2015. április 21., kedd

A listához adódnak

Hahh, felfedeztem két új beszereznivaló könyvet!

Scott Westerfeld Leviatán-trilógiája érdekes volt és kellemesen szórakoztató, de rajongója nem lettem. A Túlvilágok viszont már a fülszövegével alaposan felpiszkálta az érdeklődésem:

"Darcy Patel a főiskolát és minden egyebet félretett, hogy ifjúsági regénye, a Túlvilágok megjelenhessen. Amikor lefoglalt lakás és barátok nélkül New Yorkba érkezik, még nem tudja, helyesen döntött-e, de aztán magával ragadja a tapasztalt és újonc írók társasága, akik a szárnyaik alá veszik.
A váltakozó fejezetekben pedig Darcy regényét olvashatjuk, egy izgalmas thrillert Lizzie-ről, aki a túlvilágra menekül egy terroristatámadás elől. Ahogy Lizzie a mi világunk és a holtaké között sodródik, számos megoldatlan és ijesztő történettel szembesül, amelyeket valakinek el kell simítania. Amikor azonban egy új fenyegetés üti fel fejét a túlvilágon, Lizzie rádöbben, hogy talán különleges képességei sem lesznek elegendőek, hogy megvédje a szeretteit."


A másik regénynek nagyon megörültem; Csilla annyit áradozott Graham Joyce műveiről, hogy már az angol kiadás iránt is viszketni kezdett a kezem. Az író könyvei közül a The Year of Ladybirdet olvashatjuk idén, melynek magyar címe A katicák éve.

"1976 nyarán járunk, emberemlékezet óta nem volt ilyen forróság, és a vidéket elárasztották a katicabogarak.

Egy David nevű fiatalember maga mögött hagyja diáknapjait, hogy belevágjon a felnőtté válás nagy kalandjába. Első munkája egy üdülőtáborban csábító lehetőségnek látszik. Ám az első munka által kínált szabadság és az első szerelem izgalma és veszélyei mellett a felhőtlen nyári égbolt alatt politikai és faji feszültségek fortyognak.
De ki lehet az a sötét öltönyös férfi, oldalán a kisfiúval, akit odakint a homokos parton pillantott meg, a hőség ködén át? David rájön, hogy újdonsült szabadságáért és függetlenségéért rettentő árat kell fizetnie. Olyan árat, amely később még a vakító nyári napsütésben is kísérteni fogja."

6 megjegyzés:

  1. Érdekesen hangzik a Túlvilágok, nekem ma a nagy felfedezés az új Salinger életrajz volt :D

    VálaszTörlés
  2. A katicák éve tetszetős, érdekesnek tűnik a fülszöveg alapján. Most már nem is tudom hány könyvnél tartok (egyelőre csak gondolatban :))

    VálaszTörlés
  3. Én ettől a Túlvilágoktól tartok, szóval inkább megvárom, míg páran elolvassák. :)

    VálaszTörlés
  4. Nita, a túlvilágoktól mind tartunk :D :D

    VálaszTörlés
  5. Épp ma néztem mindkét könyvet, hogy mennyire lehetnek jók, avagy sem... azt hiszem majd először beleolvasok mindkettőbe.

    VálaszTörlés
  6. Dóri: arról lemaradtam, mint a nevezetes borravaló.:)

    Nikkincs: tippelek: soknál.:D

    Nita: annyira rossz nem lehet, ha Westerfeld írta.:)

    Pilla: rossz vagy.:D

    Csenga: néhányan előolvassuk őket neked.:)

    VálaszTörlés