2015. február 28., szombat

Februári fiaskók

Elkezdtem A barackfa titkát Sarah Addison Allentől és állati messze vagyok a megelégedett olvasó állapotától. Az önmagában is szomorú tényt tovább fokozza, hogy idén már több olyan könyvhöz volt szerencsém, amelyek a szürke zónába tartoznak - ez azt jelenti, hogy éppen el lehet őket olvasni, de nem baj, ha kimaradnak az életemből. Valószínűleg fáradt és türelmetlen vagyok a gyengébb könyvekhez, vagy megint egy ízlésváltoztató tektonikus mozgás zajlik az olvasói világomban.
Nyígás helyett nézzük, mi történt februárban.

Egy darab könyvet szereztem be és ez az idei első beszerzés is:

Sarah Addison Allen: A barackfa titka

Még ráér volna, de egy szülinapos rendelés miatt nagylelkűen feláldozta a patyolattisztaságom (a tartalma miatt meg aztán pláne ráért volna).

Azt hittem, az olvasás sokkal katasztrofálisabb lesz, de aztán hoztam a mostanában általános mennyiséget - a mesekönyvek nem számítanak bele:

Afonso Cruz: Kokoschka babája Francesca Marciano: Szerelmem, Róma Philippe Boulle: Különös beavatás Gregory Maguire: A boszorkány
Maros Krisztina: Az Illatok és Hangok Őrzője Alexander Steffensmeier: Liza nyaral Bonny Becker: Medve látogatója
Nicholas Oldland: A jámbor jávorszarvas Satoe Tone: Pipó utazása Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban Tóth Krisztina: Akvárium

A Kokoschka babája okos, agytekergető könyv, örülök, hogy nem féltem elolvasni. A Szerelmem, Róma az egyik szürke zónás könyvem, mondjuk, az olvasása idején extra ideges voltam. A Különös beavatás volt a mélypont; tulajdonképpen nem agypusztítóan rossz, de annyira bántott a gagyisága, hogy muszáj volt legalább gondolatban páros lábbal ugrálnom rajta. A boszorkány ellenben tornádóként söpörte el (hehe) a nyűgösségem, nagyon meglepett, mennyire tetszett.
Mint látható, Nokedlivel voltunk ám könyvtárban is. Édesek ezek a mesekönyvek, egyszerű, szép, színes világuk van, jó néha olyasmit olvasni, amin nem kell agyalni és főleg képeket kell nézegetni.:) Az Akvárium könyvtári zsákmány, valaki határidő előtt visszahozta, nem lehetett otthagyni. Nem volt szenzációs élmény, mégis örülök, hogy elolvastam - voltak pillanatok, amikor eltalálta néhány érzékeny pontom -, Tóth Krisztinának a novelláira is benevezek majd.

Remélhetőleg a többieknek jobban alakult ez a hónap:
Dóri
Katacita
Nikkincs


10 megjegyzés:

  1. Ó, ez az átalakulás lehet, hogy valami télből tavasz dolog, mert én speciel azt vettem észre, hogy ellágyultam télen, és amin eddig röhögtem, hogy ugyan, én ilyet olvassak, na azt most minden további nélkül.

    Beszerzések terén 0 a hó végi statisztikám, amire rettentő büszke vagyok, de az 1 is jó zárás szerintem :)

    VálaszTörlés
  2. Szürke zóna, ez jó kifejezés! Sajnálom, de remélem még javul talán, vagy tedd félre picit.
    Jaj ezek a mesekönyvek cukik, az oroszlánost és a jávorszarvasost én is olvastam. :))

    Amúgy nem volt jobb ez a hónap, egy retek hónap volt, de persze nem könyvek miatt. :( jöjjön a tavasz!

