2013. szeptember 7., szombat

A tolerancia és annak hiánya

Az előzmények:
Nima első postja
Nima második postja
Nima harmadik postja
Zenka és a másik post
Titti
Gretty
Zoli verse
Pöfivonat
Heloise
Ilweran
Reea

Molyblogos bejegyzés

Mivel nincs kedvem minden, a balhéval kapcsolatos blogbejegyzésben és már a molyblogos post alá is leírni a véleményem, én is írok egy bejegyzést, amelynek következtében lehet, hogy törölnek a Molyról és még a bloggerek is utálni fognak:P:D
Előre mondom, hogy nem összefüggő, feszes, logikus előadás lesz, ez egy blogbejegyzés, amiben elmondom a véleményem, hogy kiadjam magamból a dühöm, ennyi.
Ja, akinek nem tetszik és beírja, hogy szar a bejegyzés, oké. Ha azt mondja, én is szar vagyok, kitörlöm. Mert ez egy egyéni, egyszemélyes oldal, csak az enyém, tehát megtehetem. Egy közösségi oldal szerintem máshogy működik.

Szerintem ezt az ügyet senki nem kezeli jól. Az nem megoldás, hogy valaki a saját blogján (!) elkezd szapulni egy oldalt, néhányan írnak egy kommentet, és három nap után törlik őket, ha addig ők maguk nem teszik meg, másokat pedig két hétre kitiltanak. Ha ez a Molyon belül történt volna, akkor szerintem jogos lett volna szankciókkal élni, mondjuk az illetők néhány napig ne tudjanak kommentet, karcot írni - tehát az oldal közösségi részét használni.
Nem, nem az isteni igazságot nyilatkoztatom ki és nem vagyok se hindu, se keresztény (hehe), csak elmondom a véleményem. Amire lehet, hogy senki nem kíváncsi, de ezt a blogot mindig magamnak írtam, azzal a vággyal, hogy talán megismerhetek olyan embereket, akik szintén szeretnek olvasni. És a véleményét mindenki leírhatja, mindennel kapcsolatban, ez igaz a Moly, a blogok működésére és stílusára, az értékelésekre - már azért nem írok értékeléseket, mert rengeteg embernek van baja velük; nincs eléggé kifejtve, spoileres, nem jól van megfogalmazva. Én nem akarok ennek a rengeteg követelménynek megfelelni. És nem balhéztam, se a Molyon, se a blogomon, mert nem ilyen típus vagyok, van ennél fontosabb dolgom, mert leszarom (éljen az új filozófiám - csak két hete vezettem be, de tök jó), és mert toleráns vagyok. Erről majd KÉSŐBB.
Tehát, ha valaki annyit ír mondjuk egy könyvről, hogy "Szar.", mint Pável A királyi hálószobákról, akkor azzal-nincs-semmi-baj [tudjátok, három negatív szó, éljen Fodor Ákos], mert ez a véleménye. Nem kritika. Nem szeretem ezt a szót, mert követelményei vannak, akár az ajánlónak. Egyszer azt írták rólam, hogy "Amadea, aki megmondja, mit olvass és mit ne." Nem. Nem akarom megmondani, hogy ki mit olvasson, és nem zavar, ki mit olvas. Olvassa, amit szeretne. A ekultura.hu oldalra ajánlókat írok, ami szintén keretek közé szorít, ezért írok más stílusban, más formában. A blogra szeretek a legjobban írni, tudjátok, milyenek a bejegyzéseim: érzemények, szösszenetek, néha hosszú, néha pár mondat. Ezért rángatózik a szemöldököm, amikor sokan a kritika fellengzős visszhangjával dobálóznak - általában nem azt írják.
Ebből csak azt akartam kihozni, hogy véleménye mindenkinek lehet, és azt elmondhatja bármiről, bármiben formában, szinte bármilyen stílusban (az alpáriság egy szint fölött már engem is zavar).  És ha ez a vélemény az, hogy a Moly szar, és utálom, és nem is értem, miért nem törlöm magam, akkor nem az megfelelő reakció, hogy akkor majd mi kitörlünk.
Mert olaj a tűzre. Szerintem valakinek (és szerintem Bencének, mert őt akarják és ha akarja, ha nem, ő kapja az összes szart a nyakába, mert ő az oldal kitalálója és gazdája - soha nem lennék egy közösségi site gazdája, vagy pénztáros egy szupermarketben) oda kellett volna mennie Nima blogjára (mert onnan indult) és megkérdezni kommentben, hogy
És miért nem törlitek magatokat?

