2019. március 4., hétfő

Februári zárás

Az obligát időjárás-felvezetőhöz csak annyit írnék, hogy aki egyenesen már nyarat szeretne, jöjjön be hozzánk az irodába, az ablak mellett - vajon hol ülök? - már 28 fok van. Lassan nem csak papucsom lesz bent, hanem rövidnadrágom is.

Még mindig nem vettem könyvet.

Az olvasásban se tarolok, de jobban állok vele, mint az írással:

Dan Simmons: DermesztÅ‘ nyár Truman Capote: Az éjszaka fája Sabina Berman: Én, Én, Én Isla Dewar: Tánc a világ végén

Csupa meglepetés volt; nagy tartózkodással közelítettem a Dermesztő nyár felé, de nem olyan rossz a fordítás, mint amire számítottam - a "gallyra ment"-ért viszont jár egy bazinagy fekete pont -, az Én, én, én 2012 óta csücsül a polcon, de a Tánc a világ végén is akkortájt kerülhetett a háztartásba. Nem véletlenül kerültek elő: a zombi szakaszra sajnálok csemegéket feláldozni és a lelkiismeretemet is megnyugtatom az ún. porfogókkal, legalább lekerülnek a várólistáról. Eddig csupa kellemes csalódásban volt részem, remélem, a többiekkel is ez lesz a helyzet.

A többiek februárja:
Nikkincs
Pupilla
Nita



9 megjegyzés:

  1. Ülnék én a helyeden a melegben! Majd megfagyok itthon, de már elvi kérdést csinálok belőle, hogy fél fokkal kevesebbre fűtök, merthogy már itt a jobb idő, meg süt a nap, dehát MEGFAGYOK! Olyan jégcsap a kezem, hogy hihetetlen. :(
    A "gallyra ment" rettenetes, nem is értem hogy írhatják így le. Agave könyvek vannak tele vele mindig, már többször kifogásoltam. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De miért fázol otthon? Régi a ház és vastagok a falak, vagy mi?

      Törlés
    2. Ööö, csak mert fázós vagyok? :D 23 fokra fűtünk fel itthon és mondjuk 22re tekerem le ha elmegyek, egyesek már ettől is szemrángást kapnak, mert náluk mondjuk vannak szobák ahol ilyen rettenetes jégverem van, hogy 19 meg 20 fok, brrrrrrrr.
      Nem régi a ház, és jó a fűtés is amúgy.

      Törlés
    3. Nálunk is ennyi van, estére meg kora reggelre lehűl 22 fokra, fűtéssel feltornázom 23-24-re. Nekem is hideg a kezem amúgy, 25 fok felett érzem jól magam, de V. meg megsül, úgyhogy kénytelen voltam akklimatizálódni.

      Törlés
    4. Akkor hasonlóképp működünk. :)

      Törlés
  2. A munkahelyen nálunk is szauna van, utálom!!!

    Tánc a világ végén -imádtam! :-)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is szauna van, de én fázós vagyok nagyon, szóval nem bánom. :D
    Nekem most márciusban nem megy eddig nagyon az olvasás, nem tudom, mit kéne elővennem, hogy nagyobb kedvem legyen hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is az vagyok, csak az a baj, hogy hiába van bent meleg, ha reggel kint még nem.:D Kb. játszós ruha kellene bentre.
      Egy régi kedvenc esetleg?...

      Törlés