    VálaszTörlés
  3. Tekla: akkor nálam fordítva történt és a fagy megkeményítette az ízlésem is.:)
    Azért egy kicsit betegek vagyunk, azzal büszkélkedünk, hogy nulla vagy egy könyvet szereztünk be.:D
    Arra is gondoltam, hogy tartok egy nagy várólista-takarítást és csak azokat hagyom meg, amik tényleg érdekelnek (és ha van köztük olyan, ami pár oldal után nem tetszik, az is repül), a többi meg megy eladásra.

    Pilla: áh, már a felénél vagyok, kétlem, hogy később jobban tetszene.
    Nekem az Illatok és Hangok Őrzője, meg a Liza nyaral tetszik a legjobban ezek közül.:)
    Sajnálom.:( Nekem is elég szar volt.

    VálaszTörlés
  4. A barackfa nekem is egyértelműen csalódás volt, de azért én nem bántam meg, hogy elolvastam, nekem kikapcsolódásnak jó volt.
    Remélem a következő hónapod sokkal-sokkal jobb lesz. :**

    VálaszTörlés
  5. Az tuti, hogy ha az embernek kevés a szabadideje meg türelmetlen, miegymás, akkor nem "szürke" könyvekre szeretné azt pazarolni. Olyankor jellemző rám is, hogy inkább félbehagyom, ami nem tetszik.
    A boszorkány tetszésének nagyon örülök:)

    VálaszTörlés
  6. Nita: én is kikapcsoló olvasmánynak szántam, de számomra még ennek is kevés. Sajnos.
    Köszi, de nem hiszem, hogy számítana, hogy az emberek egységekre tagolják az időt.:)

    katacita: én is. Legalább még van olyan könyv, ami tetszik.:)

    VálaszTörlés
  7. Sajnálom, hogy volt pár csalódásod :( Nekem most kimondottan jó könyvek kerültek a kezembe, remélem, marad ez a széria :)
    Én szerettem a Barackfát, viszont elismerem, hogy pont valami ilyen limonádéra vágytam akkor, amikor belekezdtem és számomra az eddigi háromból ez volt a leggyengébb. De még így is jól szórakoztam rajta.
    Az Akvárium nem nagyon odacsapós? Engem a Pillanatragasztó annyira falhoz vágott, hogy most kicsit tartok TK-tól.

    VálaszTörlés
  8. Szürke zóna jó kifejezés, és valahogy utólag visszagondolva A barackfa nekem is ilyen könyv volt! A mesekönyvek tényleg cukik, A boszorkány érdekel, az Akvárium elég nyomasztó, kíváncsi vagyok mit írsz majd róla!

    VálaszTörlés
  9. Nekem eddig az egész idei év egy olvasásügyi katasztrófa. Talán három jó könyvet olvastam ami nem újraolvasás volt, azokból egyre mondanám, hogy kiemelkedő.
    Most ráadásul még egy ronda mandulagyulladás is betett, négy napja jobbára csak lázasan fetrengek.

    VálaszTörlés
  10. Nikkincs: az tényleg jó lenne.:)
    Az ítélőképességem mostanában nem túl megbízható a fokozott stressz miatt (úgy beszélek, mint egy gyógyszerreklám, de inkább ez, minthogy átmenjek nyígásba:), úgy is mondhatjuk, hogy olvasási válságom van - na, de az a lényeg, hogy nekem nem fájt az Akvárium. Volt benne egy-epefakasztó dolog, de tűrhető.
    Érdekes, pont utána olvastam A barackfát, azért, hogy kisimogasson, de sajnos nem jött össze...

    Dóri: sajnálom, hogy neked se tetszett.
    Annyira nem nyomasztó az Akvárium, vagy csak nekem nem volt az most. Hajaj, jó lenne már odáig eljutni...

    Zsófi: nekem is erősen afelé tendál... sajnálom, hogy ennyire ráfáztál a könyvekre, munkahelyi probléma miatt nyúlsz rosszakhoz, vagy mi történt?
    Remélem, azóta sokkal jobb a helyzet és elmúlt a láz!

    VálaszTörlés