Itt jön a másik oldal iránti értetlenkedésem: miért nem töröltétek magatokat? Szeretlek titeket (csak hogy ne most kezdjetek tüzet okádni rám, hanem a végén:), de ami nem tetszik, miért használjátok?
Nekem se tetszik néhány dolog. Pl. ez a kitörlésdi se, és minél több kommentet, postot olvasok el, annál mérgesebb leszek. Főleg azért, mert nem ér nekem ez az egész annyit, hogy ennyit foglalkozzam vele. Írhattam volna az Egy regény rabjairól vagy elmehettem volna sétálni, vagy olvashatnám A kínkamrát, de én ezt a hülye bejegyzést írom, mert annyira dühös vagyok, hogy ha nem jön ki belőlem, akkor később se tudok semmit csinálni.
A Moly már nem az a könyves játszótér, mint régen. Nem tudom pontosan, mikor kezdtem ezt el érezni, de anno, amikor regeltem, nagyon lelkes voltam, szerettem ezt az oldalt, pedig sokáig húzódoztam tőle, mert nem vagyok egy közösségi ember, nem szeretek olyan értelemben a tagja lenni, hogy mindenben azonosul vele, ez igaz a Molyra, a bloggertársadalomra (tehát ezért nem töröltem magam). Blogger vagyok, molytag vagyok, de elsősorban Amadea vagyok, és magammal vagyok. És mindkét oldalon lehet érezni egy birkaszellemet, valaki kiáll, elmondja a véleményét és beállnak mögé, mások bólogatnak, megint másik csak nézik, mint a kocsmában, "Gyertek, bunyó van!" felkiáltással. Én ezt nem szeretem.
Állítólag én voltam az utolsó "nagy, független könyvesblogger", aki regisztrált, és Bence az egyik interjúban azt mondta, hogy örül ennek. A Könyvfeszten, áprilisban segített összerakni a zsákbamacskás dobozt. Nem tetszik a Molyon néhány dolog, és nem tetszik, amerre megy, de nem ugrottam a torkának, sőt, még szóba is álltam vele.
- Nem tetszik, hogy bizonyos könyveknél (pontos könyvet nem nevezek meg, mert nem emlékszem rá, de direkt megnéztem - nem alátámasztott kritika? Nem, ez vélemény, hehe.) az ötcsillagos értékelések látszanak csak, és a többiért lapozni kell. Állítólag a Moly már üzleti alapon működik, oké. (Utálom ezt a belterjességet. Ha valaki a munkahelyén kívül egy kollégának szidja a főnökét, a munkahelyet, ne lepődjön meg, ha kirúgják. A munkában muszáj befogni a szám, mert pénzre szükség van. De egy szórakoztató oldal esetében ez nekem nem működik. Ekkor jutottam el arra az álláspontra, hogy nem biztos, hogy én a könyves szakmában akarok dolgozni. Az olvasás nekem szórakozás, és a szórakozásban nem akarom azt, hogy minden szavamat meg kelljen válogatni, különben kitörölnek, nekem ugranak, nem adnak recikönyvet. Ezért szeretek független lenni.)
- Az se tetszik, hogy a könyv adatlapján nem látszanak pl. a személyes tartalmú karcok. Sztem jobb lett volna elkülöníteni közérdekűre és személyesre. (Hogy ezeket miért nem írtam be a Molyra? Mert ennyire nem érdekel és nem vagyok ugrálós típus.)
- A közelmúltban történt, ami nagyon kibaszta nálam a biztosítékot, megláttam az egyik kihívásom más neve alatt. A kihívásokkal mindig szöszölnek valamit, most éppen volt valami aktiválós izé (egy molyblogos bejegyzésben), amit én annál a kihívásnál nem tettem meg és ennyi. Úgy éreztem magam, mint akinek elvették egy játékát és szégyelltem magam. Nem lógok egész nap a neten és nem az a legfontosabb dolgom, hogy éppen mit találtak ki, egy figyelmeztető üzenet (pláne annak fényében, hogy egyébként figyelek a kihívásaimra) nem esett volna rosszul.

