2014. április 30., szerda

Hihetetlenül szolid április

Sok izgalommal nem tudok szolgálni az áprilisi zárásban, mert a könyvfesztes postban bemutattam a zsákmányok kétharmadát, de íme:

 John Scalzi: Szellemhadtest Jennifer Egan: The Keep Alexandra Harris: Virginia Woolf

A Vének háborújába annyira beleestem, mint ló a gödörbe, nem érdekelt engem a könyvtár meg a kölcsönkérés, beszereztem a folytatást. A The Keep a fesztivál 500 Ft-os belépőjéért cserébe vándorolt hozzám. Lehet, hogy szívni fogok vele, de nem lehetett otthagyni. Nem tudom, mikor kerül sorra, mert nemrég fejeztem be A szél árnyékát, úgyhogy a kísértettörténeteket egy kicsit hanyagolni fogom. A Virginia Woolf ajándék volt, már kb. a harmadánál tartok és nagyon tetszik.

Annyira örülök, hogy sikerült gatyába rázni az olvasásaimat és főleg a beszerzéseimet. Idén öt könyvnél járok, ebből kettőt már elolvastam és most nyűvöm a harmadikat. Tehát olyan könyveket szerzek be, amiket tényleg el akarok olvasni, és mondjuk nem hét év múlva.

Olvasni megint sokat sikerült, de ezekkel nem is olyan nagy kunszt.:)
  Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt Alessandro Baricco: Mr. Gwyn John Scalzi: Vének háborúja Frances Hodgson Burnett: A titkos kert
Ursula Jones: A királykisasszony, akinek nem volt birodalma John Scalzi: Szellemhadtest Virginia Woolf: Mrs. Dalloway Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka
Ljudmila Ulickaja: Történetek gyerekekről és felnőttekről


A hónapot Serene új könyvével nyitottam, az ábrázolt világ tetszett, a főhősnő már kevésbé. Mr. Gwynnel nagyon nem találtunk egymásra, annyira, hogy még írni se volt kedvem róla. A Vének háborúja és a Szellemhadtest gatyába ráztak, annyira meglepően jólesett az első rész, hogy már most jó eséllyel pályázik az év meglepetése-címre. A titkos kert várólistacsökkentős olvasmány, kis cuki könyv. A királykisasszony, akinek nem volt birodalma egy nagyon helyes mesekönyv, gyönyörű, rokokóra hajazó rajzokkal, és még humora is van! A könyvtárban olvastuk el Nokedlivel, egyszer beszerzem a sorozat többi kötetével (Aranyhaj; A Szépség és a Szörnyeteg, és ősszel jön A királykisasszony, aki nem mehetett el a bálba) együtt. Az e havi embert próbáló olvasmányom a Mrs. Dalloway volt, fogalmam sincs, mit fogok róla írni. A szél árnyéka újraolvasás volt, az Ulickaja mesekönyv pedig közös esti olvasás vicomte-tal. Basszus, már megint el vagyok maradva egy rakás posttal, nem hiszem el...

A többiek:
Theodora
Horsegirl
katacita
Nita


6 megjegyzés:

  1. Az én áprilisom:

    Natasha Solomons: A Tyneford-ház
    Murakami Haruki: Norvég erdő
    Bálint Ágnes: A repülő dívány
    Dana Bate: Iránytű a szerelemhez és titkos lakáséttermekhez
    Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
    Mia March: Meryl Streep filmklub
    Marina Fiorato: Siena lánya
    Sophie Kinsella: Mézeshetek
    Erich Kästner: A repülő osztály
    Katarina Mazetti: Pingvinélet

    VálaszTörlés
  2. Remélem a következő könyvtárazásnál bent lesz a Szépség és a Szörnyeteg (és pont akkora tömegben lesznek jelen kiskorúak, mint legutóbb... :D jó, tudom, gonosz vagyok :))

    VálaszTörlés
  3. Zsuzsa: ó, milyen volt a Tyneford-ház, tetszett? És a Skye? Nagyon kíváncsi vagyok rájuk!

    Nokedli: valld be, félsz, hogy megtámadnának minket.:D

    VálaszTörlés
  4. Valósággal reszketek, kérlek alássan :D

    VálaszTörlés
  5. A Sky egy csoda, mindenképp olvasd!!!! A Tyneford is jó, de néhol untam, és bizony a főcsaj sokszor idegesített, meg főfiú is csak egy hülye kölyöknek tűnt, de a hangulat, a táj, a korszak ábrázolása csudaszép.

    VálaszTörlés
  6. Köszi.:) A Skye már a várólistámon van, a Tynefordot nekem megéri a hangulat miatt levadászni a könyvtárban.

    VálaszTörlés