2021. július 6., kedd

A tikkasztó júniusi zárás

 A múlt hónapban rám tört a könyvvásárolhatnék és miért ne alapon bedobáltam pár kötetet a kosárba; volt köztük olyan, aminek vártam a megjelenését, mást hirtelen felindulásból vagy pozitív vélemények hatására választottam.



Júniusban a negyedik kötet megjelenése alkalmából újraolvastam a Monstress első három részét - és ez fog történni minden hátralévő darab esetén -, szépen meg is dobta az idei olvasmányaim számát. Meglepően jólesett olvasni a Farkasbőrbent és a Csak egy pestist, de sajnos sikerült sorozatban három olyan regényt is előkapni, amelyek nem találtak meg; a Hol vagy, Madison Culver? nekem mélyrepülés volt Az elvarázsoltakhoz képest, Az iskola Topekában és a Könyörület esetében nem tudom, mi csúszott félre. Talán az, hogy egyik stílusát se érzem annyira a magaménak, és persze a hőség.

A csalódásoktól és a nyűgösségtől menekülve elmerültem a Csokoládéban és talán Joanne Harrisnek köszönhetően nem idegelt ki annyira a Rendes környék, mint amennyire számítottam rá.

A többiek júniusa:

Nita - aki tizenkét beszerzéssel ünnepelte a nyarat

PuPilla - aki viszont csak egy könyvet szerzett be (de aktivitását a hőség sem töri le)

Dóri - aki jól balanszolja a beszerzés-olvasás libikókáját

Katacita - akinek az agya szintén ledobja a könyveket nyáron


6 megjegyzés:

  1. Ott a Vanessa is! :D Az olvasottaknál meg milyen jól mutat az első sor szimmetriája. :)
    A többi Csokoládét is olvasod tovább?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És milyen szép köztük az Ulickaja.:D
      Még nem tudom, szerintem most jóllaktam vele, de bármelyik pillanatban megváltozhat a kedélyállapotom.

      Törlés
  2. Zadie Smith új kötetét én is várom, na meg Irene Solà kötete is érdekesnek tűnik. A Rendes környék tetszett? Épp ma vettem ki a könyvtárból - még nem olvastam a szerzőtől, de a téma miatt érdekelt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem olyan rossz, de ez a téma jobb írót érdemelt volna. Azért is sajnálom, mert a többi könyve is érdekesnek tűnik a fülszöveg alapján.

      Törlés
  3. Énekelek, s táncot jár a hegy *-* Remélem, tetszeni fog!

    VálaszTörlés