2013. április 23., kedd

Elgondolkodtam

Elgondolkodtam azon, hogy mi lesz, ha ez a zombi állapot állandósul, és nem lesz energiám olvasni és írni. Ez konkrétan tegnap este tízkor jutott eszembe, amikor jött az ismerős fázás és fogvacogás, az érzés, hogy mindjárt kifolyik a szemem a helyéről. És mire nagy nehezen összeszedtem magam és ágyba kerültem, nem volt erőm olvasni. Pedig van 288 olvasatlan könyvem, valószínűleg jobbnál jobbak. Utálom a kudarcot, azt, hogy nem haladok. Nem mintha az olvasás feladat lenne, csak meg akarom őrizni ezt a hobbimat a megszokott formájában.


10 megjegyzés:

  1. Nem fog állandósulni, ilyen mindig van az ember életében. ;)

    VálaszTörlés
  2. Nem fog állandósulni :) De mindenképpen hagyj magadnak időt, ne erőltess semmit, amit nem feltétlenül muszáj. Volt, hogy én is azt hittem,a zombiállapot marad, de nem így lett, és most pár hónap visszafogottabb működés után újult erővel vetem magam a könyvekre. Idő, pihenés és mással való foglalkozás a legjobb segítség. És a lényeg: hagyd magad pihenni, ne akarj mindenáron csinálni valamit és "megfelelni" :)

    VálaszTörlés
  3. Miért alakult ki a zombiállapot? Persze ha indiszkrét a kérdés, akkor tárgytalan... :)
    Vagy elmúlik, vagy hozzászoksz:) Remélem, az előbbi!

    VálaszTörlés
  4. Üdv a felnőtt életben:) De előbb-utóbb majd megtalálod a helyes egyensúlyt, csak ténlyleg hagyd és ne erőltesd. Ha nem megy az olvasás, bloglás akkor inkább csak pihenj és idővel majd minden bekattan, s feleszmél a zombi is. Egy ilyen szenvedélyes hobbi nem fog csak úgy elmúlni, abba ne is reménykedj.
    Szóval hajrá Szabó néni!

    VálaszTörlés
  5. jaja, ez ilyen.:) majd beáll a ritmus, ne aggódj. csak nem szabad erőltetni semmit.

    VálaszTörlés
  6. Juci: igyekszem, csak frusztrál.

    Christina: és gyakran?:(

    ilweran: köszi szépen:)) Próbálok legalább ezen nem stresszelni.

    katacita: vizsgák és munka. Jaj, ehhez nem lehet hozzászokni, legalább egy időre múljon el.

    Lobo: oh, ez megnyugtató, de miért is vagyok Szabó néni? Váá, ilyenkor olyan műveletlennek érezem magam...

    Nima: éjszaka már kialudtam magam, remélem, lesz erőm este olvasni:)

    VálaszTörlés
  7. Van ez a vicc:
    Szabó néni elmegy a dokihoz.
    - Doktor úr, olyan rosszul érzem magam, vizsgáljon meg!
    Hosszas vizsgálat után:
    - Szabó néni, Ön rákos. Pár héten belül meg fog halni.
    - De doktor úr, mondjon valami bíztatót is!
    - Hajrá Szabó néni!

    VálaszTörlés
  8. ó, az remek kombó! szerencsére a vizsgákhoz nem kell túlságosan hosszú távon hozzászokni, mindjárt nyár és akkor azoktól legalább megszabadulsz!

    VálaszTörlés
  9. Ahogy Lobo írta a helyes egyensúly a kulcs. Nekem jelenleg a 3 munkahelyem mellett kevesebb időm jut olvasni, a postok megírása is legalább 5 napot vesz igénybe, mert nem haladok és nincs időm leírni a dolgokat. Csak akkor jut időm olvasni, amikor eszem, vagy amikor tömegközlekedem. Régen csak úgy le tudtam ülni és órákon át olvasni és haladni a felgyülemlett olvasnivalókkal, erre már kb 2-3 éve nincs időm. De az élet ilyen, zsúfolt és nem elég (legalábbis nekem ) a 24 óra a hobbimra, azaz az olvasásra. A fáradtság miatt van hogy heteket kihagyok, vagy ha rossz egy könyv akkor hónapokra félreteszem és inkább egy könnyebbel próbálkozom. Szerintem ez teljesen normális állapot, elmúlik majd és megtalálod az egyensúlyt és írsz amikor tudsz. Senki sem fog elítélni mert nincs heti 2 bejegyzésed, a lényeg hogy élvezd és akkor tedd ki a postot, amikor úgy érzed, hogy teljes. A mennyiség nem fog majd a minőség rovására menni nálad, mert te nem vagy olyan :)

    VálaszTörlés