2018. augusztus 29., szerda

Mit olvastam augusztusban?

A havi zárások a locsogást követően általában a beszerzésekkel kezdődnek, ám meglepődve konstatáltam, hogy ebben a hónapban egy könyvet sem vettem, legalábbis magamnak.

 Juan Diaz Canales – Juanjo Guarnido: Blacksad – Néma pokol Kathryn Stockett: A Segítség N. K. Jemisin: A megkövült égbolt Michael Chabon: Ragyog a hold Paavo Matsin: Gogoldiszkó
Lucia Berlin: Bejárónők kézikönyve

Azért érezhettem úgy, hogy vannak új könyveim, mert főleg frisseket, illetve nem saját példányokat olvastam; a Blacksad - Néma pokol képi világa áll hozzám a legközelebb, szokás szerint együtt olvastuk el a kedvessel. Ha már írtam az újraolvasásokról, hirtelen ötlettől vezérelve előkaptam A Segítséget, hasonló élmény volt, mint hét évvel ezelőtt, csak a bántóan sok elgépelésre nem emlékeztem.
A megkövült égbolt a kedves lenyúlt névnapi könyve, ez az egyetlen e havi olvasmány, amiről már írtam. Ez és a Bejárónők kézikönyve a hónap legjobbjai, mivel ég és föld a kettő, nem rangsorolom őket. A Ragyog a holdat is nagyon élveztem olvasni, egyedül a könyvtárból kimart Gogoldiszkóért nem voltam odáig, komfortzóna-tágításnak szántam, de nem az én stílusom, majd megpróbálok pár sort írni róla. Meg a többiekről is, rettenetesen el vagyok maradva az értékelésekkel.

A többiek tükörtojást-csinálok-belőled-úgy-süt-a-nap augusztusa:
Nikkincs
Dóri
Heloise

7 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy neked is bejött a Bejárónők kézikönyve!! Nekem is az egyik legjobb nyári olvasmányom. A Blacksad 4-re lecsaptam a könyvtárból - az előzmények még nincsenek meg, szerinted érdemes elolvasnom így, hogy nem ismerem azokat? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyugodtan elolvashatod, egy kötet egy epizód, nem függnek össze.:)

      Törlés
    2. Köszi, akkor nekiállok! :)

      Törlés
  2. A Bejárónők engem is érdekel. :) A segítség az egyik kedvenc könyvem, nekem is újra kellene már olvasni egyszer, nagyon jó élmény volt pár éve. :)
    Ennek a Gogoldiszkónak olyan szürreális a címe is, meg a megjelenése is. :)
    Ügyes vagy, hogy nem vettél semmit most. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy pontosan miért lett diszkó, arra nem tudtam rájönni.
      Mármint magamnak. A pasim kapott négy könyvet a névnapjára, ezért is érezhettem, hogy hű, vettem én könyvet... ja, csak nem magamnak.:)

      Törlés
  3. A Segítséget ezer éve tologatom, el kéne már olvasni.
    Augusztusban sültünk inkább, minthogy könyvet vegyünk. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vannak ilyen könyvek, amik beragadnak a várólistára, jaj, nálam mennyi!:) Amúgy könnyű, haladós könyv a mérete ellenére, szerintem tetszene.

      Törlés