2015. május 31., vasárnap

Májusi zápor

Mivel a Gyönyörű titkok múzeuma nem jelent meg, üres listával zárom a hónapot - ami nem is baj, tekintve, hogy a könyvfesztes szerzemények közül még sokat nem olvastam el.

Azért néhányat már sikerült:
Gabriel García Márquez: A bölömbikák éjszakája Jeanette Winterson: A szenvedély Béatrix Delarue: Vilma levese Sven Nordqvist: A kandúr szülinapi tortája
Scott Westerfeld: Túlvilágok Robert Galbraith: A selyemhernyó

A bölömbikák éjszakája egy nyűgös esti választás eredménye volt - összességében tetszett, de érződik, hogy ez még nem A száz év magány hömpölygő mondatainak korszaka. A szenvedélyt nagyon vártam és hipp-hopp el is olvastam, de a Miért lennél boldog, ha lehetsz normális?-nál egy fokkal kevésbé tetszett.
Ahogy látszik, Nokedlivel megint voltunk könyvtárban. A Vilma levese annyira nem volt jó, de Findusz kárpótolt minket, szegény még matadornak is beállt a palacsintatorta érdekében. A Túlvilágok jó kis ifjúsági regény volt, A selyemhernyó pedig nagybetűs Szerelem - meg se éreztem a szolid ötszáz oldalt, és a vége felé komolyan aggódni kezdtem, mi lesz velem a vége után, hiszen a harmadik rész még sehol nincs. Utálom, ha valaki azzal zár egy bejegyzést, hogy "Hol a folytatás?" meg ilyesmik, de ezúttal ezt éreztem.

A többiek májusa:
katacita
Theodora
PuPilla
Nita
Nikkincs


7 megjegyzés:

  1. Azt hiszem megint te voltál a legügyesebb köztünk - ismét 0 könyv! :) Sajnálom, hogy se neked, se Katacitának nem volt akkora élmény A szenvedély, mondjuk hangulat kérdése is. A meseolvasás nagyon aranyos szokásotok, néha nekem is jól esne ilyet is olvasni! :)

    VálaszTörlés
  2. Aaa, nullaaaaaa! Nagyon jól nyomod. :)
    Rowlingot előrébb kell vennem, le vagyok maradva még a kakukkszóval is... bár lehet hogy én járok jobban, ha tologatom, mert kevesebbet kell majd a következő kötetre várni ;) :D

    VálaszTörlés
  3. Újabb nullás hónap? Te viszed a pálmát most is! :)
    Éljen Cormoran, akiből soha nem elég :) Amikor befejeztem, akkor én egy olyan durcás kisgyerekre hasonlítottam, akitől elvették a játékát - nem akartam elhinni, hogy megint egy újabb évet (vagy többet) kell majd várni a következő kötetre.

    VálaszTörlés
  4. theodora: az lehet, bár még nem olvastam az összes zárós postot. Olyanok vagyunk, mint a könyvelők.:D
    Sajnálom én is, de ez van.
    A meseolvasás nagyon jó frusztráció-oldó terápia. A másik, ami hasonló segítség, a Garfield vagy Kázmér és Huba olvasás.:)

    Pilla: és az a vicc, hogy különösebben nem is kell erőlködnöm. Amióta dolgozom, jóval lassabban olvasok, és rájöttem, hogy később is megvehetem ezeket a könyveket, meg baromi sok jó van itthon.

    Nikkincs: na, majd Könyvhéten nem lesz így.:) Bár sokat nem akarok venni.
    De nem ám! Imádom, mennyire szeret enni és teázni.
    Egyáltalán, Rowling megírta már a harmadikat (igen, lusta vagyok utánanézni)?

    VálaszTörlés
  5. Helyes, helyes, értékeljük az otthoniakat is, én is ezen vagyok, és sok-sok itthonit, régebbit olvasok, válogatok össze magamnak. Csak olyan visszafogott nem bírok lenni, mint kiskegyed. :)
    Megírta a harmadik Cormoran Strike-ot, de nem tudom mikor jön ki.

    VálaszTörlés
  6. Ja és egyetértek, a meseolvasás, képregénybambulás tök jó stresszoldók. :)

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés