2015. december 16., szerda

És ha már nem, akkor bukjunk nagyot

Szűk köreinkben járványszerűen ütötte fel fejét a Könnyed Könyvek Olvasása nevű, K-típusos libritisz; valószínűleg mindenkinek a töke, a topánja, a puttonya, a szőrös csizmája tele van az évvel, érezzük, hogy mindjárt jön néhány nap pihenés (avagy az idegbaj fenyő-és verejtékszaggal átitatott, ünnepi kiadása), és hát a vesztünket érezzük. Az év végi elcsigázottsághoz pedig nem A Buddenbrook-ház, A Mester és Margarita vagy a Kő hull apadó kútba illik, hanem a hétköznapi módon megható YA-k (Rainbow Rowell regényei, Neked adom a napot, Dash és Lily - Kihívások könyve stb. - van ennek a kategóriának valami trendi rövidítése? Erre utalva: ugye tudjátok, hogy van már betegségirodalom, sick-lit is? Mondjuk, ha valamiből, ebből nem kellene divatot csinálni).

Na, de arról akartam kotyogni, hogy mindenki ilyen kis lélekemelintő semmiségeket olvas, én meg összeszorított foggal, kiszikkadt aggyal fúrom magam előre A Mester és Margaritában, és ugyan már helyrerázódott a kapcsolatunk, a nyálam folyt valami síkegyszerű, csajos történetért.
Azt még nem mondtam, hogy a munkahelyemtől három villamosmegállónyira van a kísértés maga, egy FSZEK fiókkönyvtár. A tegnapi napig tartott ki az akaraterőm; felfedeztem, hogy a Fangirl és a Campari reggelire (utóbbira, amíg egyesek nem írtak róla, utálkozva néztem, hogy soha el nem olvasnám) kölcsönözhető. Tíz perc múlva feltéptem a könyvtár ajtaját, hogy újítsák meg az olvasójegyem és vágják hozzám a két könyvet, mert állati gyorsan vissza kell mennem, legközelebb végigmolyolom az egész helyiséget.
Szóval, ez lett belőle.

A kedves kiakadt, hogy mégis mi a halálnak nekem a könyvtár, amikor cirka háromezer könyv közül választhatok, és azt mondta, ne áruljam el senkinek, hogy ekkora gyűjtemény mellett könyvtárba járok, mert vagy hülyének fognak nézni, vagy megszállottnak. Két okból magasról teszek rá; egyrészt az emberek amúgy is hülyének néznek, másrészt magasról leszarom. Mellesleg senkinek semmi köze hozzá, hogy könyvtárba járok. Mégsem ugyanaz, mint a swingerklub, na.

Ui.: ez meg a cicás cicanadrágom meg cicás zoknim, az ünnepi szerelésem a lányokkal közös karácsonyi bulin:

9 megjegyzés:

  1. Ezen a bejegyzésen most jót mosolyogtam, és remélem tetszeni fog a könyv! Pupilla a fő hibás, ő írt róla először :D
    Jaj nagyon jó a zoknid!! Karácsonyra én is beújítottam 3 jópofát, már alig várom hogy felvehessem őket.
    Az új lakáshoz gratulálok!!
    "K-típusos libritisz" -- Ez nagyon találó :D

    VálaszTörlés
  2. Az ilyen szőrös szívű, értetlen,jellegzetesen férfias kérdések (párjai: "minek van ennyi cipőd, mikor csak két lábad van?"; "minek még egy főtt tojás-hámozó/uborkagöndörítő/rizscakkozó, mikor úgyse fogod használni?") mellett égnek emelt orral kell elmenni :D

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is vannak ilyen kérdések... minek veszek/kölcsönzök/kérek kölcsön könyvet, amikor annyi van! Meg még ott a kindlim is... Ja meg ha veszek egy bögrét, akkor "és ezt hova rakjuk?". Blackettnek van igaza. :D
    A cicás outfit csodás :)))
    Kíváncsi vagyok, mit szólsz majd a könyvekhez. A Camparira én is PuPi miatt fizettem be.

    VálaszTörlés
  4. Dóri: én is nagyon remélem.:) Már csak 130 oldal van hátra a MM-ból, hétvégén nekikezdhetek valamelyiknek.
    Igen, tudom, hogy ő az eredendő bűnös.:)
    Köszi.:)

    blackett: a fagyigépet még nem is mondtam! Azt mondta, az úri huncutság!:D

    katacita: új cuccnak mindig van hely.:) Annyira élveztem, amikor beszabadultam az Yves Rocher-ba, hogy akármennyi tusfürdőt vehetek, nem kell azon agyalnom, hova fogom tenni. A kis lakábsna már egy új cipő elhelyezése is gondot okozott.

    VálaszTörlés
  5. Bizoooony, már akkor ajánlottam neked, amikor olvastam, hú azért izgulok, remélem bejön majd. :) Ez a K-típusos libritisz haláli jó! :D :D
    Ugyanmár, hiába van 3000 könyv, ha a 3001-edik érdekel épp :D Blackettel vagyok!

    VálaszTörlés
  6. Fagylaltgééééééép? És azt merte rá mondani, hogy úri passzió? Megehetem majd az ő részét?

    VálaszTörlés
  7. Könyvtárba akkor is tuti járnánk, ha 5000 könyvünk lenne. :)))
    És éljenek a cicás cuccok! :)

    VálaszTörlés
  8. Annyira jókat kuncogtam olvasás közben :) Szerintem könyvből soha nem elég, szóval a könyvtár sem megvetendő. Tudom, tudom, ott a rengeteg olvasatlan otthon a polcon, de hát ismerjük magunkat, sokszor nincs hozzájuk kedvünk :)
    Kíváncsi vagyok Rainbow Rowell hogy fog neked bejönni, bejön-e egyáltalán? :)
    És éljen a K-típusú libritisz, én még mindig nem gyógyultam meg belőle :)
    A cicás szett szuper, abszolút passzol hozzád :D

    VálaszTörlés
  9. Pilla: amilyen állapotban van az agyam, a Fangirl most tök jó, egyébként közepesen idegesítene, szal jó esély van rá, hogy a Campari is tetszeni fog.:)

    blackett: lekötözzük a székbe, és a szeme láttára faljuk be az egészet.

    Nita: nem a magánkönyvtár-készletet, hanem a világ könyvállományát kell nézni - azaz sose elég.:)

    Nikkincs: na, tessék, van itt még egy-két megszállott!:)
    Aha, tetszik, annyira le vagyok fáradva, hogy elszórakoztat. Kb. az efféle könyveket tudom csak felfogni.
    Köszi.:)

    VálaszTörlés