2014. szeptember 25., csütörtök

Hős vagyok

Rettenetesen büszke vagyok magamra, amiért tegnap (majdnem két hét kihagyás után) elvonszoltam magam edzeni, és alig köhögtem. Tartottam tőle, hogy félbe kell majd hagynom az egészet, de 90%-ban sikerült végigmenni a szokásos terven. Csak a kocorászás nem ment, meg a biciklin is szenvedtem egy kicsit, de győzött a hülyeségem.:)
Az edzés utáni jutifali nekem a szauna. Nagyon sokáig nem mertem kipróbálni, mert még a melegebb fürdőtől is rosszul leszek, de kiderült, hogy a gőzzel van bajom, nem a meleggel, a konditerem szaunájában meg stabil, barátságos 80 fok van. Olyan volt, mintha végigsimogatott volna a meleg levegő, legszívesebben ki se mentem volna a hideg estébe. Ráadásul egy lány hozott mentolkristályt, még a szám is lezsibbadt tőle, benn hédereltem majdnem negyedórát.

Ha már hideg: hazafelé fázott a kezem, legközelebb muszáj lesz otthonról elhoznom valamelyik szövetkabátot (mondjuk a pirosat). És ha már ott vagyok, az imádott kesztyűmet és a frenetikus sapkámat. Az egyetlen jó a hideg időjárásban az, hogy felvehetem a cicás sapkámat, legközelebb ezzel fogom sokkolni a konditerem népét. Biztos a turbószereknek köszönhetően élték túl a pizsamanadrágot, meg hogy leültem könyvet olvasni a fotelbe. De a tavalyi sikerre való tekintettel a sapka tarolni fog.
Fura ez, minden introvertált zizim ellenére részben azért imádom a sapkám meg a hosszú, tulipiros kabátom, mert nemhogy észrevesznek benne, hanem tetszem is, és ezt ki is nyilvánítják. Nem feltétlenül pasikra gondolok, a villamoson lévő kislányt sose felejtem el, meg az örömét, amikor elmondtam neki, hogy van ám Hello Kittys sapka is, és igen, annak is van felmeredő füle.:)

Egyébként semmilyen atrocitás nem ért még az edzőteremben, tényleg senki nem foglalkozik velem, pedig januárban azt hittem, mindenki azon fog röhögni, hogy milyen béna vagyok. Sőt, a legutóbbi alkalommal váltásban voltam egy gépen egy fickóval! Ő ajánlotta fel - este sokan vannak, bár szabad gép mindig akad -, és előzékenyen átrakta a súlyokat, 35 kiló, ugye? - kérdezte. Ő a duplájával dolgozott.:D De nem röhögött ki, megérdemli a piros pontot.

Ja, majd írok olyan postot, hogy miket fogok a közeljövőben olvasni, meg régi könyvekről, meg a Születésnap után-ról. A Longbourn árnyékában pedig  meglepő módon tetszik, úgy dagonyázok benne, mint disznó az óljában. Csak hogy könyves vonatkozás is legyen már a postban.:D


15 megjegyzés:

  1. Irigylem a kitartásodat, én a sportok minden formáját utálom. A napi 4-5 km sétámon kívül lusta vagyok bármit is mozogni. Az egyik barátnőmmel novembertől fogok járni zumbázni, kíváncsi vagyok meddig tart majd a "lelkesedésem" amikor majd a hideg téli estéken kell elindulni munka után.

    VálaszTörlés
  2. Annyira szeretem ezeket a személyes posztokat olvasni nálad és a többieknél is. Jó, hogy beengedtek a könyveken túli életetekbe is egy picit :)
    Ó, a piros kabát az a legszuperebb dolog! :D Amikor én vettem fel az enyémet (turis darab, de szerelem volt első látásra), azt gondoltam, hogy úristen, még a kedvem is más benne, mintha valami totál feketébe nyomnám. Azóta beszereztem egy sötét türkizt is :)
    Gratula a kondizáshoz és a szauna meg szerintem ilyenkor nemcsak a testnek, hanem a léleknek is jól esik. Én úszás után mindig beülök, még nyáron is a legnagyobb hőségben, mert nagyon szeretem, ki is kapcsol (leszámítva, amikor ott csacsognak bent az idős nénik, bár ez gondolom edzőteremben nem szokott előfordulni :))
    Én most kaptam el valami nyavalyát, jó lenne otthon gubbasztani a takaró alatt és pont valami olyan könyvre vágyom, ami eltereli a gondolatom arról, hogy kapar a torkom, folyik az orrom és hogy mennyire nyűgös vagyok. Lehet, hogy valami régi kedvencet kellene ilyenkor újra elővennem. :)

