2013. április 19., péntek

Fesztivál megjelenések (az engem érdeklők, természetesen)

Görbe szemmel állapítom meg, hogy nem húsz vagy harminckét könyvet találok érdekesnek (és hogy a Fesztivál felénél járunk, és csak most rakom ki a postot), hanem csak hetet - és ebből csak négyet szerzek be.

Emylia Hall: Nyarak könyve - a balatoni vonatkozás és a várható hangulat miatt érdekel.

Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet - Kell és kész.

Hannu Rajaniemi: Fraktálherceg - a Kvantumtolvajt nem olvastam, de így is nagyon tetszett a regény, főleg az irodalmi utalások és az egzotikus szál miatt.

Peter S. Beagle: Az utolsó egyszarvú - a borító hagy némi kívánnivalót maga után, de az új fordítás miatt mindenképpen kíváncsi vagyok a történetre. Kicsit félek attól, hogy nem adja ugyanazt az élményt, mint néhány évvel ezelőtt, de ha a mesét ugyanolyan öö gyermeki szívvel nézem, mint pár évesen, hátha ezzel sem sülök fel.

Diego Marani: Új finn nyelvtan - már csak a címe miatt is.:) És azért, mert kapcsolódik a finnekhez.

Eowyn Ivey: A hóleány - a borító szemet gyönyörködtetően undorító, de Csilla sfmagos írása alapján nagyon jó történetről van szó.

Scott Westerfeld: Behemót - nagyon ravasznak érzem magam, amiért már olvastam, így nem fogja a várólistámat gyarapítani.:) Szerintem jobb regény, mint a Leviatán.


Ha van esetleg itt valaki, tessék elképzelni a csillogó szemem, amely a ti vágyaitok iránti érdeklődést tükrözni. Mármint könyvek terén.



9 megjegyzés:

  1. Valente, Beagle, Behemót, Hóleány nálam is listás, Nyarak könyve már megvolt, s még a Holtodiglan érdekel Gillian Flynntől meg ha megjelent a Titi új része a gyereknek:)

    VálaszTörlés
  2. a Valentéért megesz a fene, a Behemót családi program, Banks Géjpezete csemege, de én most távolodom, mint egy igazi sznob: Houllebecq, Grossman, a Gyorslábú Achille - de elsősorban és mindenek felett Baricco: Háromszor hajnalban.

    Gyógymantrázom, hogy "úgyse lesz meg minden..."

    És gratula a "szemet gyönyörködtetően undorító" epikus fordulatához (nagyon röhög...)

    VálaszTörlés
  3. "Szemet gyönyörködtetően undorító" :D remélem, a beltartalom jobb, mert hajtok rá ;)

    Egyébként ismétlem az előttem szólót: Valente, Behemót, Houllebecq, Baricco (csalunk, már megvolt...) plusz Nyarak könyve, Futó viszony (Adamesteanu), és nyögöm az új Pelevint, ami ott van a legbetegebb könyvek közt, amiket olvastam.

    Tartok tőle (:D) hogy meglesz minden, és Könyvhét előtt azon fogunk nyígni, hogy a Fesztiválos könyvekkel se végeztünk még...

    VálaszTörlés
  4. Codász liszta! :) Úgy örülök, hogy egymásba borultunk és találkoztunk ma is! :)

    VálaszTörlés
  5. Nyarak könyve, Behemòt és a Démoni suttogás jött velem haza. :) És szomorúan olvasom hogy Pupival kint voltatok. Jòl elkerültük egymást.

    VálaszTörlés
  6. engem innen csak Valente érdekel most. asszem, olcsón megúsztam volna, ha sikerült feljutnom.:D

    VálaszTörlés
  7. Pöfi, én is sajnálom, pedig Loboval kétszer is értekeztem, hogy majd mikor jöttök :((( Sokat rohangáltam, meg próbáltam mindenkivel találkozni, és rólad pont lemaradtam :(

    VálaszTörlés
  8. Pupilla: pont elkerültük egymást. :( Lobonak is mennie kellett már, mert mi meg később értünk ki. De majd legközelebb. :)

    VálaszTörlés
  9. Lobo: láttam, mekkora szépséges kupaccal távoztál:)

    shizoo: mármint úgy esz meg a fene, hogy nincs meg nektek? Szíveen kölcsönadom!
    Akkor én meg részben vagyok sznob, m az Achille engem is érdekel.
    Köszi:)

    ilweran: a Pelevin jó vaskos, láttam a boltban, és azt is, hogy már kivégezted. Szeretnék tőle olvasni, főleg a T-t, de kicsit elbizonytalanodom, amikor azt látom, hogy mennyire bizarrnak jellemzik.

    PuPilla: én isz:))

    Pöfi: vááá:( Csak vasárnap nem voltam kinn, te nem akkor mentél?

    Nima: a Fraktálherceg se érdekel? Úgy emlékszem, a Kvantumtolvajt szeretted.

    VálaszTörlés