2014. június 28., szombat

Júniusban a helyzet változatlan

a könyvhetes eredményhez képest.

Baráth Katalin: Az arany cimbalom Lawrence Block: Bérgyilkos mindörökké Ursula Jones: A királykisasszony, akinek nem volt birodalma Robert Galbraith: Kakukkszó J. K. Rowling: Átmeneti üresedés

Eltelt kb. két hét, és még mindig nem bánom, hogy ennyi mindent besöpörtem. A Kakukkszót már el is olvastam (kivételesen a posttal is többé-kevésbé elégedett vagyok), Az arany cimbalom valószínűleg jön velem nyaralni, az Átmeneti üresedés is szeretne, de nem biztos, hogy a kellő figyelemmel tudnék iránta lenni, úgyhogy itthon marad.
Gondoltam, hogy írok én is egy nyári olvasmányos postot, de rájöttem, hogy nem tudom, mit akarok olvasni. Azt tudom, mit kellene, de per pillanat annyi kedvem van a várólistacsökkentőkhöz, mint Emilnek a zöldséges kajához, inkább még pihentetem őket. Aztán az jutott eszembe, hogy egy mit vigyek nyaralni?-bejegyzést írok, de rájöttem, hogy bőven elég lesz két könyv, a fél The Selection és fent említett Cimbalom. Tehát nem írok nyári tematikájú listát, de a többiekét szívesen olvasom.

Hülyegyerek ismét lehagyta az olvasásokat.
A korábbiakhoz képest kevesebb könyvet olvastam, mindössze ötöt. Hmm.

Moskát Anita: Bábel fiai Louis de Bernières: Don Emmanuel háborúja Scott Westerfeld: Góliát Robert Galbraith: Kakukkszó Mary Robinette Kowal: Üvegbűbáj

Ja, tényleg, ekkor kapott el egy olvasási válság! Pfuj, de rossz volt.
A Bábel fiait nagyon szerettem, a könyvfesztes felhozatal legkellemesebb meglepetése volt, bár közel nem volt olyan kegyetlen, mint amilyennek lefestették néhányan. A Don Emmanuellel kicsit nehéz volt zöld ágra vergődni, de utána a kellemes részek magukkal ragadtak, a kajmánon azóta is röhögök, a macskák meg... nos, szerintem mindenki tudta, hogy Berniéres az óriási dögökkel kilóra megvesz, és így is lett. A Góliát Scott Westerfeld hozta a szokásos formáját, azaz izgalmas, kicsit megrendítő és szórakoztató. Nem vagyok sorozatmániás, de most elégedettséggel tölt el, hogy végre van egy sorozat, amit befejeztem.:) A Kakukkszó szintén kiemelkedő olvasmányélmény volt - nem számítottam rá, és tulajdonképpen nem is értem, mert maga a történet nem nagy szám. Valószínűleg Rowling-kompatibilis vagyok, és/vagy jó pillanatban kapott el a regény. Az Üvegbűbájra sajnos ez már kevésbé igaz, ahogy egyre több idő telik el az olvasás óta, egyre fakóbb az általa adott élmény. Az olvasási válság mellé betársult egy írási válság is, éljen.
Júniusban ismét elkezdtem angolul olvasni, Kiera Casstől a The Selectiont. Közel hetven százalékát elolvastam már, de jelenleg ott tartok, hogy muszáj valami normális könyvet olvasnom, és az anyanyelvemen. Majd megpróbálok róla normális postot írni, de a történet nem sok jót fog kapni tőlem.

A többiek:
zakkant
Nita
PuPilla
Nikkincs
Dóri
Pöfivonat

15 megjegyzés:

  1. Júniusi olvasások:

    Thierry Cohen: Jobb lett volna élni
    Fannie Flagg: Isten hozott, Prücsök!
    Sarah Jio: The Bungalow
    Michel Bussi: Emilie vagy Lyse-Rose?
    Jacqueline Winspear: Maisie Dobbs és a háborús rejtély
    Agatha Christie: Bűbájos gyilkosok
    Mörk Leonóra: A Hellinger-Madonna
    Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval
    Carole Matthews: Nyári ábrándok
    Priscille Sibley: Csillagpor
    Katie Fforde: Francia kaland
    Emily Colin: Az emléktolvaj
    Linda Francis Lee: Emily és Einstein

    VálaszTörlés
  2. Én is így vagyok vele. :)

    A The Selection milyen? America nagyon idegesítő? Nekem is folytatni kéne... :D

    VálaszTörlés
  3. Visszafogott volt a hónap...enyém nem annyira, holnap kikerül a poszt és már én is azon agyalok mit vigyek a nyaralásra - csak Kindlit viszem és azon válogatott jókat :D Vcs-vel én is megakadtam egy csöppet, de már csak 4 könyv kéne a 12-höz :)

    VálaszTörlés
  4. Hú, ez már a júniusi zárás? Én nem is tudom írjak-e, mert az egyik júniusi szerzeményem véletlen betettem a májusiak köé a kupacba, és azon kívül csak egy szerzemény van, a Fortunately, the Milk :) :) Mindez persze csak azét fordulhatott elő, mert nem bírtam kivánszorogni lázasan a könyvhétre.
    Nyaralós könyveken rengeteget filóztam, vagy 15-öt idehalmoztam már, mind velem akar jönni, most leredukáltam 2-re, de még változhat... Meg addig még lehet, hogy bele is fogok másba is. :) amiket választottam: Vámpírok múzsája és Urak és játékosok. :)) plusz kindli... :D

