2014. december 4., csütörtök

Csacsogós töltelékpost

Ezzel a posttal kb. egy hetes lemaradásban vagyok, na, nem baj. Az, hogy két könyves bejegyzés megírása is a nyakamon van, már nagyobb probléma, de előbb-utóbb azok is megszületnek. Addig mutatok nektek teát, szappanokat meg söröket:


Nitával a Delta Vision-ös sörözés előtt beszabadultunk a Müllerbe. Amint odaértem a tearészleghez, gyökeret vertem. Nem vettem ám le semmit, csak néztem a teákat, mint kisgyerek a karácsonyi kirakatot. Végül, nagy önuralommal és Nita segítségével csak egyet vettem (meg egyet ajándékba, ami nincs rajta a képen), olyan ügyes vagyok. Rosengarten a neve, nagyon és illatos gyümölcstea, ráadásul 200 gramm, egy életre elég lesz. Az alanti képen látható, milyen mutatós, kék bizbaszok is vannak benne. Nem voltam normális, és vettem a blackett javasolta teafiltert is, eddig csak egyszer jött ki belőle a teafű a négy kísérletből.


A többi cucc a Borzaszappanról való. A kis cukorkaszerű csomag középen egy fahéjas-narancsos pezsgőbomba - amit akkor fogok elhasználni, amikor véget ér a karácsonyi őrület meg Valami -, alatta egy krémdezodor, felette a teafaolajos szappan. Utóbbit már használtam korábban, talán ezt a szappant bírja a legjobban a bőröm, és hajmosásra is kiváló.
Szerepel még itt egy jojobaolajos ajakápoló - ugyanis kimostam a mézeskalács-kuglófos Sophie Bellót, amit Nitától kaptam tavaly karácsonyra és nem mertem neki bevallani. Drága Nita, ne haragudj, véletlen volt, és én bánom a legjobban, mert jó barátok voltunk, mármint én és az ajakápoló. Az ominózus siófoki félmaraton idején történt. A hajnali kapkodásban behajítottam a túranadrág zsebébe és elfeledkeztem róla. Persze a számat kenegetni végképp nem volt idő, hiábavaló volt az áldozata. A jojobás egyébként jól működik, nagyon kevés kell belőle, nem cserepesedik ki tőle a szám, a hideg hatására védőréteget képez rajta, és kész. A stiftes kényelmesebb megoldás lenne, de hát mindent nem lehet.
A csipkebogyós és a levendulás kecsketejszappan új. Nem mondhatni, hogy túlcizellálnám a kozmetikázást meg a bőrápolást, ill. már nem cizellálom túl; évekkel ezelőtt rájöttem, hogy az én táskámnak a sminkkészlet nem alapvető tartozéka és szintén nem én leszek, aki 3-5 ezer forintot ad ki egyetlen testápolóra. (Ez nem azt jelenti, hogy pénztárcaszent aszkéta vagyok. Ma, miután túl voltam a háztartási bevásárláson, az ajándékokon, a munkahelyre szánt vízforralón és némi Stühmer nyalánkságon, alaposan elszegényedtem, jaj. Na, ki az a hülye, aki három pulcsit vesz magának?) A bőrömnek alapvetően bejönnek a Borza termékei; a legkevésbé a csokis-narancsos szappan (amit most feljavítottak) és a kávés olívaszappan, a legjobban a teafaolajos és a kakukkfüves szén. Az utóbbi nagyon vicces, olyan, mintha cementes lennék zuhanyzás közben és a többihez képest intenzív (fűszeres) illata van, továbbá ezzel is tudok hajat mosni - kivéve, amikor nagyon kevés van belőle, mert a puhasága miatt beleragadt a hajamba. Mondtam, hogy vicces, na.
Juj, és vannak új cuccaik! Sörös-rozmaringos hajmosó szappan! Citromfüves-kecsketejes csalánszappan! Mosódiós szappan! Jaaaj!

Jöjjenek a sörök, mielőtt mindenki agyfaszt kap a szappanoktól:

Mindet (kivéve a jobb szélső Esthajnalt, olyan szép neve van) ajándékba vettem, apám fog sörgőzbe burkolózni karácsonykor. Síkhülye vagyok a témához, de legszívesebben duplaennyit vettem volna, olyan ínycsiklandóak a leírások és rengetegféle van a boltban és a webshopban egyaránt. Igazán kellemes nap volt, elsétáltam a boltig és vissza, hazafelé kellemesen koccanó üvegekkel a hátizsákban. A kiszolgáló úr nagyon kedves volt, segített őket becsomagolni, a két alátétet ajándékba adta és ugyanannyiért adta a díszcsomagolásos Esthajnalt (ami egyébként lucfenyősör!), mint a csupaszt. Előbbit apám kapja, utóbbit mi isszuk meg egyszer.

Ma egyébként itthon voltam, két körben meglőttem a cuccok megvételét - már csak a pasimnak kell ajszit venni, igen, pont ő marad utoljára -, a második kicsit húzós volt. Hála a napsütésnek (annyira hiányzott), kicsit lengébben öltözhettem, de így is ömlött rólam a víz, mire haza-és felvonszoltam magam. Nagy hátizsák, tömött szatyor, karton víz, nem apróztam el. És persze egy szót se olvastam, mert a netes elmaradásaimat pótoltam és pénzt költöttem, igazán elmélyült voltam ma.


19 megjegyzés:

  1. Napsütés? Irigyellek, idejét sem tudom mikor láttam kék eget.
    Lehet, hogy nekem is meg kéne ejtenem egy kence és tea vásárlást, hátha attól felvidulok. :D
    Az mondjuk jó, hogy az éppen olvasott nyomasztó könyvhöz tökéletesen passzol az időjárás. Nyáron sose tudok ilyesmikbe belemélyedni.

    Egy kérdés: hajmosáskor a szappan habzik rendesen? Elég sokáig használtam natúr kozmetikumokat, most hajhullás miatt éppen nem, de szeretnék majd visszatérni rájuk.

    VálaszTörlés
  2. Zsófi: nem tudom, hol laksz, de mintha nemcsak Pestre mondták volna, hogy sütni fog a nap.
    Mit olvasol? A hozzászólásod alapján erős hatása van.

    A kifejezetten hajmosó szappan igen, a teafaolajos nagyon is, meg van egy másik, asszem, kókuszos-fahéjas.
    Milyen natúr cuccokat használtál, ill. neked mik váltak be?

    VálaszTörlés
  3. Általában alverdés dolgokat, mert az ilyesmik egyébként hajlamosak nagyon drágák lenni. Arclemosó, arckrém, sminkcuccok, testvaj, sampon.. szeretem őket. Annyi, hogy a samponokhoz kell jó sok balzsam, mert különben sose tudnám kigubancolni a hajam. (Mostanában amúgy is katasztrofális, ezt a párás időt nagyon nem szereti.)

    Nagykanizsán lakom, ide is ígértek valami kósza napsütést, de az irodámban amúgy se vennék belőle észre semmit, amilyen sötét. :)

    Sarah Waters-től olvasom a The Little Stranger-t, egyelőre csak azon vagyok meglepődve, hogy így a felénél még nem voltak tőle rémálmaim. Idén már ez a harmadik könyv ami ilyen reakciót vált ki belőlem, nem is gondoltam volna, hogy én valaha szeretni fogom a horrort. Mondjuk a Stephen King féle vonalat továbbra sem kedvelem túlzottan, de azt hiszem kár volt az egész műfajt leírnom miatta.

    VálaszTörlés
  4. De még mennyire... az Alverdét viszont azért kerülgettem, mert féltem, hogy gagyi. Semmi nem jó nekem.:)
    Az nem jó.:/
    A horrornak is elég sok válfaja van, akárcsak a fantasynek, vagy bármilyen műfajnak. Nem mintha olyan sok horrort vagy fantasyt olvastam volna... A fülszöveg alapján érdekesnek tűnik a The Little Stranger.

    VálaszTörlés
  5. Nem töltelékposzt :) Nekem tuti nem:)
    Az Alverde azért elég messze van a natúrtól, de nem akarok kötekedni :) Majdnem minden cuccuk bűzlik az alkoholtól, arcra már semmit nem kennék tőlük. Inkább Balea, az még mindig "natúrabb".

    A müller teaszekciója nagyon aljas, szerintem ott még olyan ember is képes elveszni, aki soha nem iszik teát. Csodálatos példája vagyok a marketing áldozatainak, aki különböző hangzatos teaelvenezéseket olvasva képes a kosarába pakolni ezt-azt.
    A szappanok majdnem ugyanez, annyira nehéz ellenállni, pedig a bőröm rohadtul nem bírja, és még itthon is van néhány bontatlan (most egy tavalyi olivia naturals fahéjas-mákost kibontottam, nyamm). Ez a sörös is milyen jól hangzik már!

    Na a sör viszont a gyengém :D Biztos fincsik lesznek ezek, tök jól néznek ki.

    VálaszTörlés
  6. Alverde nekem jónak tűnik, de nem vagyok nagy kence fanatikus, úgyhogy... :D (Csak arra vagyok háklis, hogy mit eszem, az nem tud nagyon izgatni, hogy mit kenek magamra, azon a kevésen szerintem nem sok minden múlik.)

    A könyvet befejeztem, teljesen odavagyok érte, az egyik legjobb amit az idén olvastam.
    Sőt olyan jó hangulatba kerültem tőle, hogy ma adok még egy esélyt Byatt-nak is, csak nem a Mindenemet fogom olvasni, mert az már egyszer félretettem.

    VálaszTörlés
  7. katacita: drága vagy.:D
    Nekem a Balea tejes arclemosója nem vált be, csípett meg szárított. Edzés utáni zuhanyozásnál szoktam még egy tusfürdőjét használni, arra a heti két alkalomra jó.
    Ezeket a szappanokat jobban bírja a bőröm, mint a szimpla tusfürdőt.