Az utóbbi időben az is feltűnő volt, hogy gyakoriak az összekapások, állandóan van valami balhé, folyamatos a feszültség - régen nem volt, mert nem hetvenezren voltunk. A hetvenezer tag között pedig sok az intoleráns, buta ember, aki bunkónak, hülyének nevezi azt, aki rosszat mert mondani az ő szeretett könyvére. Tegnap-tegnapelőtt is volt ilyen a Sebző vágyak kapcsán. Senkinek nem esik jól, ha fikázzák a kedvenc olvasmányát, de mindig azt mondom, hogy Nyomd meg a szűrés gombot. A legjobb nyugibogyó ezen az oldalon.
Nagyon sokat használom a szűrést, mert sok minden és sok ember idegesít. Annyira, hogy jóformán csak az adatbázis részét használom a Molynak és a levelezőrendszert. Ezeket szeretem benne most is, szeretek a polcaimmal szórakozni, az ötös levelezésünkben 154 új üzenetet látni.


Huhh, mi a franc van még? Ja, igen. Ha emiatt kitörölnek és/vagy megesznek a csajok, elgondolkoztam azon, hogy a Moly után hova menjek. A Facebookot utálom, túl népszerű, túl személyes, esetleg a Twitter? Aztán az jutott eszembe, hogy mi fasznak nekem még egy oldal, amit ott leírnék, itt is közölni tudom. Úgyhogy maradok a saját kis szemétdombomon.

Ui.: az a vád viszont a Moly felől, hogy a többiek azért írták a bejegyzéseket, hogy növeljék a látogatottságot, mert divat a Molyt szidni, undorító. Lehet, hogy más blogger csinálna ilyet, de Nima, Zenka, Titti stb. tuti nem.
Hú, ezt a Moly nagyon elcseszte... immát kicsit sajnálom, hogy így odadobták a tömegnek, ez nem neki való feladat és nagyon nem megfelelő módon reagál, annyiszor szedik szét, ahányszor lehet.

Ui2.: végigolvastam az összes izét, és baromira elfáradtam, és elegem van ebből az egészből.


28 megjegyzés:

  1. Köszönjük Amadea :D, amúgy nekem is elegem van az egészből, holnap írok könyves posztot :)

    VálaszTörlés
  2. Sikerült tökéletesen összefoglalnod azt, amit gondolok.
    Én szeretem a molyt, mint adatbázist, ahol vezetgetem a kis cuccaimat, nekem ez marad totálisan könyves oldal, régen nem is nagyon kommunikáltam, mindenesetre örülök, hogy ezen változtattam és megismertem így néhány kedves embert.
    Téma lezárva részemről.:)

    A leszarom-filozófiát annyira nagyon szeretném én is elsajátítani, de nálam az már csak a nagy vihar után működik. Szóval pl ma is felbasztam az agyam valamin rettenetesen, de nem tudtam azzal indítani, hogy leszarom, előtte ki kellett tombolni magam, és majd nemsokára talán elérkezik a békesség, és nem fogom azt kívánni, hogy dögöljön meg a másik, csak azt, hogy költözzön el egy másik kontinensre.:)

    Bocs, ha hosszú lett és irreleváns.

    VálaszTörlés
  3. Jó bejegyzés lett. És igaz :) Szerintem is kicsit túl van már reagálva mindkét oldalon, de ha az a kérdés, hogy ki hibázott nagyobbat, hát szerintem egyértelműen nem a bloggerek voltak azok.
    És ez az egész sértő kommentes izé elült volna pár nap vagy legfeljebb hét alatt. Így meg borult a bili. Vajon megérte?

    VálaszTörlés
  4. Én már semmit nem tudok, és mellette mindent tudok. Ha összeadtam volna az elmúlt héten olvasott netes betűknek a számát, közelítenék a Háború és békéhez.
    A könyvjelzőm tele veletek, bloggerekkel és blogjaikkal, mert az átkozott bloglovint sem bírom, így csak klikkelgetek.
    Egyébként pedig túl csontos vagy, ki akar megenni? :D

    VálaszTörlés
  5. (Y) Ez ilyen lájkolós ujj akarna lenni :D Jó ez a poszt, és igazad van, én is inkább már csak megfigyelek, a megmozdulásainkért kirakhatnak már minket is, téged is engem is, mert ugye ártunk a molynak (anyám ...), és inkább megyek, mennék olvasni már, meg rendes, könyves posztot írni. Hogy ha marad a profilom molyon, még nem döntöttem, teszek-e fel tartalmakat, értékelést. Facebook meg twitter helyett goodreads? amúgy a saját blogod a legjobb terep, igen, innen el ne menj! :D

    Katacita, a leszarom filozófia tök jó, de nem könnyű elsajátítani, nekem is csak évek alatt sikerült, és még mindig néha elmaradozik valahol :D

    VálaszTörlés
  6. Andalgocia, ez a könyvjelzőm tele veletek olyan volt, mint egy könyves a sunyiba küldés :D :D

    VálaszTörlés
  7. Örülök, hogy megírtad, és őszintén, Amadeásan, ezen szerintem senki sem sértődhet meg :)
    Én tegnap éjszaka megírtam a posztom (miután Imma istenesen felbaszta az agyam [már bocs], beboroztam és háromig írtam) - ma pedig belinkeltem molyra (amit úgyis törölni fognak), elbúcsúztam és megnyomtam a törlés gombot.
    Ennyi.
    Moly előtt is léteztem, olvastam, blogoltam, moly után is fogok. Akit akarok, úgyis megtalálok, és meggyőződésem, hogy aki akar, úgyis megtalál a blogon, vagy FB-n, vagy e-mailben.
    Most pedig határidős cikket kell írnom, úgyhogy kicsit leakadok a moly körüli eseményekről, mert igazad van, kezd sok lenni az egész :)

    VálaszTörlés
  8. nekem csak annyi a kérdésem, hogy ha valaki meg mer fogalmazni egy kritikát egy oldalla szemben, amit hazsnál, mert van több dolog, ami nem tetszik neki rajta, miért az az eslő reakció, hogy törölje magát? (ez imma szelleme, látom már.)
    vagy ez olyan természetes, hogy ne gondolkodjunk, ne akarjuk legalább azt a kevés jót hazsnálni, hanem szüntessünk be ott minden tevékenységet, mert az úgy kényelmes, mivel nem vet kérdéseket és véleménykülönbségeket?

    én soha többé nem fogom használni azt az oldalt.
    és nem azért, mert vannak funciói, amik nem jönnek be, vagy mert bizonyos értékeléseket előnyben részesítenek másoknál.
    egyszerűen azért, mert nincs miért ott lennem, mert olyan az irányítás amilyen, és olyan szabályokat akarnak velem betartatni olyan módon, amikkel én már nem tudok azonosulni. ez funkció-szeretet-független.
    van, aki képes alkalmazkodni a végtelenségig, mert úgy diktálja az érdeke. én ezt csak bizonyos pontig vagyok képes megtenni, és addig meg is tettem.

    vegyük a freeblogot, ott te is ott voltál. iszonyat szar volt, és sokáig tűrtünk, pedig a posztod alapján már az első nüansznyi hiba után le kellett volna lépnünk. neked is. oszt mégse.:)

    VálaszTörlés
  9. Amadea ez marha jó lett :) Egyébként én is bevezettem, hogy ha úgy van megnyomom a "leszarom" gombot ami az én fejemben nagy és piros.

    Talán arra jó lesz ez az egész, hogy változást hoz, akármi legyen is az, és a változás előtt előbb le kell rombolni a régit. Továbbra is írj amikor csak tudsz, mert szeretjük az egyéni amadeás bejegyzéseket, most hogy jön a tél meg az ősz kellenek is :)

    VálaszTörlés
  10. Amadea: elmondtam már többször, de elmondom neked is közvetlenül, hogy azért nem töröltem magam, mert szerettelek benneteket, bakker.
    szerettem, hogy volt egy hely, ahol ált. mindenki ott volt kis fáziskésésekkel és lehetett ökörködni egymással. az utóbbi időben, mióta nem értékeltem, már kb. csak ezért jártam fel.
    nem gondolom, hogy törölni kellett volna magam azért, mert volt egy jó oldal (2009-2010-ben), amit szerettem, majd később kezdtem nemszeretni a sok cukiság (felhasználók hígulása) miatt, majd legutóbb a 'ne kritizáld a molyt' jellegű
    üzemeltetői kitételek miatt.

    miattatok nem töröltem magam és ha ez nektek, neked nem elég jó ok, akkor azt kell hinnem, hogy rosszul értelmeztem a virtuális kapcsolatunkat.

    VálaszTörlés
  11. Inkább írtál volna posztot az Egy regény rabjairól!
    Nem azért, mert sért, vagy bánt, vagy mittudomén, amit leírtál, hanem mert személy szerint engem ez az egész már annyira nem érdekel.
    Igazad van a kérdéssel, hogy akkor miért nem töröltük magunkat. Lustaság nagyrészt, illetve az a fajta függőség a nettől, ami arra sarkall sokszor és sokakat, hogy lógjon a monitor előtt. A szörfölés fals "izgalma".
    Viszont ugyebár ezzel innentől nem kell gondolni, s például ma már én is inkább könyves posztot prezentáltam a blogon. Mert az jobban érdekel ma már, és a te könyvkritikád is jobban érdekelt volna. Pláne, hogy piszok jó a Fforde könyv. :)
    Aztán most mindezek ellenére mégis itt vagyok, olvasom ezt, meg még írok is. Miért?
    Miért ne? Talán nem szabad?
    Dehogynem!
    Elmondhatom, hogy Amadea, inkább írnál másról, mert az még jobb lett volna, pedig valójában ezt olvasom, mert most ez van, ezzel kell beérni.
    Vagyis maradok, pedig egy másik alternatíva jobban tetszene.
    Ettől még nem vagyok rossz ember, aki gyűlöletbeszédet terjeszt ellened. Szerintem...

    (Hú, ez most kiszaladt, de remélem érted.) :)

    VálaszTörlés
  12. katacita: okés:) Beszéljünk inkább a leszarom-filozófiáról. Nekem rövid időn belül néhány nagy sokk kellett hozzá, de ilyeneket senkinek nem kívánok, jobb inkább apránként elsajátítani ezt.
    A dühöt meg ki kell engedni, csak ne idegeskedj olyan dolgokon, amiket le kellene szarni, én ezt csináltam. De jobb dühösnek lenni, mint idegesnek.

    Nokedli: nem tudom, mit akartak ezzel elérni, de nem hiszem, hogy ezt:D

    andalgóci: meglepődnél, hányszor próbálnak megenni:DD

    PuPilla: magamat nem rúgom ki a saját oldalamról:D
    A goodreadshez nincs kedvem, nem tudom, miért, pedig régebben nézegettem.
    Áh, menjünk inkább olvasni meg írni.

    ilweran: láttam a karcot, kedvenceltem is. Nem tudom, törölték-e, de nem nézem meg, bocsi, nekem is tényleg elegem van már. De ha nem írom le, belül dühöngtem volna tovább.