    VálaszTörlés
  5. Úgy látom, most jött el az ideje a szokásos vcs-s megtorpanásnak - én is pont itt tartok, épp egyikhez sincs kedvem. Kismillió tervem van, szinte minden nap írok a noteszembe, hogy ja, ezt is el kellene olvasni, meg azt is, aztán többnyire teljesen máshoz nyúlok. Idén nálam úgy néz ki, nem lesz nyaralás, max itthon a négy fal között pár nap szabi, szóval annyira nem tudok rákészülni, hogy mit is olvassak a nyaralás alatt :) Amit egyébként beterveztem az Kate Mortontól a Távoli órák, meg az új D'Avenia könyv, és Dél miatt szeretném elolvasni Grishamtől a Ha ölni kellt, ja és természetesen a Kakukkszó után nálam is előkelő helyre került az Átmeneti üresedés :D

    VálaszTörlés
  6. Azt még elfelejtettem, hogy Az arany cimbalom szerintem tökéletes választás, nagy nyári forróság közepette játszódik, meg amúgy is :) És már alig várom, hogy valakivel tudjak róla diskurálni :)

    VálaszTörlés
  7. Nyaralásra annyi könyvet vittem, ahány nap volt. :-)

    VálaszTörlés
  8. Én nyaralás mindig egy vastag könyvet viszek, meg tavaly a Kindle-t, hátha kiolvasom a másikat és ott leszek könyv nélkül :) Nyári olvasmány felsorolást én is terveztem, addig jutottam hogy olvasnikéne jah.... csak időm nincs rá. Inkább nézem a holland focistákat a tévében most speciel. De amúgy olvasok, csak lusta vagyok postot is írni. De a Cimbalom Pikszitől tökéletes választás lesz szerintem :)))

    VálaszTörlés
  9. Én meg mindig vékonyabbakat válogatok nyaralásra, olyan 3-400 oldalasakat, hogy naponta el tudjak egyet olvasni, meg berakok még 1-2 ráadás könyvet is, ha túl gyorsan haladnék:-)
    Idén a 9 napra ezeket vittem
    Mörk Leonóra: A Hellinger-Madonna
    Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval
    Carole Matthews: Nyári ábrándok
    Priscille Sibley: Csillagpor
    Katie Fforde: Francia kaland
    Emily Colin: Az emléktolvaj
    Linda Francis Lee: Emily és Einstein
    Erica Bauermeister: Tedd meg magadért!
    + egy sütiskrimi meg egy Agatha Christie

    VálaszTörlés
  10. Ezek a beszerzések már jártak neked. :)
    Nálam ennél durvább a lista, 13 könyv lesz, maholnap lesz is poszt róla.

    VálaszTörlés
  11. Az Átmeneti üresedés valóban nem túl nyaralós, sem a beltartalmat, sem a súlyát tekintve. Könyvhéthez képest meg azért egészen visszafogott voltál, nem?:)

    VálaszTörlés
  12. Liliane: finoman szólva idegesítő, folyamatosan nyávog valamiért.:D

    Theodora: láttam.:) A kindle önmagában nagyon praktikus. Én nem hoztam sok mindent, mégis alig fértem bele a táskámba.

    Pilla: azóta látom, eldöntötted.:) Jókat választottál.

    Nikkincs: túl elfoglaltak vagyunk a Vcs-hez.:) Ó, sajnálom, hogy nem tudsz menni nyaralni:(
    A Senki sem tudjá-t láttam a könyvesboltban, meglepődtem, mennyire vastag.:o
    Grishamtől én csak Az utolsó esküdtet olvastam, az is Délen játszódik. Akkoriban tetszett nagyon, főleg a hangulata miatt.

    zakkant: hát, amilyen szita fejem van az egész napos mászkálástól, lehet, hogy még A cimbalom se fog menni.:D

    Zsuzsa: és naponta elolvasol egy könyvet nyaraláson?:D

    Nita: én is így gondolom.:) És jön a szülinapod, attól tartok, nemcsak tőlünk fogsz könyvet kapni.

    katacita: nem is hoztam, így is rendesen elfáradtam, mire elértünk a szállásra. Ez a város (Pécs) csak emelkedőkből áll.
    Nem nagyon szoktam ilyen ünnepélyeken könyvet venni, csak a nagyon leárazottak veszélyesek általában, tavaly így hoztam el négyet... szóval, tartom a szintet.

    VálaszTörlés
  13. Igen, napi egy könyv az adag nyaraláson, szabi alatt általában. :-) Bőven belefér, mert egyrészt én roppant gyorsan olvasok, másrészt olyankor más dolgom sincs, mint olvasni, mert napozás közben olvasok, elalvás előtt olvasok, 2 szauna, úszás, stb. közt olvasok, szabi alatt meg a kertben vagy nagy melegben a kanapén olvasok. Sima munkahéten is elolvasok 2-3 könyvet.

    VálaszTörlés
  14. Az arany cimbalom jön velem is nyaralni, azért tartogatom :) hogy azon kívül mit viszek még, nem tudom, legszívesebben sci-fit olvasnék, de a "kötelezőkből" kéne válogatnom, azok közt meg nincs sci-fi :D Pfff... Amúgy az Átmeneti üresedés tényleg nem nyaralásra való, jól tetted, hogy nem vitted.

    VálaszTörlés
  15. Ilweran: nekem teljesen jól csúszott nyaralás alatt.:) Meg egy Durrell. Sztem nyaralás alatt tegyél a kötelezőkre, nekem annyira jólesett, hogy nem kell ilyesmivel vacakolni.

    VálaszTörlés