2014. szeptember 5., péntek

Kezdenek gyűlni az őszi könyvek

Az egyik felem buzgón imádkozik, hogy idén már ne nagyon vásárolgassunk, a másik felem meg várja, hogy valami felkeltse a lanyha érdeklődését, pontosabban legyen valami, ami azonnal kell. Eddig csak oldalra írogattam fel az érdekesnek tűnő köteteket, de már vannak annyian, hogy megérdemeljenek egy postot, és hát Ő tuti, hogy kell:


Hiába vagyok száninak bélyegezve, amiért szeretem Scuddert, a Sírok között az eddig legjobban várt őszi megjelenés (mert a Salamon király szorongot már megvettem). Elfutott a méreg, amikor észrevettem, hogy a magyar kiadás nyolc résszel van lemaradva, de ez van, remélem, nem dől be a sorozat. Ha mégis, folytatom angolul, elég egyszerű a stílusa, hogy annyira ne tartsak tőle, mint mondjuk Atwoodtól.
Nem tudom, hogy a filmet megnézem-e, amikor a Sin City - Ölni tudnál érte előtt ennek is levetítették a trailerét, elöntött a nosztalgia (biztos a sajtos croissant is közrejátszott). Máshogy képzeltem el Scuddert, de az előzetes alapján a film és Liam Neeson belefér a világképembe.
És nagyon remélem, hogy a filmplakát csak védőborító lesz, különben disszonancia várható az Agave-polcom Block-szekciójában.


Szintén az Agavénél jelenik meg China Miéville-től a Patkánykirály, ami kronológiailag a szerző első regénye. Kb. már mindenkit az őrületbe kergettem a Kraken-hülyeségemmel A kraken menő! A kraken király!, remélem, a megkínzottak már epedve várják, hogy ismét elmenjen az eszem.


A napokban fedte fel a Gabo SFF az új szerzőjének a kilétét. Nagyon megörültem Ian McDonaldnak, mert imádtam A dervisházat. Az Örökkévaló-sorozat első része, a Síkvándor már ebben a hónapban is megjelenhet. A borító igazán impozáns.
A Mellékes igazság és A selyemhernyó is érdekel még a kiadótól, de előbbinél megvárok pár véleményt, utóbbinál meg valami akciót.


Pettigrew őrnagy részben azért került fel ide, mert állatira örülök, amiért a Cartaphilus, ha takarékos üzemmóddal is, de működik tovább. Valamennyire érdekel a könyv, de könnyen lehet, hogy csak könyvtári olvasás lesz belőle.

UPDATE!
Kellett nekem hősködni, hogy csupán egyetlen könyv a must have, lett egy újabb.


Időutazó sorozatgyilkos. Ennyi.
Az eredeti kiadás fülszövege azt mondja, hogy Az időutazó felesége és A tetovált lány találkozása. Hűűha.

14 megjegyzés:

  1. Engem 100%-osan megfertőztél a Krakennel :D Ezt Miéville könyvet is nagyon várom, annyira, hogy egy kicsit is meg is ingatta az idén nincs több könyvvásárlás elhatározásomat, de még kitartok :)

    Meg ez a Síkvándor is egész érdekesnek néz ki, vagy legalábbis nagyon szép a borítója. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy mennyire szeretem a steampunk stílust, de még egy steampunkos regényt sem olvastam (amin igyekszem változtatni :))

    VálaszTörlés
  2. Egek, de örülök a Pettigrew őrnagynak! A borítója (nem ez) tűnt fel vagy másfél éve, és érdeklődtem is a kiadónál, mert láttam a honlapjukon a tervek közt, de akkor még nem tudták megmondani, mikor jelenik meg. De jó! Köszi ezt a posztot, ez a mai nap nem is lehetne jobb :D

    VálaszTörlés
  3. Catriana: miért, hányat szereztél idén? Na és a karácsony?!
    Hát, akkor ideje elkezdeni. Nem olvastam sokat, de a Napernyő Protektorátus-sorozat, a Leviatán-sorozat tetszettek. A Mechanikus London annyira nem, de egynek elment.

    Üstökös: szívesen.:)

    VálaszTörlés
  4. Tényleg a karácsony, akkor még kaphatok könyveket! (Úristen, milyen ember feledkezik el a karácsonyról? :D) Karácsonyra ezt fogom kérni, vagy a Születésnap utánt, vagy mindkettőt :)

    VálaszTörlés
  5. Ebből engem is érdekel három db (A Patkánykirály, Síkvándor, Tündöklő lányok).

    A Kraken mennyire jó? :D Nem tudom rászánni magam arra, hogy mindent félredobva belekezdjek.

    VálaszTörlés
  6. A Síkvándor szigorúan véve nem steampunk, hanem sci-fi, de van benne egy alternatív Föld, ahol soha nem létezett a kőolaj, ezért minden energia és technológia szénalapú, itt repülők helyett léghajókkal röpködnek, méghozzá ultramenő, szénszálas léghajókkal... :)

    VálaszTörlés
  7. Beukes, McDonald és Miéville abszolút kötelező :)

    VálaszTörlés
  8. Beukes de jó, mikor hol kinél?

    VálaszTörlés
  9. @Lobo: A Gabónál, és remélem, október végén már lesz. :)

    VálaszTörlés
  10. Óh a Síkvándor abszolút bejövösen hangzik, úgyis mindig rá akartam tenni a praclim egy steampunk regényre. Ha meg sci-fi annál jobb. Az utolsónak a borítója gyönyörű, és hát "Időutazó sorozatgyilkos" ennél jobban semmi nem keltheti fel a kiváncsiságomat.
    (Bár tegnap szerencsém volt az Ulpiusnál, mert egyet fizet ötöt vihet akció volt, luzs külön akcióba is vettem, tehát most van négy újdonat krimim, egy humoros novelláskötetem, egy Tenkes kapitányom. Boldognak érzem magam)

    VálaszTörlés
  11. McDonaldtól csak A dervisházat olvastam eddig, de az nagyon jó.:) Remélem, a Síkvándor is jó lesz.
    Szerintem is nagyon jó lett a Tündöklő lányok.:)

    VálaszTörlés