2014. december 17., szerda

Idézetek a Gyorslábú Achilléből

Szénné lehetne idézni ezt a vicces, bizarr kis könyvet. Annyi frappáns mondat van benne, hogy egy idő után felhagytam az oldalszámok kiirkálásával, de arra gondoltam, az eddigi aktakukackodásom ne jusson a törlés sorsára, inkább közzéteszem őket post formájában.

"Kemencekórtól, más néven pékinszomniától szenvedett, mely a pékek utódjait sújtja. A betegség éberré és tevékennyé tesz éjjel, és váratlan alvásrohamokat okoz a nappali órákban. Ha Ulisse bölcsészeti tanulmányainak köszönhetően emancipálódott is gabonatermesztői gyökereihez képest, az öröklött kromoszóma időnként fel-felbukkant." (15. oldal)

"Mindig azt mondom, hogy az írás a legjobb esetben magasztos, a legrosszabb esetben ártatlan tevékenység. Attól a kevés kivételtől eltekintve, mikor a kiadatlan arrogáns grafománok a kiadott arrogáns grafománokat utánozzák, az írás nem ront a világon." (16. oldal)

"Az írás az olvasásból születik, az olvasásnak ad hálát. Az írás azon kevés dolgok egyike, melyek egyedüliek és a sajátjaink maradtak, az aláírástól a regényig, az első fogalmazástól a végrendeletig." (17. oldal)

"A férfi a világ alkotó élősködője, de aki változtat az életen, aki veszni hagyja és visszahódítja: a nő." (27. oldal)

"Egy pontos ember élete meg nem érdemelt magányok pokla." (27. oldal)

"Széphajú Circe a korábbinál még fondorlatosabb miniszoknyában fogadta, ráadásként kirúzsozva. A nőstény jóváhagyásaként értelmezve mindezt, Ulisse násztáncot lejtett az íróasztal körül, s mivel nem rendelkezett felmereszthető tollakkal vagy színes beggyel, a dürgő hím jellegzetes verssorát bocsátotta ki." (118. oldal)

"Minden ötlet meleg kenyere az álom és a történet." (148. oldal)

"Ha ki akarsz adni három jó könyvet, három szart is ki kell adnod. Ez a könyvkiadás törvénye." (184. oldal)

"- A sikert akkor kell előkészíteni, amikor még semmi sem sikerült. - felelte Vulcanus." (289. oldal)

"Élve és győzedelmesen indulok, Odüsszeusz. Soha nem vesszük észre, hogy van egy lap a könyvben, melyet nem értünk, a legfehérebb, a legfeleslegesebb, ami miatt pedig minden mást leírtak. Miért nem láthatjuk?" (291. oldal)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése