2013. május 7., kedd

Az Agave kiadó könyvheti újdonságai

Másnál is megőrült a blogszerkesztő? Nem oda és nem úgy teszi a képet, ahogy én szeretném, linket csinál a szövegből, olyan mérges vagyok, hogy már Paksot működtetném.
Elnézést a rendezetlen külsőért.

Tehát, leírom harmadjára is: habár még csak május eleje van, a könyvkiadók lázasan készülnek a 84. Ünnep Könyvhétre, ami... ami kevesebb, mint egy hónap múlva lesz!:o
Elsőként az Agave megjelenéseit teszem ki, egy pakkban:


1. M C. Scott: A király eljövetele
Ennek a megjelenéséről már hírt adtam, de a rend kedvéért ide is kiteszem.

"Kr. u. 65: Sebastos Pantera, Néró császár kéme, mindennél veszélyesebb küldetést vállal. Magányos vadászként, alig néhány emberben bízva kell felkutatnia és a szigorú igazságszolgáltatás elé állítania a Római Birodalom legveszedelmesebb emberét.
Ellenfele nem más, mint Szaulosz, akinek lelkét személyes természetű gyűlölködések és hamis hitek gyötrik. Szaulosz, aki most egy egész római provincia elpusztítását tűzi ki célul. A rendkívül éles elméjű, irgalmat nem ismerő embert egyedül a teljes győzelemről elképzelt víziója vezérli – nem törődve azzal, hogy hány ember halálát, és mekkora pusztítást hozna magával egy ilyen hadjárat.
Kettejük között áll a berber Iksahra, a vadász. Szépséges és halálosan veszélyes nő, akinek el kell döntenie, ki mellé álljon, ha meg akarja bosszulni az apja halálát.
A véres harcot egy királyi város palotája és egy sivatagi sziklaerőd falai között kell megvívni a két embernek, akik mindent megnyerhetnek – és egy királyságot veszíthetnek el…"

2. László Zsolt: Egyszervolt - az írótól még nem olvastam semmit, de ez a fülszöveg alapján érdekel.
"TE IS AZT HISZED, HOGY A MESÉK CSAK A KÉPZELET SZÜLÖTTEI? 
TALÁN JOBB IS ÍGY.
AZ IGAZSÁG NÉHA KIFEJEZETTEN ÉLETVESZÉLYES.
Karsa Harlan egy budapesti kórház patológiai osztályán dolgozik, és időnként emlékezetkiesései vannak. E két tény önmagában is beárnyékolja az életét, na meg a nőkhöz való viszonyát. Amikor azonban akaratán kívül belekeveredik a mesehősök leszármazottainak belső intrikáiba, egy csapásra vonzóbbnak tűnik a korábbi józan, unalommal bélelt élete.
Csakhogy a normálishoz már nincs visszatérés, ha az ember megtudja, hogy elfeledett gyerekkora egyáltalán nem nevezhető hétköznapinak. Ha iratmániás hétfejű sárkányok, a parlamenti képviselőket manipuláló óriások és legalább két potenciális barátnő teszi kiszámíthatatlanná a mindennapjait.
Harlan csak úgy élheti túl az egyre veszélyesebb kalandokat, ha a maga kezébe veszi a dolgok irányítását, és dacolva az ellene szövetkezett erőkkel, fényt derít saját múltjára. A nyomok pedig a mesehősök titokzatos őshazájába, Transzóperenciába vezetnek."


3. Laurell K. Hamilton: Ezüstgolyó - rég abbahagytam a sorozatot, ha megkísértene a nosztalgia, inkább a korai részeket venném elő, de a teljesség kedvéért kiteszem.
"Anita Blake élete lecsendesedett, majdnem normális hétköznapjait éli St. Louis-ban – már amennyire normális hétköznapokat élhet egy hivatásos vámpírhóhér és szövetségi rendőrbíró – amikor egy vámpír a múltból bejelentkezik. Minden Sötétségek Anyját elméletileg elpusztította egy robbantásos merénylet. Ugyanakkor hogyan lehetséges elpusztítani egy vámpírt, aki megteremtette magukat a vámpírokat? Meg lehet ölni egy istent? Eddig nem sikerült, és most ez az isten, pontosabban istennő, úgy érzi, eljött a nap, hogy végre hatalmába kerítse Anitát és Amerika összes vámpírját.
Minden Sötétségek Anyjának tetteit az vezeti, hogy szentül hiszi: Jean-Claude, Anita és a vérfarkas Richard Zeeman triumvirátusa elegendő hatalmat ruházhatna rá, hogy ismét testet ölthessen, és megvethesse lábát az Új Világban. Csakhogy a test, amire a fogát feni, már foglalt."


4. John le Carré: A kém, aki bejött a hidegről - szintén a teljesség miatt.

"Nyugat-Berlinben vagyunk, egy-két évvel a Fal megépítése után. Angol hírszerzőtiszt toporog idegesen az egyik átkelőhelynél, lebukott és menekülő keletnémet ügynökét várja. Már közeledik is a férfi, amikor eldördülnek az első lövések…
Alec Leamas, a középkorú hírszerző eddig is a hidegháború lidércnyomásos világában élt, mostantól azonban le kell mondania minden kényelemről, meg kell válnia minden ismerősétől, sőt alkoholizmusba, züllésbe kell süppednie. Új megbízatása őt is átlöki az ellenség táborába, ahol eddig csak az ügynökei hullottak el egymás után. A feladat emberfeletti, de mint főnöke, Kontroll megállapítja: „A mi munkánk erkölcsös volta egy feltevésen alapul. Nevezetesen, hogy mi soha nem leszünk agresszorok.” Leamasnak azonban éppenséggel agresszív parancsot adnak: álljon bosszút a keletnémet hírszerzés főnökén. Ám itt kezdődnek csak igazán a bonyodalmak. A történet sok szereplője ugyanis többszörös megtévesztés áldozata, köztük Leamas is.
Mely pontig erkölcss a kém munkája, mely ponton túl embertelen a feladata – ezt magának a kémnek kell eldöntenie, mégpedig a mindenkori »Fal« tövében. Mert ott dől el, hogy végre »bejön-e a hidegről«.
Az 1931-ben született John le Carré, akinek Kettős szerepben című művét ismeri a magyar közönség – s akiről a Lityeraturnaja Gazeta annak idején azt állította, hogy angol ügynök –, a kémregényműfaj élő klasszikusa, több irodalmi díj birtokosa, hazájában, de szerte a világon is az igazi élvonalbeli írónak számít. Mi több, mint egy volt amerikai hírszerzőtől megtudhatjuk, könyveit nagyra tartják és élvezettel olvassák az angol kémek is.
A regény filmváltozatában Richard Burton játszotta Leamas szerepét."

5. Scott Turow: Ártatlan

"Tommy eltöprengett egy pillanatra azon, ami hónapok óta egyszer sem jutott az eszébe. Nem látott rá sok esélyt, ellentmondott a bizonyítékoknak, a józan észnek, mégis feltette a kérdést. Mi van, ha Rusty ártatlan?
Húsz éve Tommy Molto azzal vádolta ügyész kollégáját, Rusty Sabichet, hogy megölte egykori szeretőjét, és Rusty, a vád képviselője egyszerre a vádlottak padján találta magát. Rustyt végül tisztázták, de a világrengető tárgyalásba kis híján mindkét férfi belerokkant. Moltót meghurcolták, és noha Rusty visszakapta a karrierjét, annál sokkal jelentősebb veszteségeket szenvedett. 
A jelen. A hatvan éves Rusty, a fellebbviteli bíróság elnöke újabb rémálomra ébred. A felesége, Barbara gyanús körülmények között elhalálozik, és megint ő az első számú gyanúsított.
Újra összefog hát karizmatikus védőügyvédjével, Sandy Sternnel, hogy a fiát, Natet meggyőzze ártatlanságáról. De vajon mit titkol előlük a fiú? Bombasztikus tárgyalás veszi kezdetét, ahol napvilágra kerül minden hazugság, féltékenység, bosszúvágy és az emberi lélek legsötétebb oldala, ahol Rusty Sabich és Tommy Molto egyszer s mindenkorra pontot tehet az igazság nevében vívott harcára.
Az Ártatlanság Scott Turow műfajteremtő, felejthetetlen első regénye, az Ártatlanságra ítélve folytatása, amelyben ismét bebizonyítja, hogy nála jobban jogi krimit senki sem tud írni."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése