2014. május 30., péntek

Mozizunk is

Rám tört a csacsoghatnék, vigyázat.

Szerdán néztük meg a molyos filmklub jeles tagjaival - remek ötlet volt ennek a kitalálása - Az eltűnés sorrendjében c. opuszt, betegesen remek a humora, kicsit brutális és kurva sok hó van benne. Soha többé nem fogok tudni ugyanúgy nézni a hókotrókra, mint a film előtt.
Szándékosan nem írok róla hosszan, valahol muszáj megfékezni a közléskényszerem, könyvek, ego hülyeségek, kaja (bár mostanában állati lusta vagyok, főzni főzök, csak nem írok róla), és még filmek is?! Na nem.




Ha minden igaz, hétvégén megtekintjük az új X-men filmet is, Az eljövendő múlt napjait, nagyon kíváncsi vagyok rá.

Hát még A szépség és a szörnyetegre! Nekem semmi problémám sincs a mesefeldolgozásokkal, igen, ez is divathullám, de sokkal inkább kedvemre való, mint a YA-adaptációk.
Ez a film az eredeti (?) verziót követi, amelyben egy vagyonos ember földönfutóvá válik és gyerekeivel - melyek száma jelen esetben hat - egy viskóba költözik. Egy nap, amikor hazafelé tart, elkeveredik egy rejtélyes kastélyba. A kertben leszakít egy rózsát, amivel magára haragítja a hely szörnyeteg urát. Belle, a legkisebb lány magát hibáztatja és hogy megmentse apja életét, elszökik a kastélyba, de mind tudjuk, hogy nem hal hősi halált és vacsora sem lesz belőle.
Még ha nem is lesz világmegváltó alkotás, már csak a képi világa miatt is érdemes megnézni. Mármint nekem.
Nemrég olvastuk el Nokedlivel Ursula Jones: Szépség és a szörnyeteg c. mesekönyvét, de ebben a kastélyt nem ostromolják meg vadászok, és Angela Carter novellájában sem, ami A kínkamra és más történetek c. kötetben szerepel. A Scribden el lehet olvasni. Alex Flynn: Beastly - A szörnyszívű könnyed ifjúsági regénye is ezt a témát dolgozza fel. Film is készült belőle, de amikor megláttam, hogy a szörnynek milyen a külseje, lemondtam a megtekintéséről.

A Demóna is érdekel, gyerekkoromban a Csipkerózsika volt a kedvenc Disney-mesém, csak a visító kölyköket kellene elkerülni, vicomte szerint majd egy esti előadásra megyünk, állok elébe.
Csupán két könyv jut eszembe a témával kapcsolatban, Jane Yolen Csipkerózsája és Orson Scott Cardtól a Bűvölet, az előbbi a holokauszthoz kapcsolódik, utóbbi egészen modern átdolgozás és nagyon vicces, szerethető és emberi történet.

És, ha már itt tartok, bevésem Lobo értesítését, hogy megfilmesítették Lawrence Block tizedik Matt Scudder-kötetét, és a könyv is jön ősszel, a mozipremierhez igazítva. Ez az egyik kedvenc krimisorozatom a Kenzie-Gennaro mellett, amiért haragszom a kiadóra, megérdemelte volna ugyanazt a támogatást, mint bármely másik megfilmesített könyvük.

7 megjegyzés:

  1. Fú, a Beastly filmet anno megpróbáltam megnézni (a könyvet nem olvastam), de kb. fél órával a vége előtt feladtam. Rémlik, mintha még némi kevéssé szalonképes hang is elhagyta volna formás ajkaimat... Valami üvegház-eszkábálásig jutottam, aztán nem bírtam tovább azt a rengeteg nyálat :D

    VálaszTörlés
  2. Én megnéztem ezt a Vincent Cassel-es Szépséget a mozikba (nyertem rá jegyet a premier előtti vetítésre höhöhö), de nem ajánlom igazán, csak majd dvd-n. Voltak annyira kínos jelenetek, hogy csak röhögtünk :D :D Vincent Cassel is csak kevésszer szerepel benne, szóval semmi csajmágnes, a ruhák szépek, a sztori nem szám. Ez ilyen tipikus vasárnap esti családi film lesz és hamarosan majd adja a köztévé is :) Akkor már inkább újra 10x a Disney verzió <3 Demóna engem is érdekel, de ha már könyvesfilmes izék akkor amit láttam nemrég A holnap határa az nagyon jó volt, vicces és akciós is, meg a Csillagainkban a hiba. Mondjuk azon bőgtem bőven (lehet még írok is róla hamarosan).

    Jaj és Beastly. Kövezzen meg mindenki, nekem nagyon tetszett filmben :) Akivel néztem az elaludt rajta, de volt olyan hős hogy megszerezte nekem a filmet, beállította a feliratot és én végig is néztem. Már többször is azóta :D Biztos valami baja van az agyamnak mi?

    VálaszTörlés
  3. Azért megengeditek, hogy megnézzem?:P Ugyanaz rendezte, mint a Farkasok szövetségét, azt pedig nagyon szerettem. Persze lehet, hogy káromkodni fogok, mert nekem se fog tetszeni, de így jártam.
    Vincent Cassel nekem nem "csajmágnes", csak jó színész és van pár olyan filmje, ami tetszett.

    Nem tudom, honnan veszed (már másodjára!), hogy baj van az ízléseddel/agyaddal, neked tetszett, nekem és Nokedlinek nem, egyszerűen mások vagyunk (majdnem nagybetűvel írtam, de még valaki nekiáll A Tűz és Jég Dalával viccelődni), ennyi. Annyival több baja van sztem mindannyiunknak, mintsem hogy ezen rágódjunk.

    VálaszTörlés
  4. A Demónára én is kíváncsi vagyok, akár nézhetnénk majd együtt is. :)

    VálaszTörlés