    Nima: én ilyet nem mondtam, arra értettem, hogy ha valaki egészben ahogy van, utálja és alig használja ÉS legszívesebben törölné magát, az miért nem törli? Ettől még lehet utálni meg kritikát megfogalmazni róla - önmagában mindenképpen megteszi az ember.
    Freeblog: nekem a nagy leállásig nem volt vele bajom, sőt, utána is maradtam még valameddig.

    Anaria: jól teszed.:)
    Nem tudom, mi lesz az oldallal, mert ott pörög tovább, ahogy újabb és újabb emberek kapcsolódnak be.
    Köszi:*

    szeee: de hát mi a molyon kívül kommunikáltunk!:o Főleg a te blogodon, és ez így jó sztem, azért is írtam le a legutóbbi kommentemben azt, amit, mert ott nem a bűvös 70 ezer felhasználó látja.
    A moly nem az egyedüli kapcsolattartó eszköz. Kényelmes volt és jó, igen, megy gyorsabb, de itt vannak a blogok, az emilezés, készíthetünk saját fórumot.
    Itt álljunk meg, mert azt nem akarom, hogy köztünk lévő kapcsolatok elromoljanak emiatt. Ne haragudj, nem bántani akartalak egyikőtöket se. Továbbra is szeretnék mindannyiótokkal kapcsolatban maradni, mindenütt, ahol szeretnétek lenni.

    Gretty: de engem feszített a düh, és jobb, ha leírom:)
    Oké, értem. Az nem volt világos nekem, hogy ha valaki
    - nagyrészt utálja az oldalt a szankciók miatt
    - alig lép fel
    - máshol kommunikál
    - sokat szűr
    - ÉS legszívesebben törölné magát,
    az az ember miért nem törölte magát, tehát akinek minimális pozitív érzelmi kötődése van az oldalhoz. Én mindenkihez hozzászólok, ahol megtalálom.:)

    Igen, piszok jó a Fforde könyv:))) Nagyon várom ám a folytatást.
    Igen, értem, mit szeretnél mondani, de te meg azt értsd meg, hogy nem azoktól kérdeztem, hogy miért törölte magát, aki mittomén legalább 10%-ban szereti az oldalt:)) Már nem tudom követni, ki miért és mit utál, vagy mit szeret. Bocsánat, a post csak így kiszaladt, egy szünet nélkül, sztem látszik rajta.

    VálaszTörlés
  13. Amadea, "Itt jön a másik oldal iránti értetlenkedésem: miért nem töröltétek magatokat? Szeretlek titeket (csak hogy ne most kezdjetek tüzet okádni rám, hanem a végén:), de ami nem tetszik, miért használjátok?"
    ebből nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez nekünk szólt, nem pedig általánosságban kérdezted, de mivel már nem kérdés, úgyis mindegy.

    könyvesposztokat a blogokra!! :D
    (remélem, értékelitek, hogy még felkiáltójelet is képes voltam használni.)

    VálaszTörlés
  14. Jaj Amadea, most rendesen elbizonytalanítasz. :)

    Kérdeztél fentebb, és mi válaszoltunk. :) Nem egyértelműsítetted, hogy kikre érted, illetve talán jogosan vettük magunkra, hiszen... na, érted. :)
    Így viszont, hogy pontosítottál, kicsit értelmét veszti a kérdésed, pláne, ha olvastad ama bizonyos hszeinket ama bizonyos Nima poszt alatt. Szerintem az általad vázolt kategóriába nem férünk bele, bár tény, hogy én nagyon sokat szűrtem, bár azért, mert én szerettem azt a funkciót. Pont arra jó, amire nekem kell: anélkül lőhettem ki tartalmakat, amik egyáltalán nem érdekeltek, hogy törölnöm kellett volna ismerőst. Mert hát attól, hogy pl nem érdekel, hogy valaki mondjuk milyenre festi a körmét, még írhat olyan értékelést, hogy melléülök a fotelnek a röhögéstől.
    Amúgy még elárulom, hogy rám kéthetenként rám jön, hogy úgy, ahogy van, mindenhonnan törlöm magam, és soha többé nem használom még az internetet se, sőt, a mobiltelefonomat háromnaponta kukáznám szívem szerint.
    Semmi technika, csak vissza mezítlábasan a szabadba!
    De a franc essen bele, nem ilyen világban élünk, ráadásul nekem volt gyomorfekélyem, és azt tanácsolta a gastrosom, hogy inkább mondjam ki, ha valami nyomaszt, mint hogy újra beteg legyek.
    Én meg hallgatok rá, és aki ismer, még ha csak távolról is, az tudja, vagy esetenként csak sejti, de mindenképpen érzékeli (mint jó vámpír a hajnalhasadtát), hogy én ilyen szelíd bolond vagyok, fura humorérzékkel.

    Na, de hagyjuk is ezt tényleg! Jó, hogy egyértelműsítettünk, és nem csak a Wikipédiának van ilyen funkciója, hanem itt is.
    Meg annak is örülök, hogy te is kiírod magadból, ha feszít a düh, ráadásul én azon még jókat is szoktam szórakozni. Na, nem azon, hogy neked szar, hanem a stíluson, ahogy prezentálod. :)

    Az Egy regény rabjai meg... Ha itt lenne már az összes rész magyarul, lehet az is kevés lenne. :)

    Ja, még annyi, hogy aki ott és akkor hszelt, azok között nem volt olyan, aki csak 5-10%-ban szereti az oldalt. Csak valamiért így lettünk beállítva?! (Nem tudom, hogy mondom, vagy kérdezem-e, de lehet, hogy amúgy is egyszerre mindkettő.)
    Vagy ezt már mondtam...

    Azt viszont tuti nem, hogy a következő posztodba nagyon fura hangulatú képeket találtál. Honnan szeded te ezeket? :D

    VálaszTörlés
  15. Igen, de úgy emlékeztem, hogy nálad azt írtátok (nem emlékszem pontosan, rengeteg komment megy rengeteg helyen), hogy legszívesebben törölném magam. Nem pontosan így, de vmi ilyesmi véglegesség jött le belőle.
    De ha nem így van (biztos nem fogok utánanézni), akkor bocsánatot kérek. Nézd meg az új postot, ill. az e feletti kettőt, a képes sztem tetszeni fog.

    VálaszTörlés
  16. Gretty: áááá:D
    Mondom, h csak kiömlött belőlem, és a rengeteg ember közül, akinek baja van az oldallal, nem tudom őket nevesíteni. És én csak egy véleményt mondtam:)
    Minden átkozott kommentet elolvastam, de nem emlékszem mindre pontosan, hány ezer lehet összevissza?

    Na, majd a többit később, megyek agyhely-szellőztetni.

    VálaszTörlés
  17. én most megnéztem a kommenteket, de nálam senki nem írt olyat, hogy bárki is törölné magát. azt tárgyaltuk, miért nem tesszük meg. egymás miatt.
    vagyis nem teTTük meg.

    VálaszTörlés
  18. Amadea: igen, tartottuk a kapcsolatot. lehet én nem fejeztem ki jól magam, de nekem a személyenkénti kapcsolattartáson túl fontos volt az ismerőseim közössége (asszem ez a legjobb kifejezés) úgy kollektíve. teljesen máshogy lehetett úgy érintkezni és legfőképpen szórakozni, mint kettesével-hármasával a blogokon.

    emlékszem, hogy csináltatok egyszer vmi fórumot Nimával, ahová én is regisztráltam és ott lettek volna olyanok, akiket kedvelek és akikkel szeretek beszélgetni közösségben, de nem jött be.
    most viszont be fog, mert tuti lesz majd egy ilyen hely a történtek után :)

    VálaszTörlés
  19. Jó poszt lett. Bár én csak kisnyúl vagyok, de két napja olvasom folyamatosan a posztokat, a kommenteket és mélységesen el vagyok szomorodva az események alakulása miatt...
    (A leszarom technikára írhatnál egy gyors kézikönyvet, szeretném alkalmazni én is.)

    VálaszTörlés
  20. Na, Gretty kommentje folytatva:
    a wehartitről szedtem a képeket, egy kivételével mind alatt ott a link.:)

    Nima: mm... bocsi, akkor rosszul emlékeztem.

    szeee: így már értem:) Ez igaz, és sajnálom, hogy ez megszűnt.

    Nikkincs: jobb is kicsinek lenni, mint ilyen vénségnek:))
    Jaj, sose akarj azokon keresztül menni, amiken én az utóbbi két évben... nagyon ledarált.
    De az benne volt, hogy csinálhatok bármit, mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja, csak egy kicsit kell megfordítani azt, amit mondtam, és máris egy rohadt dögnek tűnök. És ha valaki utálni akar, az úgyis talál valami indokot.

    VálaszTörlés
  21. Blogger időben mérve "vénséges" vagy, de amúgy meg! :) Persze, van az a helyzet, amiatt kialakul ez a hozzáállás, én most a saját bőrömön tapasztalom. Pontosan - hogy ha van rajtam sapi az a baj, ha nincs akkor meg az, így is vagy úgy is bele tud kötni az emberbe az, aki akar ...

    VálaszTörlés
  22. Nikkincs: ez mindig kialakulhat.

    VálaszTörlés
  23. Eddig nem is tudtam, hogy tudsz káromkodni! :D Hatalmas és igencsak élvezetes felfedezés volt ez! :D

    Kedvenc idézetem: "Nyomd meg a szűrés gombot. A legjobb nyugibogyó ezen az oldalon." :))

    Amúgy én is tipikusan olyan ember vagyok a Molyon, aki általában nem szól bele mások dolgába és túl sok infót sem osztok meg magamról, mert ez a része engem nem vonz. A botrányok engem is nagyon lefárasztanak, és ha lehet azt az energiát inkább másra használom. De ez... erre most nekem is reagálnom kellett. Belső kényszert éreztem hozzá.

    Nem, nem fogok blogposztot írni róla, mert ti többiek már elmondtatok mindent amit írhattam volna, de a Molyon ha lehet elmondom a kulturált véleményem. (Azt vettem észre magamon, hogy minél idősebb (és bölcsebb) vagyok annál nyugisabban vagyok képes reagálni ilyen dolgokra :D)

    Őszintén remélem, hogy megtaláljuk azt a bazi nagy sebtapaszt, ami ezt be tudja fedni, de sajnos vannak kétségeim. De drukkolok mindenképpen.

    Egyszer olvastam egy angol nyelvű tanmesét.

    Amit most ki is kerestem és bemásolom ide. Szerintem igaz ez erre az esetre is :(
    There once was a young boy with a very bad temper. The boy's father wanted to teach him a lesson, so he gave him a bag of nails and told him that every time he lost his temper he must hammer a nail into their wooden fence.

    On the first day of this lesson, the little boy had driven 37 nails into the fence. He was really mad!

    Over the course of the next few weeks, the little boy began to control his temper, so the number of nails that were hammered into the fence dramatically decreased.

    It wasn't long before the little boy discovered it was easier to hold his temper than to drive those nails into the fence.

    Then, the day finally came when the little boy didn't lose his temper even once, and he became so proud of himself, he couldn't wait to tell his father.

    Pleased, his father suggested that he now pull out one nail for each day that he could hold his temper.

    Several weeks went by and the day finally came when the young boy was able to tell his father that all the nails were gone.

    Very gently, the father took his son by the hand and led him to the fence.

    "You have done very well, my son," he smiled, "but look at the holes in the fence. The fence will never be the same."

    The little boy listened carefully as his father continued to speak.

    "When you say things in anger, they leave permanent scars just like these. And no matter how many times you say you're sorry, the wounds will still be there."

    VálaszTörlés
  24. Alapvetően igen trágár tudok lenni, és többek között tárgyhajigálósan dühös, de itt az önzés és a gyerekes viselkedés nem helyénvaló:P

    VálaszTörlés