2012. november 8., csütörtök

Új Marie Antoinette!

Andiamo szólt nekem róla, tehát a dicséret őt illeti:) Ha az Európa kiadja André Castelot két vonatkozó regények, elalélok a gyönyörűségtől.
Hogy ez milyen lesz, nem tudom, de kíváncsi vagyok rá.

Juliet Grey: Királyné lettem - Mária Antónia ifjúkora

Ez a fülszövege:
"Gondtalanul telnek napjai a serdülő Mária Antóniának, becenevén Toinette-nek. Ám a napsütötte bécsi időszakot beárnyékolja a tudat, hogy hamarosan ennek az idillnek vége szakad. Toinette tisztában van vele, hogy anyjuk, Mária Terézia osztrák császárné milyen sorsot szán neki: Ausztria politikai érdekeinek megfelelően férjhez kell mennie Franciaország leendő királyához, a szintén kamasz XVI. Lajoshoz. A mindössze tizennégy éves hercegnő elszigetelten érzi magát a francia királyi udvarban. Versailles gyönyörű, de velejéig romlott: minden zugba befészkelte magát az intrika és az ármány. Mária Antónia nem boldog, hiába a fényűző élet, a léha udvari szórakozások, a kártya és a tánc. Juliet Grey történelmi regénye élethű képet rajzol a forradalom küszöbén álló Franciaország királyi udvaráról. A színes részletekben bővelkedő leírásoknak köszönhetően szinte magunk előtt látjuk a pazar selyemruhákat és a csillogó ékszereket, halljuk a táncra csábító muzsikát és pletykálkodó úrhölgyek suttogását. Franciaország legtragikusabb sorsú királynőjének életét megörökítő trilógia első kötete nagy sikert aratott az Egyesült Államokban, és több európai országban is megjelent. - Juliet Grey jó ismerője az európai, és kiváltképp a francia történelemnek. Történelmi témájú regényein kívül más műfajokban is alkot, emellett újságíró és színházi színésznő. Férjével New Yorkban él."

November 30-án fog megjelenni (reméljük, hogy így is lesz), a Tericum kiadó gondozásában.





7 megjegyzés:

  1. Nagyon szívesen, tudtam, hogy érdekelni fog ;).
    Külföldön elég vegyes értékeléseket kapott, de hátha a jobbfajta és nem hülyeségekkel teleírt lesz ;).

    VálaszTörlés
  2. Hurrá, hurrá:) jónak tűnik!

    VálaszTörlés
  3. Andiamo: nagyon remélem, hogy jó lesz:)

    katacita: el fogod olvasni?

    VálaszTörlés
  4. el hát, előbb utóbb biztos, bár még nem teljes a Marie-Antoinette repertoárom :) csak már életrajzosat nem akarok annyira, ez épp jónak tűnik!

    VálaszTörlés
  5. Ó, az nekem se, a polcon lévőknek csak egy részét olvastam:) Nekem Szerb Antalé tetszett a leginkább.

    VálaszTörlés
  6. Hú azzal csak az volt a bajom, hogy Szerb Antal többi könyvéhez képest kicsit jellegtelennek éreztem. Amúgy MA-ról bármi jöhet, Antonia Fraser könyvére lennék még kíváncsi.

    VálaszTörlés
  7. Az még nekem is hátravan.
    Stefan Zweigé is tetszett.

    VálaszTörlés