    VálaszTörlés
  3. Híró vagy :D Nekem is vissza kéne térnem a heti többszöri intenzív tornához (Jillian Michaels <3), mert igencsak ellustultam. Cuki lehet az a sapka, asszem a C&B-ban láttam, vagy majd lesz.
    (Jók ezek a személyes posztok, meg is lepődtem mennyi kommentet kaptam, nem győztem közzétenni :D)

    VálaszTörlés
  4. Igazi sportlady lettél :) grat a kitartáshoz, nálam a sport kimerül a sakkban :P
    Érdekes amit írsz, én fizikailag irtózom a melegtől (attól is, ha nyáron meleg van, 30 fok felett már az ájulás környékez), ezért is nem szaunázok, de lehet hogy érdemes lenne próbát tenni, hátha mégsem olyan irtózatos...

    VálaszTörlés
  5. Egy gratulát mindig megérdemel mindenki aki képes elmenni edzeni és végignyomja! :D szóval gratula!
    Az az anyuka, akinek a kislányát felllelkesítetted Hello Kitty sapka ügyben, lehet nem örült annyira, hogy a gyerek azért nyivákol :D :D
    Én tavaly rókás, rókafüles sapit vettem barátnőmnek, meg hozzá narancssárga hatalmas sálat is, imádta. :)
    A szaunát én is szeretem, bár legelőször rosszul lettem benne, de ez csak azért volt, mert kevés folyadékot fogyasztottam aznap.
    A végén azt olvastam hogy disznó az olajban :D :D

    VálaszTörlés
  6. Zsófi: ó, nem magamtól vagyok ekkora hős, a pasim több mint egy évig nyüstölt. Finoman szólva nem rajongtam az ötletért. Más az, ha tudod, hogy kellene, és más elkezdeni. Amúgy én is gyalogolni szeretek, emiatt vált be nálam a túrázás, bár a sok emelkedő ultra hisztissé tesz.:)
    Elindulni baromi nehéz, pláne, ha eleve fáradt vagy. A zumba állítólag király, de én nem szeretem a csoportos dolgokat, ugrálni meg utálok. Nekem az kell, hogy ne itthon mozogjak valamit, mert akkor nem lesz belőle semmit, hányszor abbahagytam már a tornázást...
    Én az utána elheverős részt szeretem, meg a kellemes fáradtságot, amit okoz. Tudom, hülye vagyok.:D

    Nikkincs: nemrég eszembe jutott, hogy te a zárkózottabbak közé tartozol;)
    Ó, nem számít, honnan származik.:) Én is láttam egyszer turiban szép piros-fekete kockás kabátot, tök jól nézett ki. Az enyém amúgy egy vásárból származik.:D
    A türkiz, az nagyon szép. Vagy két hete megkísértett egy türkiz őszi cipő.
    Én is beültem nyáron a szaunába, máshogy van ott meleg.:) A korábbi helyen voltak nénik az úszómedence miatt, de a szaunába nem jöttek be. Itt általában egyedül vagyok, szal teljes a relax-élmény.
    Meg az arcbőrömnek is jót tesz, mostanában nagyon nyűgös volt, de a tegnapi héderelés után rögtön jobb lett a helyzet.
    Basszus, már te is?:o Mindenki beteg... én mézet szoktam nyalogatni, jólesik a torkomnak (meg a torkosságomnak:D) A régi kedvencek mindig beválnak, porolj le egyet, aztán írj róla!:)

    theodora: én karácsonyi vásárban vettem, két pompom a füle, és szem-orr-száj-bajusz van rávarrva.:)
    (Már többször beszéltünk erről. Az emberek erre vannak rákattanva, kész.:D)

    ilweran: az nemigen leszek, a természetes lustaságom akadályoz ebben.:) Már azt is győzelemként értékelem, hogy hiányzott a mozgás, mert okom még bőven lett volna itthon fetrengeni.
    A szaunában máshogy van meleg, meg az emberek is fürdőruhában/törölközőben vannak bent.:) Sztem egyszer próbáld ki, ahol alacsonyabb a hőmérséklet (szal ne a 120 fokost) és nincs tömeg bent és egy alsó padra ülj le vagy egy percre. Van bent homokóra, azaz tudod saccra mérni. Ha nagyon félsz, menjen be veled Zoli vagy egy barátnő, és én v-tal mentem be először.

    Pilla: köszi.:))
    Naa, nagyon cuki kislány volt, és az anya is megkérdezte, hol vettem a sapkát! Meg a kislány telefont is akart, m a mellette ülő faszinak volt, és amikor az anyja megkérdezte, kinek küldene sms-t, azt mondta, anyának. Haláli.:))
    Na, majd mondd el theodorának, hol vetted a rókás sapit, rókamániás.:)
    Huhh, azért az kemény:o Remélem, nem ájultál el.
    Abban is lehet lubickolni.:D

    VálaszTörlés
  7. Cuki sapka mániás vagyok én is, imádom az emberek mosolyát, amikor meglátnak egy rókás vagy pandás sapkában, netán az Adventure Time Jake-jeként (igen, az a sárga őrült kutya). Piros kabátot én is hajtottam évekig, de aztán nem találtam rám valót, és nekem tetszőt így lemondtam róla. Ellenben vettem egy pinket, de azt ritkán merem felvenni, mert ahogy anyukám mondaná ez vizuális környezetszennyezésnek minősül.

    Respect az edzésért, tök nehéz visszatérni 1 hét kihagyás után is. Óh az utóbbi 2 hétben beiktattunk mi is szaunázást, gőzkabinozást és infraszaunázást és annyira jó.

    Pupilla, nem a Oysho-ban vetted a barátnőd a rókás sapit? Nekem onnan van az enyém :)

    VálaszTörlés
  8. Amadea, jójó, akkor helyreállt a világ rendje, rendes kislány volt, rendes anyukával :D és biztos tényleg cuki volt ;)
    Nem ájultam el, de majdnem. Sőt egy pillanatra veszett hányingerem is lett, és komolyan bepánikoltam, hogy összehányom a wellness-részleget, ráadásul Zemberrel is még elég frissek voltunk, hát mit ne mondjak, überciki lett volna :D de végülis csak kóvályogtam, kaptam vizet meg leültettek vagy fektettek, nem emlékszem.

    Theodora és Zakkant, ha jól rémlik a H&M-ben vettem tavaly, kb 2000 Ft volt a sapi, a sál talán kevesebb, de az csak sima egyszínű :) nem tudom idén is lesz-e :/
    Zakkant, ezt az Oysho-t nem is ismerem :) hol van ilyen bolt? :)

    VálaszTörlés
  9. zakkant: gyerekként rühelltem az ilyen vicces sapikat, hiába, felnőtt koromra megy el az eszem.:D
    "vizuális környezetszennyezés":DD Bocsi, de ez nagyon vicces.
    Na, a gőzkabint nem bírom. Az egyik wellness hotel meg skót fürdőt meg jégkutat reklámoz, nem merek belegondolni, milyenek lehetnek.

    Pilla: uhh, akkor duplán jó, hogy nem lettél rosszul.:)
    zakkant olyan boltokat ismer, amikről én még soha nem hallottam.:))

    VálaszTörlés
  10. Hősnő vagy tényleg! :)
    Én nem tudom, mikor fogok majd újra tudni jógázni meg mozogni, baromira hiányzik már. Remélem októberben vissza tudok térni hozzá.
    És én is akarok piros szövetkabátot, vagy sima kabát is, jó, csak piros legyen! :) Remélem idén sikerül egyre ráakadnom.

    VálaszTörlés
  11. Hát a fájós deréknak nem kedvez, ha tekergetik, de biztosan újra imádni fogod a jógát meg minden.:) Azért se jó lerobbanni, mert nehéz visszaállni a mozgásra.
    Majd keresünk.:)

    VálaszTörlés
  12. @Pupilla - kösziiii :D Jövő héten lehet, hogy megyek oberwarti H&M- be és lecsekkolom van-e!

    VálaszTörlés
  13. Képzeld, idén már láttam baglyos sapkát is, a cicás analógiájára. Na, nekem az való! :)
    És ugye, hogy jobb az általános közérzeted amióta mozogsz? Én egy ideje - úgy 3 hete,höhö - amióta nincs olyan meleg, totál futásfüggő lettem, egyszerűen szükségem van rá 2 naponta. Mondjuk előtte is igyekeztem azért mozogni, de ez most nagy szerelem.

    VálaszTörlés
  14. Piros kabát? Juhéé! Az enyém piros-fekete, és inkább amolyan motoros bőrdzseki, de nem maradok benne észrevétlen az biztos .) Imádom, még akkor is ha kaptam már érte a haveri körből beszólást, de azt betudtam az irigységnek :DDD

    Tessék szorgalmasan edzeni! MAJD én is megyek.... egyszer.....újra....valamikor......

    VálaszTörlés
  15. szeee: mindenképpen szerezz be egyet.:)
    Aha, bár ezzel engem nem lehetett anno motiválni. Tök jó, hogy ennyire rákattantál a futásra.:)

    Klaudia: ha neked tetszik, a többiek le vannak sz@rva.:)
    Igyekszem, holnap megyünk is.:) Tegnap meg bicikliztem.

    VálaszTörlés