    Zsófi: szerintem a fejünk tetejére is állhatunk, annyi mérget nyelünk be, hogy kb. mindegy, milyen kencét használunk. Mindenki használja azt, ami neki jó.:)
    Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni Byatt.

    VálaszTörlés
  8. Jaj, olyan jót nevettem azon, hogy kimostad az ajakápolót! :D Semmi baj, de tényleg. :) Sajnos nekem is ki kellett dobni az enyémet, szerintem nyáron párszor megolvadhatott, és nagyon fura állaga lett, nem mertem már a számra kenni.

    Ezek a szappanok meg sörök annyira ínycsiklandóak, olyan szépen írtad le őket, hogy mindkettőre rákívántam. :)

    VálaszTörlés
  9. Ja amúgy tényleg nem kötekedni akartam, meg nem akarom megmondani a tutit :D
    Van egy bőrápolós blog, ahol a csaj kicsit nagyon rá van feszülve a témára, és ha odakommentelsz, hogy ööö bocsi, de nekem amúgy bevált az a termék, aminek szerinted szét kellett volna irritálnia a bőrömet az összetevők miatt, jön a nagy lecseszés cserébe, hogy hogy merészeled magadra kenni. Szóval remélem nem tűnök nagyon ilyennek.:)
    Most a Baleától beszereztem egy csomó illatmentes dolgot, főleg a pasim számára, de azért próbálgatom őket, csak olyan fura, hogy nincs illatuk... Arckrém esetén már megszoktam, és jó is, de azért szeretem, ha szaglok a testápolótól, na. :)

    A Mindenemet én is nemsokára olvasom, meseanyu kíméletlenül kölcsönadja jövő héten, fellebbezésnek helye nincs.

    VálaszTörlés
  10. csak nem a szepsegreceptekről beszélsz, katacita? :D
    amúgy az Alverde nálam eléggé vegyes megítélésű, ki kell próbálni kinek mi válik be. A Vadrózsás arctejüket és az Aqua nevű arckrémjüket nagyon szeretem, de tényleg vannak necces cuccaik (samponok nem igazán jönnek be pl.)

    VálaszTörlés
  11. Nita: szegény nekem állandóan a táskámban volt, és túlélte a nyarat is. Sőt, a mosógépet is, csak hiába tekergetem, nem jön kijjebb. Még jó, hogy nem jött le a kupak... csúnya dolgok történtek volna a mosógépdobban.:D
    Örülök, hogy nekem is sikerül téged csábítgatni.;)

    katacita: én abszolút járatlan meg igénytelen vagyok a témában, de nem tűnsz krémnácinak.:)
    Amúgy a szappanoknál én is el bírnék viselni kicsit intenzívebb illatot, ezért is szeretem a kakukkfüveset, olyan szagom lesz, mint egy öö füvészkertnek.:D
    Hűha, kíváncsi leszek.:) Baromira örülök, hogy már sorra kerítettem, mert most nem tudnám olvasni.

    szeee: a legtöbb kozmetikummal ez a bajom (ill. az, hogy sok mindenhez nem adnak termékmintát), sokáig kell keresgélni, mire megtalálom a megfelelőeket.

    VálaszTörlés
  12. Szee, úristen, ha az az, akkor egy iszonyú irritáló p*csa a csaj :D most néztem egy videót.

    VálaszTörlés
  13. PuPi: írásban is irritál, látni meg aztán nagyon nem szeretem... :D

    VálaszTörlés
  14. szeee és PuPilla, deee ő az :D örülök, hogy ráismertetek, mert így legalább látom, hogy nem csak engem irritál. Különben ennek ellenére saját magam szadizására szoktam olvasni, főleg a kommenteket, már csak popcorn kéne mellé, és megvan a napi dráma :D
    Múltkor megnéztem a videóját, amelyben elmeséli, hogy neki vannak a világon a legjobb rajongói... Mondom magamban, mid van, édesem? Talán olvasód, nem?:)

    VálaszTörlés
  15. egyszer kommenteltem hozzá, azt is megbántam, mert rögtön leszólt, hogy amit én megtapasztaltam, azt ő nem hiszi... de próbálni persze nem próbálta. ez hülye:D (Bocs az offért, Am :))

    VálaszTörlés
  16. katacica: dehogy tűnsz olyannak. :D

    VálaszTörlés
  17. szeee, ugyan, kenceficés töltelékposthoz kenceficés hisztis csaj dukál.:) Bocs, lányok, én ezt nem nézem meg, mert tuti felmenne 200-ra a vérnyomásom.:D

    VálaszTörlés
  18. De szeee, ő vegyész blogokat olvas, és ő TUDJA :)
    Na ennyit az offról, amúgy rendeltem ma egy borza csomagot, anyuéknak himalájasós szappankákat karácsonyra, magamnak meg shea vajas testápolót meg fürdőszíveket vagy mi az, kíváncsian várom :))

    VálaszTörlés