2014. december 14., vasárnap

Locsogás

Sajnálattal közlöm, hogy az efféle egoszösszenetek megszaporodnak a közeljövőben, mivel olvasni kevesebb időm van, mondanivalóm (ill. kiereszteni való hülyeségeim) annál több. De ígérem, hogy nem lesz mind olyan csajos, mint az előző és ez.:)

1. Takarítási szentencia: kevés mocsok van a világon, ami képes ellenállni a következőnek: ecet és forró víz. Meg egy vastag gumikesztyű. De mintha a káromkodás is segítene. (Az új kedvencem: Szakadjon rád a szivárvány, by Garfield.)

2. Tudom, hogy reménytelen eset vagyok, de szeretek reggelente kibámulni a busz ablakából. Szeretem nézni a Dunán játszó, egyelőre szürkés fényt, a ködbe burkolózó hegyeket, a domboldalra épült, apró kastélyra emlékeztető házakat.

3. Mi az istenért szárad ennyire a bőröm? A stressztől, a hidegtől és/vagy a portól? Már eljutottam odáig, hogy minden este bekenem (jó alaposan) egy nekem készített hidratáló krémmel, de a T-vonal még így is hámlik. Meg kipirosodik és viszket, éljen az ekcémára hajlamos, problémás arcbőr.
Ma lemostam a teafaolajos szappannal, mert azt imádja, utána adtam neki egy adag aloét (nem, nem a növény leveleit ragasztottam az arcomra, hanem géllel kentem be), és csodás. Bársonyos, puha, kellően hidratált. De mindennap csak nem szappanozhatom...

4. Imádom a China Glaze There's Snow One Like You (elvesztem, leírtam egy körömlakk kurva hosszú nevét) lakkját, kár, hogy a körmöm nem, vidoran dobálja le magáról első nap. Péntek este felkentem, hogy a szombati bulin megmutathassam patnek, erre három ujjamról lepattogzott. Mondjuk, a munkám se segít megőrizni a körömlakk tartósságát. Mondanom se kell, hogy a mai nagytakarítás megadta neki a kegyelemdöfést, a fele a gumikesztyűben morzsolódott le.
Az előbb azt próbáltam ki, hogy ráfestettem egy adag pontozólakkot - mert még mindig nem jutottam el a fedőlakk vásárlásáig -, de pont az imádnivaló, havas-rücskös jellege vész oda.
A lábkörmeim pedig mentazöldek lettek, ugyanezzel a pontozólakkal (CG Your Present Required) vastagon dekorálva, csodásan idióta lett. Szeretem, hogy ha lenézek a lábaimra, vidámságot látok. Általában valami bolond lakkot szeretek rá használni, vagy megbolondítok egy hagyományosat, mert az önmagában unalmas, a konzervatív vonal inkább a kezeimen képviselteti magát.

Firstworldproblem-hegyek, igen, tudom. De küzdök Az orgyilkos tanítványa-posttal és a 2015-ös Várólistacsökkentés listájával.

Ui.: a kollégáimnak nem tetszik a cicás sapkám. Gondoltam rá, hogy veszek egy nagy, kapucnis, pandás pulcsit (isteni puhát láttam az Örsön), hozzá egy norvégmintás cicanadrágot, csak azért, hogy idegesítsem őket. Vénségemre visszatérek a tinistyle-hoz.




7 megjegyzés:

  1. Igen, üdvözlet a körömlakkszeretők bűnös világában! :))
    Pedig a cicás sapi jó, ne is figyelj rájuk, vegyél csak pandás pulcsit. :)

    VálaszTörlés
  2. A tékozló leány visszatért a körömlakkszeretők világába.:) Asszem, nem meséltem, amikor anya hétéves koromban kilakkozta a körmeim és úgy mentem suliba.:D
    Szerintem is. A kolléganőm állítólag karácsonyra vesz nekem egy sapkát.:D
    Áh, azt nem veszem meg, mert nem állna jól (az a bő, kapucnis fajta), de a gondolattal jó volt eljátszadozni.

    VálaszTörlés
  3. Hogy lehet egy cicás sapkára azt mondani, hogy nem tetszik? Ehhhh! Nincs ezeknek gyermeki énjük, szard le őket. Annyira jók a meleg puha sapkák, sálak, cuki kapucnis felsők, hogy ha tehetném én is ilyenben járnék. Mondjuk járok is sokat, de hát ezekből nincs olyan, hogy elég. Mindig van egy cukiság, amit meg tudok venni bárhol. Főleg a gyerekosztályakon. Miért nem gyártanak nagyobban is ilyeneket?

    VálaszTörlés
  4. Az még hagyján, de még ízlésük sincs!:D Én mindig be vagyok öltözve, mert állati fázós vagyok, frottírzokni, sapka, sál, kesztyű, még az orrom se látszik ki.
    Nem tom, azt hiszik, minden felnőtt földhözragadt.:)

    VálaszTörlés
  5. Oké, az előbb kérdeztem egy posztnál, hogy jó fejek-e a kollégáid, de már tudom, hogy nem :D Milyen emberek ezek??
    A fűtésszezon a bűnös a szárazságban meg a hideg :S én ilyenkor minden évben krónikus hát- és lábviszketésben szenvedek, kenhetek rá akármit. Egy-két éve a pasim is csatlakozott a szenvedéseimhez. Az arcomat most sikerült úgy-ahogy rendbehozni, büszke is vagyok magamra.

    VálaszTörlés
  6. ohh :( most nézem, hogy eltűnt a kommentem, pedig délelőtt lelkesen írtam ide, hogy milyen jó már az a china glaze lakk, nekemiskell :) meg a karácsonyi taliról is jó volt olvasni, szép szerzemények (ennek hatására meg is rendeltem magamnak a Szikomorfán születtemet :D) és a munkatársaidnak egy csepp divat- és cukiságérzékük sincs :D

    VálaszTörlés
  7. katacita: azért ennyire nem vészes a helyzet.:) Meg tudod, olvasok, idősebb pasival járok, olyan extrafura vagyok, hogy a sapka már semmi ezekhez képest.
    Ügyes is vagy.:) Nekem csak az arcbőröm ilyen nyűgös, egyébként állati sima és puha, hála a szaunának. Na, jó, meg az edzésnek.:))

    Theodora: bocsi, nem tudom, miért kapta be a kommented.:(
    Én imádom a CG-t, nem olcsó, de szép nagy üveg, gyönyörűek a színek, jó a minőségük, és az ecset is olyan, amit én szeretek (vékony).
    Jól tetted, majd Szikomorfa-hullámok öntik el a blogszférát.:))
    Hát az tényleg nincs.:D

    VálaszTörlés