bubi Rob Rodi: Loki

Az olvasásban nem teljesítettem túl jól és sajnos sikerült két rossz könyvet is kibányásznom a polcaimról; az Úgysem ismeredet már eleget szapultam, a Pikk Bubi előtt meg teljesen értetlenül állok, ha a szerző ismerete nélkül olvastam volna, meg nem mondanám, hogy Oates írta. A Nem tudják, mit cselekszenek magasan vitte a prímet, akárcsak a szörnyű magyar címmel ellátott Virginia Woolf-esszékötet, utóbbi kapcsán az lepett meg, mennyire jó, sokkal nehezebb szövegekre számítottam.
A Loki csak úgy becsúszott tegnap, migréntől lüktető fejjel az alváson és a lapozgatáson kívül nem sok mindenre voltam képes, és ha már végignézegettem, miért ne olvassuk el együtt. Nagyon érdekes a képi világa a (számomra) szokatlan fakó színekkel, jól tükrözi a történet hangulatát. Loki marhára nem úgy néz ki, mint Tom Hiddleston (nem számít, csak idétlenkedek) és továbbra se értem, miért nem fordítva vannak a sisakon a szarvak, úgy legalább fegyverként lehetne használni.

A többiek szeptembere:

8 megjegyzés:

  1. Az első mondatot díjat érdemes - pontosan így telik el egy hét, két pislantás, szenvedés, a hétvége meg mintha nem is lenne :(
    Hogy lehetsz ennyire visszafogott a vásárlás terén??? Rólad kellene példát vennem, mert tök jól tartod magad. Én mostanság folyton elcsábulok valamire.
    Sajnálom a migrént, remélem már jobban vagy! Lokival most én is ismerkedtem a Rúnajelekben, kicsit sok(k) is volt nekem most ez Harristől.
    Várom a megjelenéses posztod, kíváncsi vagyok téged mi fogott meg a kínálatból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem sokat javítana az emberek általános közérzetén, a GDP-n és a lélekszám növelésén, ha egy hét négy dolgozós napból állna.
      Nemtom, elmúlt a Nagy Hörcsögláz, valahogy nem kívánom a könyvvásárlást. Bezzeg a kozmetikumokat.:P
      Nekem tetszett a Rúnajelek, de furcsa volt Harristől ilyet olvasni. Kellett vagy hat év, mire rávettem magam.:)
      Egyelőre semmi olyan, amitől eszemet veszteném, de lesz új Paula McLain (Martha Gjellhornról, bejönnek neki Hemingway feleségei), a Blacksad következő része, V mint vendetta stb.

      Törlés
  2. A képregények nekem is meg tudják menteni a napom, ha nagyon nem tudok olvasni. Bár azért van olyan is, amikor kimondottan képregényre kívánok rá.
    Pedig az Úgysem ismered olyan szimpatikus könyv, de akkor nem baj, ha továbbra sem ismerem meg jobban. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked adom, ha szeretnéd (de szerintem ne baszd vele az idődet:D).

      Törlés
  3. " Az ember nyög a hatefő miatt, jaj, még csak kedd van, úristen, szerda van, legyenmárpéntek, basszameg, már vasárnap este van, és kezdődik elölről." Ezt még fel is olvastam. :D Nagyon igaz. Gyanakvással is vettem tudomásul, hogy nekem kifejezetten hosszú hónapom volt most. :O
    Haha, Lokival én is épp a Rúnajelekben ismerkedem, bár még eddig nem sok szó esett róla. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor jól sikerült hónap lehetett.:)
      Ó, majd előkerül, a családfája khmm, igen illusztris.

      Törlés
  4. Ezen a bevezetőn és is jót mosolyogtam és magamra ismertem :)
    Hmm Loki képregény? Érdekel! Engem a Tom Hiddlestone -éle karakter megfogott :D
    A VW kötet tényleg meglepően olvasmányos a regényeihez képest!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Inkább Tom Hiddlestone fogott meg, aki képes felváltva bánatos kiskutyapofával és pszichopata vigyorral nézni.:D

      Törlés