2016. május 2., hétfő

Kezdődik a szezon

Mármint a könyvvásárlás szezonja; a Könyvfeszt után jön a Könyvhét, majd némi szünet után az őszi dömping.
Én becsülettel áldoztam a fogyasztói szokásoknak a kultúrának:

Eleanor Catton: A fényességek Lionel Shriver: Nagytestvér Helen Macdonald: H, mint héja Isabel Allende: Maya naplója Jelena Csizsova: Nők férfi nélkül

 Naomi Novik: Rengeteg Giedra Radvilavičiūtė: Ma éjjel a falnál alszom Andrea Molesini: Nem minden mocsok bécsi David Gemmell: A Kísértetkirály David Gemmell: A Hatalom utolsó Kardja David Gemmell: Trója – Az Ezüst Íj Ura I-II.

A tervezetten kívül becsúszott még pár darab (khmm...), itt írtam róluk egész hosszan. Még egyikbe se kezdtem bele azóta, a Trója utolsó részét nyűvöm - kicsit sajnálom, hogy vége lesz, de Gemmellnek szép nagy az életműve, talán nem kell a kardomba dőlnöm bánatomban.

Azért az olvasásra se panaszkodhatok:

Mary Doria Russell: Verebecske Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten Dan Simmons: Káli dala Joyce Maynard: Otthon a világban David Gemmell: Trója – Az Ezüst Íj Ura I-II.
David Gemmell: Trója – A Villámlás Pajzsa

A Verebecskétől nem voltam annyira elájulva (ami utólag se változott), a Leányrablás Budapesten cuki volt, de összességében nem hagyott maradandó élményt bennem. A Káli dala érdekes eset volt; maga a történet esetlen és csonka benyomást keltett, mégis jó emlékeim vannak róla - egyértelműen elfogult vagyok Simmonsszal szemben.:)
Az Otthon a világban a hónap legjobb olvasmánya volt a Trója mellett - mindig jót mulatok azon, hogy ha a könyvtári olvasmányok nagyobb élményt nyújtanak, mint az itthon várakozók, de nem a tulajdonjogon múlik a dolog - viszont milyen jó indok a kölcsönzésre!;) Már nagyon kellene mindkettőről írni, de nagyon rohanós volt a múlt hét, úgy érzem, a legsürgősebb tennivalók listáján kívül semmi nincs a fejemben. És még herpeszem is van.

A többiek bűnözései - maradt valaki szeplőtelen a Könyvfeszt után?:P
Nita
Nikkincs
Katacita
Dóri
PuPilla

3 megjegyzés:

  1. Nem hiányzik ezek közül a Nők férfiak nélkül véletlenül? :) Ne akard tagadni bűnöd nagyságát. :D

    VálaszTörlés
  2. Van két közös pontunk a beszerzéseket illetően, de olyanokat is megvettél, amire kíváncsi vagyok, csak nem mertem bevállalni :) A ma éjjel a falnál alszom címe nagyon tetszik :)
    Szerintem senki nem maradt áprilisban könyvek nélkül, most mindenki tombolt egyet :D

    VálaszTörlés
  3. Nita: Nagyon fáradt voltam és siettem.

    Nikkincs: elég elborult könyvnek tűnik.:)

    VálaszTörlés